Комбинација Овен-Близнаци: во љубов, пријателство, работа, секс и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Овен и Близнаци: разлики и компатибилности

Овенот и Близнаците се една од најдобрите комбинации на Зодијакот. Ова дуо има многу слични карактеристики, и двајцата се екстровертни, авантуристички и експанзивни. Во неколкуте аспекти во кои овие знаци се разликуваат, тие успеваат да разберат и созреваат.

Двајцата имаат силна физичка и психичка поврзаност, покрај тоа, овој пар сака да се обложува на нови потези и да излезе од рутината . Со Овенот и Близнаците, рутината никогаш не се лади или станува здодевна, овој пар може да продолжи засекогаш.

Иако може да има триење со Близнаците и Овенот, генерално, ова е комбинација која функционира. И двајцата сакаат да уживаат во смиреноста на осамениот момент, за да можат повторно да се поврзат со тоа што се за да ја одржат врската здрава.

Подобро да ги разберете квалитетите и недостатоците на оваа комбинација и како Овенот и Близнаците се поврзани во љубовта, работат , пријателство, секс и многу повеќе. Проверете!

Трендови на совпаѓање на Овенот и Близнаците

Иако многу слични, Овенот и Близнаците можат да бидат малку поинакви. Познавањето на афинитетите и разликите на овие знаци може да помогне врската да тече на поприроден и помирен начин. Разберете ги овие карактеристики подолу.

Афинитети

Авантуристи на немирни души, Овенот и Близнаците го имаат истиот експанзивен дух и копнеат за истите искуства. Помеѓу двететие ќе се чувствуваат заробеници еден на друг во оваа врска.

Сега кога знаете како функционира комбинацијата на Близнаци и Овен, задолжително искористете го ова знаење во корист на врската. Обложувајте се на дијалог и моменти за двајца за да го запали пламенот и интересот буден.

нема да има монотонија бидејќи секогаш ќе се согласат да излезат од рутината.

Покрај тоа, Овенот и Близнаците имаат креативен ум и сакаат да разговараат, комуникацијата меѓу двајцата ќе биде во склад и ќе можат да зборуваме за се. Бидејќи тие лесно можат да влијаат на луѓето и имаат способност за продажба, овие знаци имаат тенденција да развиваат големи планови заедно.

Разлики

Овенот е фокусиран и објективен, кога тие имаат фокус на ум не гледај подалеку за ништо од овој свет. Близнаците се покомплексни, важат и квантификуваат сè пред да ги завршат своите цели, овој недостаток на практичност на Близнаците оди во спротивност со определувањето на овенот.

Покрај тоа, кога Овенот е заинтересиран за нешто, тој не тргнете ја идејата од неговата глава, Близнакот има тенденција да ги менува интересите преку ноќ, станувајќи многу понеконзистентен од партнерот во некои ситуации.

Комбинација на Овен и Близнаци во различни области од животот

Знаците на Овен и Близнаци можат да се поврзат на различни начини во зависност од соживотот и степенот на врската. Затоа, разберете подолу како знаците се однесуваат во љубовта, работата и пријателството.

Во соживот

Соживотот помеѓу Овен и Близнаци може да биде пријатен за парот, бидејќи, како што делат истото интереси, ниту пак ќе се чувствуваат заробеници на врската и чувството што го имаат.

Сепак, не е сè розовово комбинација на Близнаци и Овен. Тоа е затоа што, кога двајца луѓе се толку слични, може да се појават некои судири на личноста. Двата знака се доминантни, контролирачки, кавгаџии и шефови, па одредувањето на авторитетот во врската може да доведе до жестока расправија меѓу две надуени ега.

Во љубовта

Во љубовта, овие знаци добиваат заедно се комплетираат и разбираат на надреален начин. Тоа е затоа што столбот на оваа врска ќе биде да се почитуваат слободата и индивидуалноста еден на друг, бидејќи и на двајцата им треба време сами за да се чувствуваат добро.

Затоа, поминете неколку дена одделно или одвојте неколку часа од денот за да фокусирањето на себе може да го направи односот на овие знаци заемно задоволувачки. Помеѓу Овенот и Близнаците нема да има бескрајни барања, бидејќи тие добро се разбираат.

Сепак, ова е врска во која може да постои неверство. Тоа е затоа што и едниот и другиот сакаат да ги придобијат погледите и вниманието за себе, згора на тоа, треба да им се восхитуваат и да сакаат да се чувствуваат безбедно.

Во пријателството

Пријателство на почит и емпатија , така е и пријателството на Овенот со Близнаците. Додека едниот глуми, другиот ладно калкулира, овие два знака многу добро се поврзуваат, па затоа кога се пријатели најчесто формираат непобедливо дуо.

Исто како и во љубовта, овие знаци во пријателството се свесни за своите афинитети и разлики и знаат како да го дозирааттемперамент кога се едни околу други. Иако Овенот може да биде поискрен, Близнаците го имаат она што е потребно за да ги смират работите.

На работа

Овенот и Близнаците го делат истиот лидерски дух. Тие се родени продавачи, бидејќи ја имаат истата леснотија да влијаат на луѓето со нивните рационални и елоквентни аргументи.

Сепак, Овенот е пофокусиран и пообјективен од Близнаците и работи подобро сам. Родителот од Близнаци, пак, сака да се истакнува во групната работа и да доминира на целата сцена. И покрај тоа, овие знаци имаат тенденција да бидат добри професионалци и ако работат заедно, можат многу добро да се сложуваат.

Комбинација на Овен и Близнаци во интимност

Овен и Близнаци не Само добро се сложуваат во љубовта и пријателството, но и во интимноста успеваат да го изразат најдоброто од врската и да се сетат зошто се толку страсни. Запознајте ги овие знаци во бакнувањето, сексот, врските и многу повеќе.

Бакнежот

Бакнеж кој целосно ги троши и ја зголемува нивната желба да одат некаде поприватно. Бакнежот на Овенот и Близнаците е полн со испорака, алчност и желба, овие двајца конфигурираат сензуален и секси бакнеж, кој лесно завршува со нешто повеќе.

Аријанецот сака да го поттикнува партнерот во моментот на бакнежот , староседелците од овој знак користат допир и приближување за да ги изразат своите најинтензивни желби. Мажот Близнаци секогаш иновира и секој бакнеж со него е единствен, па затоаќе го сака силниот стисок на Ариевецот кој сака да доминира со него по секоја цена.

Секс

За некои, сексот е возвишен израз на љубовта, за знаците на Овен и Близнаци, ништо може да биде повеќе телесно. Тоа е затоа што овие знаци го сметаат ова за момент на кожа, породување и задоволство.

Овенот и Близнаците можат да ги градат познатите кинематографски сцени на парот, успевајќи да ја прекинат расправијата на средина до денес. Тие буквално можат да ги одвојат емоциите од задоволството и заедно максимално ја искористуваат возбудата.

Комуникација

Директна и наметлива комуникација, кај овие знаци нема половина разговори и се се заснова на многу на искреност, толку многу што боли. Меѓутоа, во овој разговор може да има некоја врева.

Близнаците често се незаинтересирани кога темата е секојдневие, овој знак сака да биде предизвикан интелектуално и со Овенот ќе разговара за филозофија и политика со неверојатна ментална врска.

Сепак, Овенот разгледува многу интересни теми и може да биде под стрес поради недостатокот на внимание и интерес на партнерот за темите што тој ги смета за релевантни. Во тој момент, врската помеѓу двајцата може да стане напната.

Врската

Односот меѓу Овенот и Близнаците е склон кон мирен, знаците добро се разбираат, а Близнаците имаат способност да се заедно се прилагоди што може да му помогне да попушти кога Ариевецот е повеќеинцизивна.

Покрај тоа, двајцата сакаат да излегуваат, да запознаваат нови луѓе и да се забавуваат, па односот меѓу двајцата ќе се заснова на почитување на слободата еден на друг. И двајцата живеат во сегашноста, планирањето на иднината не зависи од нив, па може да настанат финансиски проблеми, но ништо што парот не може да го реши во склад.

Освојувањето

Овенот и Близнаците тие се директни и објективни, квалитет што има тенденција да исплаши некои луѓе, но меѓу двете, оваа објективност може да доведе до конфликти. Тоа е затоа што, да се освои ариевецот, тоа е комплицирано, тие сакаат да имаат контрола, а директниот начин на Близнаците може да ги натера да се чувствуваат доминирани.

За да го освоите Близнакот, само покажете добар интелект и разговарајте за неколку часа со него, Близнаците сакаат одлични разговори измиени со многу вино и добра храна. Кога се заинтересирани, тие зборуваат искрено и не се плашат од одбивање.

Лојалност

Иако Близнаците знаат да бидат нестабилни, лојалноста на овој знак е примерна. Овенот е исто така знак кој ја става лојалноста на високо ниво, но претпочита да им биде лојален, отколку всушност да им биде лојален на другите.

Односот меѓу овие знаци може да биде лојалност и соучесништво ако знаат како почитуваат и разбираат едни со други. На овој начин, врската ќе стане повеќе од само телесна, туку и духовна, бидејќи ќе се поврзете на повисоко ниво навзаемна доверба.

Овен и Близнаци според полот

Половите на знаците Овен и Близнаци можат да влијаат на начинот на кој тие се поврзуваат еден со друг. Ова се случува затоа што некои карактеристики се подоминантни од другите кога станува збор за полот. Разберете ја оваа врска подобро подолу.

Жената Овен со маж Близнаци

Жената Овен е многу интензивна во нејзините вербални изрази и се симнува од потпетиците кога е иритирана, мажот Близнак со својот тон предизвикувачки ги провоцира Близнаците до крај. Тепачките меѓу овие двајца имаат тенденција да врескаат, но не траат долго.

Комбинацијата на овој пар е уникатна, сакаат да разговараат и патуваат, а иако не се толку романтични, нежни се и приврзани еден со друг. Мажот Близнак ја има потребната приспособливост за да се справи со ексцесите на жената Овен.

Жена Близнаци со маж Овен

Жената Близнаци може да биде носталгична и од време на време да се присетува на минати романси, овој став нема да го толерира мажот Овен кој сака да биде во центарот на вниманието на својата партнерка и контролира сè околу него.

Понатаму, силниот темперамент на жената Близнаци ќе дојде во конфликт Аријанецот, кој исто така однеси гомна дома. Врската меѓу овие двајца е често возење на ролеркостер, но тие уживаат во тоа и тој адреналин е она што ги одржува заедно.

Жената Овен соЖена Близнаци

Пријатели, партнери и придружници, оваа врска има сè да успее. Тие двајца бараат, но знаат и како да ги достигнат меѓусебните очекувања. Со жената Овен, врската може да биде поголем предизвик, но жената Близнаци сака предизвик.

Покрај тоа, тие двајца можат да ги разберат потребите на едни со други. Девојки за забава, обожаваат да излегуваат да уживаат во ноќта заедно и не чувствуваат залудни несигурности во врската, па најчесто напредуваат со силна и стабилна врска.

Маж Близнаци со маж Овен

Овој може да биде предизвикувачки пар. Тоа е затоа што двајцата сакаат да командуваат со врската и затоа живеат во постојана борба со рацете. На мажот Близнак му се допаѓа жестокоста на мажот Овен, но неговата гордост не му дозволува да отстапи.

Човекот Овен ги сака игрите на својата партнерка и продолжува да притиска за да види до каде може да оди мажот Близнак. На крајот, тие лежат и се опуштаат гледајќи добар филм и зборувајќи за апсолутно сè, намерно предизвикувачка врска, но која ги мотивира да останат заедно.

Малку повеќе за комбинацијата Овен и Близнаци

Иако Овенот и Близнаците сочинуваат компатибилен пар, важно е да се внимава на комуникацијата и почитувањето за да се има добра врска, покрај тоа овие знаци имаат и други можни комбинации. Проверете!

Совети за добра врска помеѓуОвен и Близнаци

Комуникацијата е клучот за оваа двојка да се разбере, тие веќе имаат добар разговор, но мора да внимаваат да не дозволат гордоста на Близнаците и егото на Овенот да се судрат за време на дискусиите.

Понатаму, доколку Овенот и Близнаците знаат да ги почитуваат неколкуте разлики во мислењата и ставовите, тие ќе можат да созреат еден со друг и да ја подигнат оваа врска на повисоко ниво на доверба, посветеност и емоционална одговорност.

Најдобри совпаѓања за Овенот и Близнаците

Самите по себе, Овенот и Близнаците се комбинација која функционира, двајцата имаат слични карактеристики и бараат исти искуства, па тенденцијата е оваа врска да трае и да биде успешна.

Уште еден добар распоред и за знакот Овен и за Близнаците е со знакот Лав. Тоа е затоа што Лавовите ги имаат истите амбиции, тие се и екстровертни, експанзивни и одлучувачки, особини кои ќе ги натераат Ариевците и Близнаците да се заљубат.

Дали Овенот и Близнаците се комбинација што се запали?

Овен и Близнаци е комбинација која се запали и целосно ги троши и двете. Полни со предавање, енергија, желба и заведување, овие знаци одлично се разбираат и можат да водат врска на големо дружење и авантури.

Сепак, важно е да се грижите за овие чувства и да одржувате безбедно растојание , одвреме-навреме да си обезбедат сопствено време и простор. Само да не го прават тоа

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.