Ангел Ариел: Знајте ја нејзината историја, значење, молитва и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Дознајте повеќе за Ангелот Ариел

Архангелот Ариел се смета за ангел на природата и неговото име значи „лав Божји“. Тој сè уште е претставник на елементите вода, оган, земја и ветер, покрај тоа што е покровител на животните и растенијата. Така, поради неговите карактеристики, Ариел има должност да ги казни оние кои им наштетуваат на божествените созданија.

Првото појавување на Ариел во религиозните документи беше во еврејскиот апокрифен текст насловен „Заветот на Соломон“. Во овој текст, Архангел се споменува како некој што ги казнува демоните.

Ариел е исто така познат по тоа што помага во подобрување на психичките и видовитите способности кај луѓето. Информациите за историјата на овој ангел се разновидни и богати. Затоа, ако сакате да разберете сè за него, продолжете да го читате следново.

Познавање на Архангел Ариел

За навистина да го знаете Архангел Ариел, прво е интересно да се разбере неговото потекло на подлабок начин, покрај откривањето на некои работи, како што се неговите визуелни карактеристики, на пример. Следете го текстот подолу и откријте ги сите детали за Архангел Ариел.

Кои се архангелите?

Архангелите се познати како ангелски гласници и ја формираат највисоката небесна хиерархија. Во Католичката црква се препознава постоењето на само 3 Архангели, кои се спомнати во Светото писмо, тие сетие: Михаил, Рафаел и Гаврил.

Меѓутоа, во еврејската традиција се препознаваат 7 Архангели. Покрај 3-те веќе познати на сите, има уште неколку: Јехудиел, Салатиел, Уриел и Фануел. Следејќи ја истата традиција, сè уште има референци кои споменуваат уште 3 ангели како Архангели, а тоа се: Анаел или Ариел, Метатон и Рагел.

Потекло и историја на ангелот Ариел

Ангелот Ариел не се појавува во Светата Библија, така што записите за него се наоѓаат само во апокрифната литература. Познат како ангел на природата, тој е поврзан со главните елементи на земјата: воздух, земја, вода, ветер и оган. Поради ова, секогаш кога ќе се појави неволја поврзана со природата, може да се свртиме кон овој ангел барајќи негово посредување.

Покрај тоа, Ариел е поврзана и со гневот, исцелувањето и гневот. Има и такви кои велат дека овој ангел е владетел на сите духови. На овој начин, секогаш кога луѓето поминуваат низ екстремни ситуации на болка или гнев, може да се сврти кон Ариел, бидејќи според научниците, тој е одговорен да ги води сите низ тешките моменти.

Што претставува Ангелот Ариел?

Кога се зборува за ангелот Ариел, првата асоцијација што ми паѓа на ум, како и нејзината главна претстава, е природата. Поради ова, тој секогаш бара да ги научи луѓето како да се однесуваат со неа, покрај тоа што целосно ја штити, секако.

Меѓутоа, според литературата, Ариелисто така има голема моќ поврзана со исцелување, а со тоа им помага на оние кои страдаат од каква било болест. Одиме понатаму, лековитите моќи поврзани со ветрот, кој е контролиран од Ариел, дури им овозможуваат на луѓето да ја почувствуваат нејзината помош, добивајќи повеќе воздух за дишење.

Визуелни карактеристики на ангелот Ариел

Повеќето ангелите немаат пол, меѓутоа, поради нивните имиња, нормално е да се поврзат со машка или женска фигура. Во случајот со Ариел, литературата кажува дека тој може да се појави и во женски и во машки форми. Така, таа е позната како ангел на природата или кралица на природата.

Неговите бои се многу слични на околината, носејќи со себе меки и едноставни тонови на зелена боја. Бидејќи нема записи за Ариел во Светата Библија, информациите поврзани со нејзините визуелни карактеристики завршуваат малку ограничени.

Празници и покровители на ангелот Ариел

Бидејќи нема многу информации за Ариел во Светото писмо, не беше пронајден посебен празник или покровителство за овој ангел. Сепак, поради силната поврзаност со природата, почитта на верниците на овој ангел речиси секогаш завршуваат околу него.

Во неоплатонската грчка култура, на пример, Грците верувале во „елементари“, а тие ги групираше според 4-те елементи на животот. Тоа е, за нив имаше 4 „елементи“: земја,вода, воздух и оган.

Поради нејзината поврзаност со природата, Ариел ја сметале за владетел на „елементарите“ на земјата. Затоа, за овој ангел беа направени многу поздрави и прослави поврзани со природата.

Љубопитност за ангелот Ариел

Бидејќи нема многу информации за него, Ариел на крајот стана многу сложен. Така, тој понекогаш се појавува како ангел, всушност, а кај други дури и како демон.

За него има референци во гностичката, апокрифната, па дури и библиската култура. Меѓутоа, во ова последното тој никогаш не се појавува како ангел. Библијата го користи името Ариел за да опише човек, олтар, па дури и град.

Врска со ангелот Ариел

И покрај нејзината сложеност, има многу верници кои веруваат во моќта на ангелот Ариел. Така, доколку ве интересира неговата приказна, од суштинско значење е да разберете како се луѓето водени од него.

Покрај тоа, важно е да дознаете кој може да побара помош од овој ангел, дополнително , се разбира, да се разбере како да се побара неговото посредување. Следете го.

Како се луѓето со Ангел чувар Ариел?

Поради нивната силна поврзаност со природата, луѓето водени од ангелот Ариел имаат тенденција да имаат одредена блискост и интерес за оваа тема. На овој начин, тој им помага на овие луѓе да ги откријат тајните на природата.

Но, ангелот Ариел немаврска само со природата. Тој, исто така, им помага на своите обожаватели да ги подобрат нивните психички способности и видовитост. Така, тој ги нуди своите откритија во соништата, покрај тоа што им ги исполнува животите на своите штитеници со знаци.

Кој треба да побара помош од Ангелот Ариел?

Во принцип, секој може да погледне кон одредена духовна сила кога има потреба од помош. Сепак, знаејќи дека секоја сила се грижи за одредени ситуации, интересно е да се анализираат некои точки.

Бидејќи Ариел е поврзан со природата, луѓето кои поминуваат низ ситуации на природни катастрофи, како што се лизгање на земјиштето, поплави или слично работи, можете да побарате негово посредување.

Покрај тоа, овој ангел е поврзан и со ситуации на исцелување, гнев и гнев. Затоа, ако поминувате низ болест, па дури и стресни ситуации кои ве прават нервозни, знајте дека можете да сметате и на помошта на Ариел.

Конечно, за оние кои сакаат да го развијат своето посредништво, овој ангел може бидете и одличен посредник.

Како да побарате помош од Архангел Ариел?

Според експертите, најдобриот начин да се поврзете со Ариел и да побарате помош од него е да го повикате секогаш кога сте надвор во природа, шетајќи. Затоа обидете се да се концентрирате и да изговорите искрени зборови кои навистина доаѓаат од дното на вашето срце.

Другоначин да побарате помош од Ариел е да се обидете да се поврзете преку медитација или дури и да пишувате во дневник. Кој од овие начини да го изберете, не заборавајте да се поврзете длабоко со вашата внатрешност, за да можете да ги најдете најдобрите зборови.

Молитва на ангелот Ариел

Постојат две главни молитви за Ангелот Ариел . Првото е интересно да се направи ако одберете да се поврзете со него кога сте среде природата. Втората е општа молитва, која можеш да ја кажеш секаде и во секое време.

1) „Драг Архангел Ариел, сега кога сум на ова свето место, те молам поврзи се со мене и направи ме искусете божествена и исцелителна светлина за да можам да им користам на суштествата на оваа земја и во природниот свет. Помогни ми да го излечам мојот живот и дозволете ми да искусам исцелување и љубов. Ти благодарам многу'.

2) „Божествен ангел Ариел, посети го мојот дом и исчисти ги моите патишта, за да ги искусам Божјите благослови во радост. Нека се откријат богатства, нека никне радост и за да можам да бидам благодарен за божествените благослови, денес и секогаш. Амин.“

Влијанија на ангелот Ариел

За да се разберат и фактички сите детали од приказната за овој многу сложен ангел, фундаментално е да разберете што имаат некои различни сектори да се каже за него, како што се нумерологијата, Умбанда и Библијата, на пример. Проверете ги најразновиднитетолкувања за контроверзниот ангел Ариел.

Ангел Ариел за нумерологија

Според нумерологијата, Ариел е заштитниот ангел на родените на: 20 февруари, 4 мај, 16 јули, 27 септември и декември 9-ти. Според експертите, тој ја има ангелската хиерархија на доблести.

Тој е ангел кој има должност да ги води своите штитеници за нивната мисија и исполнување на кармата. Покрај тоа што има моќ над феномените на природата. Со оглед на овие карактеристики, Ариел е како чувар и на физичките и на менталните тела на човечките суштества.

Ангел Ариел за Библијата

Во Библијата не постои ангел со името на Ариел, всушност, во оваа Света книга единствените препознаени како Архангел се: Рафаел, Михаил и Габриел.

Библијата понекогаш дури го спомнува името „Ариел“, но за други значења, како што се човек, олтар, па дури и град. Така, може да се каже дека во Библијата не постои референца или признавање на Ариел како ангел Господов.

Ангел Ариел за Умбанда

Во Умбанда исто така нема записи за ангел по име Ариел. Најблиску до тоа име се вика Уриел. Сепак, последниот споменат е уште еден многу добро познат ангел, кој нема никаква врска со Ариел.

Познато е дека традицијата која најмногу зборува за Ариел и вистински го препознава како ангел ееврејски.

Како ангелот Ариел може да ви го осветли животот?

Поради силната врска со околината, ангелот Ариел може да им помогне на човечките суштества да се поврзат со природата. Бидејќи повеќето луѓе го поминуваат поголемиот дел од своето време во затворени простории, како што се канцеларии, компании, продавници и други места, оваа врска со природната средина може да биде исклучително корисна, носејќи повеќе смиреност и хармонија во сечиј живот.

Тој сè уште може донесе светлина во вашиот живот на мистично поле. Ако сакате да навлезете подлабоко во оваа област за да барате одговори на одредени прашања, ангелот Ариел сигурно ќе може да ви помогне.

Конечно, влијанието на Ариел врз контролирањето на природниот свет е огромно, и затоа тој може да ви помогне да ги разберете нивните вистински материјални потреби. Така, ќе ве натера да привлечете изобилство во вашиот живот. Покрај тоа, тој може да ве натера да видите што навистина ви треба и да почнете повеќе да ги цените едноставните работи во животот.

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.