Како да се знае орикса по датум на раѓање? Еве како да го откриете вашиот Оду!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Како да ја знаете вашата орика по датум на раѓање?

Преку нумерологијата на Оришаите можете да дознаете кој е вашиот водич. Понатаму, знакот на Ориксас, или Одус, може да се дефинира преку нивниот датум на раѓање. Така, науката за броевите е поврзана со овие африкански матрични знаци.

Оду значи судбина, а може да се нарече и патека. Исто како и знаците на зодијакот, тие ги опишуваат највпечатливите личности на поединецот и го одредуваат начинот на кој се однесуваме со другите.

Од ова, можеме да дефинираме каква е вашата Ориша и важноста што ја има во вашиот живот. . Бидејќи, бидејќи сте свесни за вашиот знак, ќе можете директно да се поврзете со вашиот Оду, покрај тоа што ќе побарате помош и мудрост во однос на одлуките што ќе бидат донесени во вашиот живот.

Знајте што е вашето Ориша е според датумот на раѓање и бидете повеќе свесни за божествените сили кои ја движат вашата судбина. Проверете го текстот подолу и дознајте во која Orixá ќе ве однесе вашето раѓање.

Разбирање на нумерологијата на Orixás

Нумерологијата на Orixás ќе послужи како важна алатка за себе - знаење. Тоа овозможува подобро разбирање на вашата личност. Наскоро, ќе разберете за вашиот начин на поврзување и справување со вашите емоции.

Познавајќи ги овие духовни сили ќе бидете поподготвени да се соочитеБрој 12 - Ejilaxeborá

Бројот 12 има како Odu the Ejilaxeborá и со него управува Ксанго. Имате одлично чувство за правда, па затоа треба да бидете на вашите прсти. Поривот да бидете фер може да им наштети на вашите односи и често прави да изгледате нетолерантно.

Размислете колку сте посветени на вашиот живот. Дозволете си да бидете поотворени за нови идеи и тоа ќе ви овозможи да скокнете по вашиот пат. Вашите цели се поблиску отколку што мислите, помагајте им на другите и исто така ќе ви биде помогнато.

Број 13 - Еџи-Ологбон

Управен од Обалуај и Нана, Оду Еџи-Ологбон ве прави рефлексивни и прилагодливи. Сепак, секогаш ќе има моменти на внатрешен конфликт и тоа ве депримира. Делумно поради бесконечните можности што ги нуди животот. Создавање неизвесност во вашиот ум што треба да се контролира.

Ќе можете да живеете добро ако го почувствувате текот на животот како процес. Вашата интуиција е моќна, искористете ја таа вештина во ваша корист. Таа често ќе ви покаже по кој пат да одите.

Број 14 - Ика-Меџи

Бројот 14 му припаѓа на Оду Ика-Меџи и е управуван од Оксумаре. Луѓето со овој Оду се трпеливи и поседуваат висок степен на мудрост. Квалитети кои ве прават разноврсна и вешти во која било активност што ќе ја направите.

Се разбира, ќе има моменти на искушенија. Предизвиците треба да се надминат, но тоа не му пречи. Потоа,разбирате дека ова е дел од патот и секогаш ќе бидете спремни мирно да се справите со тоа. Наскоро ќе го пронајдете својот пат.

Број 15 - Обе-Огунда

Огун, Омолу, Оба и Иемања се регентите на Оду број 15. Познати како Обе-Огунда, домородците на тоа знакот се бунтовен и полни со живот. Вие сте упорни и вашиот пат е веќе исцртан.

Сепак, оваа упорност често може да се помеша со тврдоглавост. Не заборавајте да ја браните вашата гледна точка само кога има смисла. Да, може да пропуштите можности ако не попуштите кога не сте во право.

Број 16 - Алафија

Оду Алафија е управувана од Оксала и Орумила. Овие Orixá ви откриваат мирни и радосни квалитети. Околината треба да се усогласи и вашето присуство е доволно за да оставите тој впечаток.

Сепак, има моменти кога нема да можете да ја постигнете оваа хармонија. Особено ако сте сами. Наскоро, односите ќе бидат од фундаментално значење за да ја изградите таа рамнотежа во вашиот живот и да постигнете успех на вашиот пат.

Како ориксите го водат вашиот живот?

Orixás се моќни сили способни да интервенираат во природата и во луѓето. Од познавањето на вашиот Оду, подобро ќе разберете на која ориша сте син. Наскоро, карактеристиките на вашата глава orixá ќе ја откријат вашата вистинскаличноста. Покрај начинот на кој се однесуваме со околината и луѓето.

Одусот се однесува на патот по кој ќе одиме во нашиот живот. Што ја покажува силата на ориксите и како нивното присуство влијае на нас и го заповеда нашето однесување. Начинот на кој тие ќе ги водат нашите животи ќе зависи директно од нашата приемчивост и почит кон нашиот Оду.

Нашите избори отсега натаму ќе дефинираат дали ориксата ќе не води или дали ќе бидеме случајни во животот. Затоа, важно е да ги слушате за подобро да се разберете себеси и кои патишта треба да ги следиме.

животните предизвици. Сметајте на помошта на вашата Ориша, неговото присуство сигурно ќе ви помогне да постигнете просперитет на вашиот пат. Сега, разберете подобро за природата на Ориксите и како тие влијаат на вашата траекторија.

Кои се Ориксите?

Култот на ориксите се појавил во африканските терироси пред повеќе од 5 илјади години. Традицијата на овие богови кажува дека тие биле инспирирани од мажи и жени способни да ги преживеат силите на природата.

Бидејќи тие имаат човечки карактеристики, тие ги имаат и доблестите и недостатоците што ги имаме ние. Тие често знаат да бидат суетни, темпераментни, љубоморни, но и љубовни и мајчински. Се разбира, вашата личност ќе биде директно поврзана со вашиот елемент.

Меѓутоа, во Бразил Ориксас поминаа низ процес на синкретизам со светците на Католичката црква. Бидејќи за колонизираните Африканци ова би бил единствениот начин да ги обожаваат своите богови. Афро-потомците кои дојдоа овде го донесоа со себе Кандомбле и тука беше формирана Умбанда, религии кои се прилагодија на местото и сè уште се присутни во земјата.

Што е нумерологијата на Ориксас?

Нумерологијата на Ориксите служи како процес на идентификација на Одусот од науката за броевите. Затоа, знакот на Orixás може да се дефинира преку нивниот датум на раѓање.

На овој начин тие служат како алатка која овозможуваразбирање на поединецот и влијанието на Ориша во неговиот живот. Понатаму, тоа создава можност за директна врска со вашиот Оду. Ова ви овозможува да добиете соодветна заштита и насоки на вашиот пат.

Основи

Религиозните и научните основи кои продираат во нумерологијата на Ориша ќе ги дефинираат критериумите на вашиот шеф на Ориша. Од бројките на вашиот датум на раѓање и карактеристиките на Ориксас, ќе ја разберете вашата личност и патот што треба да го следите во животот.

Кои се упатствата?

Јорубаците често носат ѓердани кои се направени со камења, семиња, школки или животински заби. Овој ѓердан се нарекува на јорупски јазик како Àkufi isiro или Ìlèkè. Меѓутоа, по пристигнувањето во Бразил, овие ѓердани претрпеа одредени адаптации и сега се познати како низа од монистра.

Овие жици висат околу вратот и служат како водич што ја носи вашата Ориша со вас. Овие свети ѓердани се користат како религиозни инструменти и се користат како амблеми за да се дефинираат децата на Орикс и на која Орикса припаѓате.

Орикса во кандомбле и умбанда

Умбанда и обожување кандомбле божества познати како Ориксас. Тие се телесни ентитети кои ги претставуваат силите на природата и директно влијаат на нашите животи. Овие ентитети обично се инкорпорираниод страна на медиумите во тереирос, кои не се ништо повеќе од духовни гласници за да им помогнат на сите што се таму.

Светите орикса и ритуалите што се изведуваат во тереирос може да варираат во зависност од секоја религија. Овие варијации настануваат поради мешање помеѓу народите што се случило кога поробените Африканци дошле во Бразил. Но, во суштина, деистичките претстави имаат иста природа.

Како да ја откријам мојата глава Ориша?

Ориша на главата, која може да се нарече и Ориша на фронтот, е ентитет што управува со вашата моментална инкарнација на вашето битие. Тој ќе го води вашиот пат и ќе ги дефинира вашите јаки и слаби страни.

Преку нумерологијата на Ориша ќе можете да знаете кој е вашиот татко или мајка, веднаш веднаш. Откривајќи ја вашата Ориша во главата, ќе можете да ги канализирате енергиите неопходни за да се соочите со животните тешкотии и ќе го знаете најдобриот пат што треба да го следите.

Пресметување на вашиот Оду на раѓање

За да го откриете вашиот Оду на раѓање, неопходно е да се следат некои основи кои проникнуваат и во знаците на Ориксите и во нивната врска со броевите. За ова, неопходно е да се направи следната пресметка.

До датумот на раѓање, на пример 17.11.1994 година, соберете ги сите броеви додека не ги намалите на едноцифрена. Во овој случај би имале: 1+7+1+1+1+9+9+4=33, а потоа ќе направиме нова сума со резултатот3+3=6. Потоа, ќе дознаете кој е вашиот Оду, кој во овој пример би бил Обара, управуван од Оксоси и Ксанго. За да го откриете вашиот Оду и каква би била вашата глава на Ориша, продолжете со читање.

Број 1 - Оканран

Оду на бројот 1 е Оканран со кој управува Ексу. Природата на Ексу е моќна и агресивна. Вие сте решителна личност и се трудите да ги постигнете своите цели. За ова, важно е да се зачува нејзината независност, за да нема конфликт на интереси. Особено ако сте вклучени во други врски.

Само со борба со сите сили ќе се чувствувате задоволни од вашиот пат. Свесни сте за тешкотиите на вашиот пат. И тоа ќе послужи како гориво за да ги постигнете вашите цели.

Сепак, голем предизвик за децата на Exú е нивната сопствена личност. Тие имаат тенденција да бидат нерасположени, експлозивни и бурни. Вежбајте трпение и барајте во него неопходната свежина за да го знаете вистинското време за дејствување.

Број 2 - Еџиоко

За оние со број 2, Оду при раѓање е Еџиоко, со кој владеат Ибеџи Ориксас и Огун. Со мирен изглед и самоуверено однесување, луѓето кои ги имаат овие Орикса во главите имаат тенденција да бидат разумни. Нивните одлуки секогаш се разгледуваат и пресметуваат.

Несигурноста може да ги вознемири луѓето во оваа бројка. Затоа, вашите чекори мора секогаш да бидат планирани идизајнирани со цел да се избегнат несогласувања или одредени видови недоразбирања. Особено кога темата вклучува други луѓе.

Затоа, бидете искрени со вашите емоции и избалансирајте ги вашите очекувања. Социјалната чувствителност е основна во овој процес. Секогаш бидете свесни за луѓето со кои комуницирате и бидете отворени со нив за да избегнете какви било конфликти.

Број 3 - Ета-Огунда

Бројот 3 е управуван од Огун и Обалуај. Неговиот Оду е Ета-огунда и тој претставува тврдоглавост, агитација и несообразност. Бегате од конвенционалните стандарди на општеството, што може да влијае на многу луѓе, особено ако тие не се вклучени во нивните општествени циклуси.

Сепак, луѓето од овој Оду се креативни и храбри. Овие карактеристики се од фундаментално значење за справување со конфликтите што ќе се појават на вашиот пат. Секогаш генијално справувајќи се со своите препреки и со способност повторно да се измисли. Што ќе ви помогне да постигнете успех во вашиот живот.

Број 4 - Yrosun

Овој број е управуван од Iansã и Imanjá. Нивниот Оду е Иросун, а децата на овие Орикса се спокојни и спремни. Така успеваат да ги набљудуваат ситуациите во кои се вклучени со јасност и објективност. Наскоро, имате попрецизен поглед на она што се случува околу вас, овозможувајќи разрешување на сложени ситуации илизбунет.

Зачувај ја својата морална сила, пред сè. Да. Но, ова е привремено и, најверојатно, ќе бидете повредени во блиска иднина.

Број 5 - Oxé

За тие луѓе број 5, Оду што ги претставува е Oxé. Овој Оду е управуван од Оксум и Логун Еде, децата на овие Ориша се обично чувствителни и внимателни. Секогаш обезбедувајќи различни перцепции за животот. Полни сте со енергија и можете да им донесете радост на сите околу вас.

Сепак, вашата индивидуална слобода треба да се зачува. Со оглед на тоа што оваа функција е клучна за одржување на вашата креативност жива. Размислете за вашите патишта и најдете простор за себе, ова ќе ви помогне.

Број 6 - Обара

Оду Обара, управуван од Оксоси и Ксанго, им се дава на луѓето од бројот 6 Вие сте личност полна со решителност и нема неволји со кои не можете да се соочите. Што ви дава големи шанси за успех во животот.

Сепак, вие сте чувствителни и интензивни на полето на љубовта. Емоциите се меурчиња во вас, па затоа треба да поработите на вашата емоционална интелигенција. Затоа што често се однесувате импулсивно и не ги разгледувате добро вашите одлуки. Што може да ви наштети во вашиот ден на ден.

Број 7 - Оди

TheОриксас Омолу и Ексу се присутни за оние кои имаат Оду Оди. Овие Orixás се олеснувачи, односно кога сакате нешто тие ќе бидат тука да ви помогнат. Но, се разбира, вашите достигнувања ќе се реализираат само ако се соочите со вашите предизвици.

Ако жалите за секоја наидена пречка или ако ја екстернализирате вината за вашите проблеми. Нема да има многу достигнувања кои доаѓаат на патот. За ова треба да се справите со вашата самодоверба и да бидете позитивни. Пречките секогаш ќе бидат присутни, третирајте ги лесно и ќе можете да ги надминете.

Број 8 - Еџиониле

Бројот 8 е управуван од Огун, Оксагујан и Ксанго Аира. Неговиот Оду е Ejionile и тој е способен да даде ментална агилност. Овој квалитет ја прави зборлива и активна личност. Секогаш расположена и внимателна кон околината, прави се за да го достигне врвот.

Нејзината главна желба се моќта и престижот. Наскоро, ќе можете да направите се за да ги остварите вашите соништа. Што се рефлектира во вашиот темперамент кој е неконтролиран и бурен. Канирајте ја вашата енергија во добри работи, сигурен сум дека тоа ќе ве одведе директно до вашите достигнувања.

Број 9 – Оса

Оду од бројот 9 е Оса и со него управуваат Иемања и Ианса . Што ги прави луѓето од овој Оду перфекционисти. Внимателно се движите по вашиот пат, секогаш внимавајќи на деталите. Сè во вашиот живот се мери иконтролирано, што овозможува подобро планирање и го прави продуктивен. Особено во професионалниот живот.

Меѓутоа, секогаш ќе има надворешни фактори кои не можат да бидат контролирани од вас. И шансата за живот често ги изненадува луѓето од овој Оду. Затоа, неопходна е психолошка подготовка за справување со овие ситуации кога ќе се појават.

Број 10 - Офун

Се надевам дека Оду управува со бројот 10, кој е познат како Офун. Луѓето од овој Оду се очигледно мрзливи. Сепак, нејзиниот изглед служи како штит за да се избегнат луѓето кои ја нервираат.

Овие луѓе се генерално чувствителни и мирни. Брзо прилагодување на подемите и падовите на животот, секогаш барајќи рамнотежа. Осаменоста е вашиот партнер, имате малку пријатели. Но, тие се верни на својата личност и тоа е од голема вредност за нивниот пат.

Број 11 - Ованрин

Оду на бројот 11 е Ианса, Огун и Ексу, а тој е познат како Ованрин. Животот за вас е блесок, што ги прави луѓето од овој број избрзани, вознемирени и во исто време возбудени и ефикасни. Времето е вашиот најголем непријател и вашите обврски треба да се одговорат во секое време.

Не заборавајте да дишете. Патот на животот е долг и треба да одвоите време за да уживате во сегашноста. Искуствата минуваат низ годините и ако не ги живеете сега, во иднина ќе зажалите.

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.