Молитва за да се достигне благодатта за 24 часа: Итно, итно и други!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Што е молитва за да се постигне благодат за 24 часа?

Постојат одредени проблеми во животот кои се чини дека ве отфрлаат од нозе. Тешка болест, неочекувано отказ, неправедно обвинување. Често се чини дека сè што ќе се обидете да направите за да го решите е бескорисно.

Некои велат дека верата поместува планини, па ако имате голем проблем, треба да прашате со сигурност и верувајте дека небото ќе ви помогне . Молитвите за постигнување благодат за 24 часа може да бидат малку кусогледи. Сепак, ништо не ве спречува да се приврзете за тоа.

Но, бидете свесни дека покрај молитвата, мора да го направите вашиот дел. На пример, ако сте болни, мора правилно да го земате лекот. Исто така, оние кои веруваат во Бог се учат дека тој секогаш знае се, и затоа работите ги прави во свое време.

Затоа, ако не ја достигнете благодатта брзо како што сакате, бидете трпеливи и знајте дека Тој ви го подготвува најдоброто. Проверете подолу неколку молитви за да се постигне благодат за 24 часа.

Моќни молитви за да се постигне благодат за 24 часа

Бразил се смета за многу религиозна земја. Од север кон југ има верници приврзани за нивната посветеност, кои не размислуваат двапати кога станува збор за прибегнување кон рајот за благодат.

Од Санто Експедито, поминувајќи низ Носа Сенхора дас Грасас, до Сао Хозе, Следете го. читајте и видете подолу некоиНикогаш не сакам да се разделам со тебе, без разлика колку е голема материјалната желба. Сакам да бидам со тебе и моите најблиски во твојата вечна слава. Амин“. (Нарачајте).

Псалми за добивање итна благодат

Книгата псалми е дел од Библијата и е поделена на 150 поглавја. Многумина ги сметаат за вистинска поезија, на крајот на краиштата, нивните зборови имаат дарба да ги смируваат и просветлуваат оние што се молат.

Околу 70 Псалми му се припишуваат на добро познатиот и моќен крал Давид. Значењата на овие молитви може да варираат. Постојат псалми кои зборуваат за тага, заштита на семејството, брак, просперитет, меѓу другото. Значи, се разбира, постојат и псалми кои ќе ви помогнат да постигнете благодат. Проверете го подолу.

Псалм 17 за да постигнете благодат

„Слушни, Господи, праведната причина; одговори на мојот плач; послушај ја мојата молитва, која не доаѓа од лажни усни. Нека дојде мојата реченица од тебе; нека твоите очи внимаваат на правичноста. Ти се обидуваш моето срце, ме посетуваш ноќе; ме испитуваш и не наоѓаш беззаконие; мојата уста не престапува.

Што се однесува до делата на луѓето, со зборовите на твоите усни се чував од патиштата на насилникот. Моите чекори се држат за вашите патеки, моите нозе не се лизнаа. Тебе, Боже, викам, зашто ќе ме чуеш; Приклони го увото кон мене и слушај ги моите зборови.

Правичудесни се твоите милости, Спасителу на оние што се засолниле од десната страна твоја од оние што се креваат против нив. Чувај ме како јаболко од окото; скриј ме, во сенката на твоите крилја, од злите што ме ограбуваат, од моите смртни непријатели кои ме опкружуваат.

Тие го затвораат своето срце; со устата зборуваат одлично. Тие сега ги опкружуваат моите чекори; ми ги насочуваат очите да ме фрлат на земја. Тие се како лав што сака да го грабне својот плен и како млад лав што демне во скривалишта.

Стани, Господи, запре нè, ​​собори ги; избави ме од злите, со мечот твој, од луѓето, со твојата рака, Господи, од луѓето на светот, чијшто суд е во овој живот. Наполни им го стомакот со твојот скапоцен гнев. Нејзините деца се задоволни со неа, а остатокот ќе им се даде на нејзините малечки како наследство. Ќе бидам задоволен со твојот изглед кога ќе се разбудам.“

Псалм 96 за да се постигне благодат

„Пејте Му на Господа нова песна, пејте Му на Господа, сите жители на земјата. Пејте Му на Господа, благословувајте го неговото име; објавувајте го неговото спасение од ден на ден. Објавете ја Неговата слава меѓу народите, Неговите чуда меѓу сите народи. Зашто голем е Господ и достоен за пофалба; од него треба да се плаши повеќе од сите богови.

Зашто сите богови на народите се идоли; но Господ ги создаде небесата. слава ивеличественоста е пред него, силата и убавината во неговото светилиште. Прикажете Му на Господа, родови на народите, прикажете Му на Господа слава и сила. Прикажете му на Господа слава што му припаѓа на неговото име; Донесете жртва и влезете во неговите дворови.

Поклонете Му се на Господа во свети одежди; треперете пред него, сите жители на земјата. Кажете меѓу народите: Господ царува; го воспостави светот за да не може да се потресе. Тој ќе им суди на народите со праведност. Нека се радуваат небесата, а земјата нека се радува; нека рика морето и неговата полнота.

Нека се радува полето и сè што е во него; тогаш сите шумски дрвја ќе пеат од радост пред Господа, зашто Тој доаѓа, зашто доаѓа да и суди на земјата: Тој ќе му суди на светот со праведност и на народите со својата верност. моќен Псалм 130

„Од длабочините Ти викам, Господи. Господи, слушај го мојот глас; вашите уши нека бидат внимателни кон гласот на моите молби. Ако ти, Господи, гледаш беззаконија, Господи, кој ќе стои? Но со вас е простувањето, за да се плашите од вас. Го чекам Господа; душата моја го чека, а јас се надевам на твојот збор.

Душата моја копнее по Господа, повеќе од стражарите наутро, повеќе од оние што бдеат наутро. Надевај се на Израел во Господа, зашто во Господ има милост и во него изобилство откупување. И ќе го откупи Израел од сите негови беззаконија.“

Како да го направи тоа, цели иконтраиндикации на молитвата за да се добие благодат

Поврзувањето со Божественото е многу посебен момент, поради што бара концентрација од ваша страна и одредена грижа. Исто така, пред да кажете молитва, важно е да разберете во длабочина која е нејзината цел.

Проверете подолу како да го направите тоа, целите, па дури и да дознаете дали има контраиндикации да се каже молитва за да се постигне бесплатно за 24 часа.

Како да се молиме за да ја достигнеме благодатта за 24 часа?

Кога кажувате каква било молитва, важно е да разберете дека ова е време на голема концентрација и искреност. И ова може да се зголеми уште повеќе, кога молитвата е за барање да се постигне благодат за 24 часа.

Затоа, изберете тивко место, каде што можете да бидете мирни и да не ризикувате да ве прекинат. Побарајте го вашето најдлабоко и највистинито чувство што е длабоко во вашето срце и душа. Зборувај искрено со Бога, или со светецот на твојата посветеност, како да зборуваш со некој пријател, на крајот на краиштата, тие се твои пријатели.

Ставете ја целата своја вера и надеж во вашата молитва. И верувајте дека небото секогаш ќе го прави најдоброто за вас, и тоа во вистински моменти.

Која е целта на овие моќни молитви

Молитвата која има зборови на љубезност и љубов и се кажува со добра намера никогаш нема да ви наштети. Значи, колку и да се молитвитеда се постигне благодат може да биде силно, моќно и непосредно, тие не носат со себе ништо лошо што би можело да биде штетно.

Постои само еден детал на кој е важен и на кој внимавате. Бидејќи оваа молитва ветува дека ќе донесе благодат многу брзо, таа може да создаде одредена вознемиреност кај вас. Понатаму, ако вашето барање не биде уважено, може да завршите тажно и да ја изгубите верата.

Значи, пред да го направите, важно е да знаете дека и покрај тоа што се многу моќни молитви, вашите барања не можат да се исполнат до. Според христијанската вера, на пример, постои многу едноставна причина за ова:

Ако тоа не се случило, тоа било затоа што не било замислено. Затоа направете го својот дел молејќи се секогаш со вера. Но, навистина верувајте дека Бог или повисоката сила во која верувате секогаш ќе го направи најдоброто за вас.

Дали навистина функционира молитвата да се достигне благодатта за 24 часа?

Секоја молитва направена со вера и доверба во небото може да се оствари. Значи, знајте дека одговорот на првичното прашање е: Да. Молитвата за благодат за 24 часа навистина функционира. Сепак, многу мирно во овој момент. Знаејќи дека всушност функционира не значи дека ќе работи во сите случаи или кај сите луѓе.

Ова може да се случи од неколку причини. Силата на молитвата многу зависи од силата на вашата вера. Вашите нарачки можеби не сеодговорил затоа што можеби ти недостасува вера. Исто така, можеби правите нешто во вашиот живот што не доликува на патот на вера и љубов. Значи, прегледајте ги и вашите ставови и однесувања.

Конечно, следејќи ги учењата на некои религии, вашето барање можеби едноставно нема да биде одговорено, бидејќи не требаше да биде одговорено. Или барем, не беше време тоа да се случи. Дури и во најболните случаи, на пример, како болест или заминување на некој близок.

Имајте вера и разберете дека секој човек има своја мисија. Во моментов можеби е дури и тешко да се разбере, но во вистинско време ќе ја разберете причината за се.

од најмоќните молитви за да се достигне благодатта за 24 часа.

Молитва до Свети Експедит да ја достигне благодатта за 24 часа

Свети Експедит се смета за светец на итни причини и поради тоа неговите молитви се сметаат за исклучително моќни. Каков и да е вашиот проблем, молете ја следнава молитва со вера, барајќи го свети Експедит да посредува кај Отецот, со неговата благодат.

„Мој Свети Експедиту на праведни и итни причини, помогни ми во овој час на тага и очај. Посредувај за мене кај нашиот Господ Исус Христос. Ти кој си светец воин, ти кој си светец на настраданите, ти кој си светец на очајните, ти кој си светец на итните причини.

Заштити ме, помогни ми, дај ми сила , храброст и спокојство. Одговори на моето барање (побарајте ја посакуваната благодат). Помогни ми да ги надминам овие тешки часови. Заштити ме од сите што би можеле да ми наштетат. Заштитете го моето семејство, одговорете на моето барање итно.

Вратете ми мир и спокојство. Ќе бидам благодарен до крајот на мојот живот и ќе го носам твоето име на секој што има вера. Свети Експедицио, молете се за нас! Амин!“

Молитва на Пресвета Богородица за да привлече благодат

Позната како Богородица на чудотворниот медал, Богородица е Мајката која со сета сладост може да се застапува со својот Син, за таа благодат што толку го погоди. Верувајте ѝ на мајката и молете се со неавера.

„Те поздравувам, Марија, полна со благодат. Од твоите раце свртени кон светот, благодатите врнат врз нас. Богородица на благодатта, знаеш кои благодат ни се најпотребни.

Но, те молам, на посебен начин, да ми го дадеш ова што го барам од тебе со сета жар на мојата душа (направи го твоето барање). Исус е Семоќен, а ти си Неговата Мајка; затоа, нашата Госпоѓо на благодатта, верувам и се надевам дека ќе го постигнам она што го барам од тебе. Амин."

Молитва до Пресвета Богородица од Апарецида да добие итна благодат

Покровителката на Бразил, Пресвета Богородица е многу света мила и популарна овде. Со репутација дека никогаш не ги напушта оние што се обраќаат кон неа, Богородица Апарецида е драга мајка, која секогаш се грижи за своите деца. Придружете ја молитвата подолу со вера.

„Запомни, о! Љубезна Дева Мајка Апарецида, за која никогаш не се слушнало да каже дека секој што прибегнал кон ваша заштита, барајќи од вас помош и барајќи од вас помош, бил оставен од вас. Возбудена затоа што со еднаква доверба се обраќам кон тебе, мајко на синот Божји, но чест да ми одговориш.

О, љубезна и мила мајка на Апарецида, те молам за оваа благодат (побарај ја благодатта таа желба со голема вера и доверба)“. Кажете ја молитвата веднаш штом ќе се разбудите, а потоа трипати кажете го Оче наш, здраво Марија и слава на отецот.благодат

Свети Козимо и Дамијао беа браќа близнаци кои имаа дарба на исцелување. Поради ова тие денес важат за заштитници на лекарите, медицинските сестри и фармацевтите. Така, имајќи дар за такви благородни цели, сигурно овие драги светци ќе можат да ви помогнат со вашиот проблем, кој и да е тој.

„Свети Козимо и Дамијао, вистински пријатели на пријатели, вистински помагачи на тие на кои им треба помош, јас се обраќам кон тебе со сите мои сили да побарам помош за да стигнам до вистинска и тешка благодат.

Те молам, со сета моја љубов, со сета моја наклонетост и со сета моја скромна сила да помогни со твоите вечни сили на светците. Само те молам (кажи ја тука твојата благодат).

Помогни ми со силата Божја, на нашиот Господ Исус Христос и со силата на наследникот Свети Дух. Помогни ми со ова тешко барање кое тешко се исполнува. Знам дека ми помагаш, знам дека го заслужувам тоа и знам дека ќе го пребродам сето ова поради твојата моќна и чудесна помош. Св. Поради ова, во денешно време има безброј молитви и моќни сочувстви наменети за него. Молете се со доверба.

„Во името на Кипријан и неговите 7 светилки, во името на неговото црно куче и неговите 7златници, во името на Кипријан и неговата сребрена кама, во името на Кипријан и неговата света планина, во името на дрвото зефир и големиот даб.

Барам и ќе ми биде одобрено 7 римски цркви, за 7-те светилки на Ерусалим, за 7-те златни светилки на Египет: (Направете го вашето барање бесплатно овде). Јас ќе победам.“

Молитва до Свети Јосиф да добие благодат

Во животот, Јосиф беше љубезен, скромен и вреден човек. Тој беше сопруг на Дева Марија и татко на Исус Христос. Така, тој помогна да се едуцира и заштити бебето Исус. Јосиф бил голем столар и поради неговата посветеност на занаетот, станал познат како светец на работниците. Исто така, бидејќи добиле покрив за Светото семејство да живее во мир, смирените и бездомниците обично му се молат на овој драг светец. Следете го.

„О, славен свети Јосиф, кому му беше дадена моќ да ги направи нештата човечки невозможни можни, дојди ни на помош во тешкотиите во кои се наоѓаме. Земете ја под своја заштита важната причина што ви ја доверуваме, за да има поволно решение.

О, драг возљубен Татко, во Тебе ја полагаме сета наша доверба. Никој да не рече дека џабе те повикавме. Бидејќи можеш да правиш сè со Исус и Марија, покажи ни дека твојата добрина е еднаква на твојата моќ.

Свети Јосиф, на кого Бог му ја доверил грижата за најсветото семејство кое некогаш живеело.Никогаш немало, жед, бараме од тебе, татко и заштитник наш, и дај ни благодат да живееме и да умреме во љубовта на Исуса и Марија. Свети Јосиф, молете се за нас кои прибегнуваме кон вас. Амин.“

Молитва за добивање непосредна благодат

Следната молитва е барање за посредување за неколку католички светци. Секој од нив, од својата добрина, сочувство и моќ, може да ви помогне со вашата потреба. Види.

„О Пресвета Богородица од Апарецида, сакана Мајко. О Санта Рита де Касија, за невозможните случаи. О Сао Јуда Тадеу, за очајните случаи. последен час.Ти кои го познаваш моето вознемирено срце, посредувај се кај Отецот во оваа моја голема потреба: (Побарај благодат).

Те прославувам и те фалам. Се надевам на Бога со сета моја сила и молам да ми го просветли мојот пат и мојот живот! молитва. Набљудувајте што се случува од четвртиот ден па наваму.

Молитва за итни ситуации

Ако сте поминувале низ исклучително итна ситуација што ве држела будни ноќе, молете се со вера и надеж до Татко, и верувај дека Тој ќе го направи она што е најдобро за тебе.

„Семоќен Боже, помогни ми во овој час на неволја и очај. посредувај за менево овој час на целосен очај. Со милосрдие, Господи, избави ме од овие тапи мисли, кои ми ја повредуваат душата и ме прават да сакам да направам глупост.

Прифати го моето барање (постави го барањето сега, со голема вера). Помогни ми да ги надминам овие тешки часови, заштити ме од сите што би можеле да ми наштетат. Заштитете го моето семејство и сите мои најблиски, вклучително и оние што не ги познавам, а особено оние со кои не сочувствувам.

Итно одговоривте на моето барање, од добротворни цели. Врати ми мир и спокојство.

Ќе бидам благодарен до крајот на мојот живот и ќе го носам твоето име и твојот збор до сите што имаат вера. Амин.“

Молитва за да постигнеш нешто многу тешко

Дури и ако твојата потреба е нешто многу тешко во твоите очи, сфати еднаш засекогаш дека за Бог ништо не е невозможно. Моли се со вера.

„Господи, со оглед на толку многу сведоштва, кои ја потхрануваат нашата вера, доаѓам овде да ја кажам молитвата за невозможни причини бидејќи имам вера дека Ти си Бог на невозможното. Затоа те молам сега во името на Исус, направи го невозможното во мојот живот.

О Боже, кој го отвори црвеното море, ги сруши ѕидовите и воскресна мртов човек стар четири дена, покрај парализирани кои се вратија да одат.

Имам невозможна причина и ја ставам во ваши раце и со мојата вера верувам дека оваа кауза е извојувана. Во името на Исус Христос. дека злото штопопречи излези. И нека ми дојде доброто што благословува во името на Исус Христос! Амин.“

Тридневни молитви до Божествениот Свети Дух за да се добие благодат

Добивањето божествена помош можеби не е секогаш така лесно. И грешката можеби е токму во вас. Многу луѓе, во времето на нивните молитви, завршуваат со уста отворено, не ставајќи ја целата своја вистина и чувства во молитвата.

Кога се поврзувате со Божественото, од суштинско значење е работите да се прават на вистински начин. И знајте дека вистинските молитви за секоја причина исто така можат да ви помогнат. Проверете ги подолу моќните молитви до Божествениот Свети Дух кои можат да ви помогнат.

Молитва на Божествениот Свети Дух да ја достигне благодатта за 24 часа

„Милен Божествен Свет Дух, Создателу на се и секого, Создателу на небото и земјата, ја молам твојата огромна моќ над мене да ми помогнеш да постигнам нешто што изгледа едноставно невозможно да се постигне.

Проблемите на Земјата се многу тешко да се решат и понекогаш е потребно малку од Твојата божествена помош за да се решат. Токму поради истата причина ве замолувам да ми помогнете да постигнам невозможна благодат. (Кажете ја вашата нарачка овде). Јас само ти го упатувам ова барање, Божествен Свет Дух, затоа што знам дека навистина ми треба и затоа што страдам со сите овие настани.

Знам дека им помагаш на оние на кои им е потребно и во овој момент јас навистина треба да се видимоето барање беше одговорено да бидам среќен. Ти се молам со многу љубов, многу наклонетост и пред се со многу вера. Го оставам мојот живот во твоите моќни раце затоа што знам дека го сакаш само најдоброто за мене и за сите нас. Ти благодарам оче Боже, ти благодарам. Амин.“

Молитва на Божествениот Свети Дух за да се постигне благодат

„Свет Дух Ти што ме натера да видам сè и ми го покажа патот до моите идеали, Ти што ми го даде Божественото Подарок за простување на сето зло што ми беше направено мене, и Ти што си во секој момент од мојот живот.

Сакам да ти се заблагодарам за се и уште еднаш да потврдам со тебе дека никогаш не сакам да се разделам со тебе , без разлика колку е голема материјалната желба. Сакам да бидам со тебе и моите најблиски во твојата вечна слава. (Поставете ја вашата нарачка).“

Молете се три дена за да постигнете итна благодат

Молитвата што го следи Божествениот Свети Дух е многу моќна и посебна. Поради ова, мора да се моли 3 последователни дена. Значи, ако баравте поинаква и силна молитва, ова можеби е онаа за вас. Види.

„Свет Дух Ти што ме тераш да видам сè и ми го покажа патот до моите идеали, Ти што ми го даде Божествениот дар да го простам сето зло што ми беше направено и Ти што си во секој пример од мојот живот.

Сакам да ви се заблагодарам за сè и уште еднаш да го потврдам тоа со вас

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.