Девица во 9-та куќа: Значењето во астрологијата, картата на раѓање и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Значењето на Девицата во 9-та куќа

Еволуираниот ум, високото образование и постојаното проширување на знаењето се карактеристики на 9-та куќа во астралниот зодијак. Овие квалитети директно влијаат на личноста на знакот кој е во оваа позиција во прашање, Девица. Дополнително, 9-та куќа работи на поттикнување на стимулации, како што е, на пример, секогаш барање ново знаење, работа, пријателства итн.

Луѓето во 9-та куќа се интелектуалци, бараат разум во сите прашања. неговиот живот и фактите што се случуваат во општеството поврзани со политички проблеми, во економијата, научни откритија и други теми. Продолжете со читање и проверете сè за положбата на Девицата во 9-та куќа од Зодијакот!

Карактеристики на личноста на оние со Девица во 9-та куќа

Луѓето со Девица во 9-та куќата како главна референца во својот карактер ја имаат посветеноста и креативноста да прават се што ќе им дојде при рака. Следно, проверете ги другите особини на личноста на оние со Девица во 9-та куќа на астралната карта!

Позитивни аспекти

Тешко дека ќе видите личност која има Девица во 9-та куќа како размислува, прво , со срцето, а потоа со разумот. Сопственичка на завидна самоконтрола, разумот е една од нејзините главни квалитети. Вооружени со него, решавајќи разумни прашања, стремејќи се кон најдобриот резултат и без емоции да се попречат, прави сè полесно во текот насе појавува неговата индивидуалност.

Како конкурентно суштество во неговите теории и неговите проекти, тој верува дека сè мора да се работи напорно, за да се заслужи. Ова ги вклучува и љубовните врски. Накратко, тој е некој за восхит и достоен за почит, но, како и секој човек, му требаат негативните и позитивните точки на неговиот карактер, за да има здрава егзистенцијална рамнотежа.

нивниот живот.

Покрај тоа, уште една одлична карактеристика на родените во Девица во 9-та куќа е тоа што се одлучни, фокусирани и тврдоглави во постигнувањето совршенство во апсолутно сè што прават. Затоа, тие се ориентирани кон деталите, нешто суштинско за нивниот успех, и природно се многу артикулирани, знаејќи како да се однесуваат со луѓето и со најразновидните ситуации што се појавуваат.

Негативни аспекти

Негативната страна од оние со Девица во 9-та куќа, понекогаш тоа го прави овој поединец површен во нивните концепти, а понекогаш и лажни во своите говори и ставови. Таа личност може да стане некој кукавички и заглавен како куче, исплашен до смрт од бурата што доаѓа.

Така, лицемерието се преклопува со се што било добро, создавајќи многу непријатели околу него. Но, овој природен одбранбен механизам е резултат на нешто што не одело како што се очекувало, ова се случува затоа што личноста не познава нова ситуација и избрзала во погрешно проценување на другите. Затоа, советот е да се биде внимателен и да се направи чекор по чекор.

Практичност

Ако има некој што ја знае практичната страна на животот, тоа е личноста со Девица во 9-ти куќа Бидејќи се многу интелигентни, овие домородци учат исцрпно и со големо задоволство, барајќи брзи и прецизни начини за решавање на проблемите.

Доказ за тоа е што луѓето родени во 9-та куќа се присутни во институциите надобротворни цели, училишта, предавања поврзани со практичниот живот и многу други активности во кои можат да бидат корисни. Вие, која ја имате Девицата во 9-та куќа, сте суштество кое прави разлика во општеството, кога ќе одлучите да го искористите вашето чувство ориентирани кон детали за да им помогнете на другите.

Загриженост за социјалните прашања

Загриженоста за другите е подарок за пофалба, знаејќи го хаосот низ кој поминува светот и обидот да се врати на нозе по толку многу глобални трагедии и катастрофи. Така, помагањето на другите е цел што за вас, кои имате Девица во 9-та куќа, е една од главните, а тоа е нешто што го правите природно и без никој да ви каже.

Кога вашите идеи ќе се стават во пракса, општеството станува подобро со тоа што неговите граѓани се лекуваат и бранат. Ова е плод на неуморната работа, направена со логика, интелигенција и посветеност, која носи освежување и задоволство во вашата душа.

Интелигенција

Кој има Девица во 9-та куќа е исклучително интелигентен. Угледен правник или многу посветен истражувач се некои од неговите значајни титули. Вашиот инстинкт е да учите, да ги набљудувате деталите и да ги тестирате вашите мисли и тези. Алтруизмот го обликува неговиот карактер, правејќи го подобар и подобар - со себе и со сите околу него.

Покрај тоа, интелигенцијата го прави набљудуван до крајност, бидејќи сака да познава нови култури и сè што вклучува нешто ново. Но, тој само тврди дека верува во нештопо долго и напорно проучување на оваа тема.

Девицата и астролошките куќи

Астралната карта открива уникатни карактеристики за знакот Девица и астролошките куќи, идентификувајќи ја, поединечно, личноста на секоја личност од тој знак. Има 12 куќи во кои секогаш преовладува трудот и посветеноста. Затоа, дојдете да погледнете повеќе детали за значењето на оние кои имаат Девица во 9-та куќа!

9-та куќа на родениот графикон

Факт е дека сме родени со уникатен карактер , имајќи ја идејата како да се живее добро во општеството и што да се прави за да уживате и да му бидете корисни. Така, 9-тата куќа на астралната карта покажува дека е можно повторно да се роди. Односно, треба да се започне нов циклус во животот. Барањето нова врска, нов дом, нова група пријатели или ново хоби треба да биде вашата цел, од сега па натаму. , да го пронајдете вашето духовно јас, да се предадете на езотеризмот и да имате извонредни искуства, способни да го променат вашиот начин на битие и размислување.

9-та куќа во кармичката астрологија

Посветете должно внимание кога куќата 9 во кармичката астрологија е во вашиот живот, тоа ќе ви разјасни како да се справите со блокадите што ве спречуваат да ја имате толку посакуваната слобода на духот. Мудроста и логиката, некогаш негов заштитен знак, ќе се трансформираат во сопствена идеологија во психолошката идуховно.

Многумина нема да разберат како една личност може толку многу да се промени. Значи, можно е да се соочите со некакви предрасуди поради вашата сметана радикална промена. Но, не застанувајте, бидејќи промената е неопходна, а откажувањето од рутината која создава зависност ќе ви ја ослободи душата.

Куќите Трикона

Духовниот свет има многу начини да ги натера луѓето да еволуираат, и двата емотивно и духовно. Така, секој може да ја најде формата што совршено одговара на неговата лична цел. Во овој случај, куќите Триконас се астролошка опција која работи со искуството на душата инкарнирана на Земјата.

Тоа се куќите на Дарма, кои имаат за цел нејзина еволуција и развој. Тие се поврзани и со учењето духовни вредности, покрај тоа што имаат влијание врз религиозноста и ја истакнуваат чесноста.

Куќите на Трикона Дарма одговараат на куќите 1, 5 и 9, чија божица се нарекува Лакшими, бидејќи ова е лична Дарма во астралната карта.

Лакшими – божицата на изобилството

Лакшими е хинду божица, која работи со богатство и изобилство во животите на оние кои се управувани од неа. Таа е тесно поврзана со секоја жена, а нејзиниот лик е прикажан како златна жена со 4 раце, што претставува некои желби на секое човечко суштество.

Овие желби се: Арта, потрагата по духовна среќа; Дарма, потрага по правилно живеење и соморал; Кама, емоционална рамнотежа и достигнувања, и конечно Мошка, која влијае на самоспознанието.

Девицата влијае на родилната карта

Знаците доаѓаат од елементите, а влијанијата на Девицата на астралната карта ја симболизираат земјата елемент, односно Девиците се секогаш со нозете на земја, во различни аспекти од нивниот живот. На овој начин, Девицата и Близнаците се еднакви во однос на комуникацијата, но Близнаците се повеќе расеани во однос на нивната интелигенција.

Следствено, тие не можат да се фокусираат на своите идеали, сосема различни од Девиците, кои се експерти за постигнување нивните цели. Исто така, знајте дека Сонцето и планетите директно влијаат на астралната карта. Месечината, на пример, делува на емоциите, а Сонцето ја создава внатрешната енергија на секоја Девица.

Ефекти од сместувањето на Девицата во 9-та куќа

Ефектите од сместувањето на Девицата во куќата 9 се Девици кои се посветени на некоја идеја или верување, се додека тоа е нешто практично и корисно и за нив и за другите. Политички етичкото и логичното е она што ги поттикнува мислите и ставовите на оние кои се во Девица во 9-та куќа.

Овие домородци секогаш се активно поврзани со политички движења насочени кон доброто на општеството. Така, знамето е да се бориме за индивидуалното право на секој граѓанин на практичен начин, користејќи го неговиот артикулиран карактер за да се постигне посакуваната цел. Понатаму,тие го ценат моралот дека оние кои прават добро заслужуваат почит, а погрешните мора да бидат казнети.

Куќа 9, куќа на проширување

9-тата куќа, особено е што се однесува на проширувањето на човечкиот ум. Така, тоа укажува на барање нешто повисоко од себе. Погледнете подолу зошто 9-тата куќа се нарекува куќа на проширување!

Духовен развој

Родените во Девица во 9-та куќа се склони да бараат духовен развој со сета своја сила. Тоа е затоа што тие се решени и ги проучуваат безбројните можности да го достигнат најдлабокото знаење за астралниот универзум и неговите особености.

Така, филозофијата е многу добредојдена наука за овие страствени истражувачи, кои се опремени со мудрост, гледајќи за одговори и уживање во резултатите. Сепак, овие луѓе се вклучени од желбата да се докажат, на опиплив начин, духовни прашања, како што се, на пример, дали постои задгробен живот и други енигми.

Знаење

Тоа е извонреден капацитетот што го има личноста Девица во 9-та куќа да ги апсорбира, на организиран и практичен начин, неговите филозофски, духовни, политички и други студии. Динамиката на примање информации до завршување на проект, за оваа индивидуа, резултира со вистински уметнички дела кои се користат во високото образование од правен и етички карактер.

Така, знаењето стекнато одовие Девици во 9-тата куќа се повеќе и повеќе се прошируваат. Знаат да изберат една од предложените алтернативи наспроти проблемите, за таа совршено да се вклопи во ситуација која изгледа без решение.

Патувањето

Патувањето е управувано од 9-та куќа во астралната карта, бидејќи патувањето ја отвора нашата визија за нови места, луѓе, ситуации и одговори на многу прашања. Појавата на други можности кои никогаш не биле земени предвид сега има смисла во животите на оние кои решаваат да откриваат нови религии, култури и слично, преку медитација и ментално, вклучувајќи неверојатни искуства со прекогнитивни соништа и визии. Така, да се биде слободен да се бара новото, без разлика дали ќе им се допадне на другите или не, е она што ги прави патувањата на оние во 9-та куќа нешто вистинито и трансформирачко.

Ширење на идеи

Поединецот со Девицата во 9-та куќа е неизлечива ученичка. Секогаш барајќи да дознае повеќе и повеќе за сè околу него, тој е вистински собирач на информации. Нешто пријатно и што му носи чувство на постигнатост е ширењето на идеите, особено неговите, бидејќи зад неговиот завршен и презентиран проект се крие желбата да им помогне на другите.

Од оваа избрана група луѓе , лекари, адвокати, истражувачи,научници и други водачи на групи во кои нивните мисли се ставени на хартија и се дел од секојдневниот живот на општеството.

Филозофски активности

Основниот принцип за оние во 9-та куќа е да бараат заеднички добро за сите, нешто задржано и во нивните филозофски активности. Така, сè што ја опкружува оваа куќа е инспиративно, предизвикувачко и охрабрувачко за оние кои сакаат да ги надминат своите лични граници, без страв дека ќе направат грешки или ќе изгледаат смешно затоа што сакаат радикална промена во животот.

Бидејќи ништо не се прави на импулс, сè се изучува во најмалите детали. Одлуките, кога ќе се донесат, се веќе долго време размислувани и преиспитани, пред да станат нешто реално во вашиот секојдневен живот. Затоа, поединецот претпочита да верува во нешто конкретно и реално, наместо во идеи поврзани со апстрактни и недокажани движења.

Девицата во 9-тата куќа открива индивидуализам и тешкотии во односот со другите луѓе?

Тешко е да се замисли поединец со Девица во 9-та куќа да има потешкотии во врска со другите луѓе. Тоа е затоа што тој секогаш е поврзан со кампањи за помош на другите, борејќи се за социјални права или предава студенти во училиштата и универзитетите.

Меѓутоа, неуморната потрага да биде препознаен во сè што прави го прави овој поединец некој што ги суди другите други затоа што не веруваат во она што тој го кажува со сето уверување. Значи, во тој момент,

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.