Молитви на бремени жени: бременост со висок ризик, Сао Жералдо и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Зошто да се каже молитвата на трудницата?

Бременоста е магичен период во животот на жената. Покрај тоа што за многумина од нив е голем сон. Сепак, ова може да биде и период на многу сомнежи, стравови и неизвесности. Бременоста сè уште има низа хормонални промени, кои можат да ја направат жената почувствителна, нервозна и анксиозна. Значи, со оглед на сето ова, познато е дека тоа е период на многу промени.

На овој начин, потрагата по молитви кои можат да го смират вашето вознемирено срце и да донесат мир во вашата бременост може да биде одличен избор . Има безброј молитви, а вие можете да ја изберете онаа со која најмногу се идентификувате. Важно е секогаш да се молиме со голема вера. Проверете ги најдобрите молитви за бремени жени подолу.

Молитва за трудници

Ако сте бремени или имате голема наклонетост кон некој што е, знајте дека молитвата за дожд од благослови да падне на оваа бременост е одличен избор. Понатаму, периодот на бременост не е секогаш лесен, и затоа сета наклонетост и многу благослови никогаш не се премногу.

Затоа, следете го внимателно ова читање и дознајте подолу една многу посебна молитва посветена на трудниците . Види.

Индикации

Оваа молитва е индицирана за секој што има посебна трудница во својот живот. Бременоста е голем дар од Бога, па затоа е секогаш добро да се молиме за овие мајки. Ако сте вие ​​среќникот, знајте дека овакаква било вознемиреност или било која друга негативна работа далеку од вашиот живот.

Молитва

О моќен Свети Жерар, секогаш грижлив и внимателен кон молитвите на мајките во тешкотии, слушај ме, јас побарај од тебе и помогни ми во овој момент на опасност за детето што го носам во мојата утроба; заштитете не за да можеме во потполно спокојство да ги поминеме овие денови на вознемирено чекање во совршено здравје и ви благодариме за заштитата што ни ја давате, знак на вашето моќно застапништво кај Бога. Амин.

Молитва на една трудница до Пресвета Богородица Добро породување

Почитувањето на Богородица Добро породување започна во Франција со ликот на Дева Марија. Светецот се прославил меѓу верниците по застапувањето за трудниците. Така, таа наскоро стана заштитничка на идните мајки.

Молитвите упатени до неа имаат за цел да обезбедат мирно породување за мајките, како и здравје и удобност и за неа и за детето. Откријте ја оваа моќна молитва подолу.

Индикации

Индицирана за сите идни мајки кои сакаат се да оди добро со нивното раѓање, со добро здравје и удобност, оваа молитва е многу моќна и носи утеха за срцето на трудниците.

Знајте дека Богородица на доброто породување, покрај тоа што е мајка, е и пријателка, со која секогаш можете да се радувате. Затоа, имајте ја оваа молитва како искрен разговор, од ќерка до мајка, и дајте ги сите своибременост во моќните раце на Марија.

Значење

Оваа молитва започнува со воздигнување на Дева Марија, која е ослободена од секаква дамка на гревот во светот. Поради ова, таа не страдаше од никакви проблеми во текот на бременоста.

Меѓутоа, како мајка полна со сочувство и љубов, таа совршено ги разбира сите неволји што овој период може да ги донесе во животот на жената. Затоа, не плашете се или не се сомневајте да прибегнете кон тоа. Богородица на доброто породување е мајка и секогаш ќе се грижи за вас. Затоа моли се со вера.

Молитва

О, Марија Пресвета, ти, со посебна привилегија од Бога, беше ослободена од дамката на првородниот грев и поради оваа привилегија не страдаше непријатност при породилно, време на бременост или породување; но ти совршено ги разбираш маките и маките на сиромашните мајки кои чекаат дете, особено во неизвесноста за успехот или неуспехот на породувањето. Трпам нервози и неизвесности.

Дајте ми благодат да имам среќно раѓање. Направи моето бебе да се роди здраво, силно и совршено. Ветувам дека ќе те водам син мој секогаш по патот кој твојот син, Исус, го трасираше за сите луѓе, патот на доброто.

Богородично Мајко на детето Исусе, сега се чувствувам посмирено и помирно бидејќи веќе почувствувајте ја вашата мајчинска заштита. Богородица на добро породување, моли се за мене!

Молитва на бремена жена за Гералдо Мајела

Во текот на овој напис, веќе можете да знаете малку за историјата на драгиот свети Гералдо Мајела. Неговата заштита на трудниците е позната ширум светот.

Јасно е дека не можел да смета само на една молитва за мајките. Затоа, продолжете да читате и дознајте за уште една слатка и моќна молитва од оваа светица, посветена на трудниците. Видете.

Индикации

Ако имате дете, а тоа предизвикува безброј стравови и несигурности да ви поминат низ умот во тој момент, смирете се. Оваа посебна молитва од Свети Гералдо Мајела може да ја донесе смиреноста што му е потребна на вашето срце.

Затоа, имајте вера во застапништвото на овој моќен светец, за тој, од висината на својата добрина, да го пренесе вашето барање до Татко. Со вера, молете се се да биде добро, вие и вашето дете да имате добро здравје и удобност во текот на овој период.

Значење

Оваа молитва има застапништво на Свети Гералдо Мајела. Меѓутоа, таа започнува со молба до Бога Отецот, сеќавајќи се на моќта Господова во тоа што неговиот Син се роди од Дева Марија, преку силата на Светиот Дух.

Така, имајќи го свети Гералдо како свој посредник, верникот бара Христос да го насочи својот љубезен поглед кон раѓањето на ова дете. Затоа, подарете ги вашите благослови врз неа.

Молитва

Господи Боже, Создателу на човештвото, Кој со силата на Светиот Дух го роди својот Син од Дева Марија, насочи го твојот благонаклонет поглед кон мене да молам среќно раѓање, со посредство на твојот слуга Гералдо Мајела;

Благослови го и поддржи го ова мое чекање, така што детето што го носам во својата утроба, повторно родено еден ден преку крштевањето и поврзано со твојот свет народ, да ти служи верно и да живее засекогаш во твојата љубов. Амин.

Молитва на бремена жена до Богородица

Богородица е љубезна Мајка која секогаш е подготвена да ги слушне молбите на своите сакани деца. Затоа, пред толку важен момент и полн со предизвици, како што е бременоста, знајте дека и вие можете да сметате на него.

Подолу погледнете ја моќната молитва на трудницата посветена на Пресвета Богородица, како како и неговите индикации и значење . Следете го.

Индикации

Индицирано за идната мајка која се чувствува измачена од предизвиците на бременоста, знајте дека Богородица била и е Мајка на мајките. Затоа, доверете го вашето дете и вашето раѓање во нејзините раце и знајте дека од сета нејзина добрина, таа ќе ги преземе вашите барања до нејзиниот Син, Исус Христос.

Исто како и вие, и Марија умре бременост. Таа не помина низ страдањата низ кои обично поминува бременоста. Сепак, дури и тогаш таа може да ве разбере како никој друг. Затоа молете се со вера барајќи ја мајката.

Значење

Оваа молитва е искрена молба до Богородица, во која верникот бара од Мајката да има сочувство кога го слуша неговото барање. Затоа, нека твојата вера зборува погласно и положи го своето срце во рацете на Богородица.

Додека таа жестоко ја молеше Мајката на нежноста, за време на оваа молитва, Таа ги слуша сите ваши неволји. Затоа задолжително слушајте ги со љубов. Сепак, од суштинско значење е целосно да ѝ верувате.

Молитва

О Марија, Пречиста Дево, Порта на Рајот и Причина на нашата радост, великодушно одговарајќи на навестувањето на Архангел свети Гаврил , Вие би можеле да му отстапите место на Божјиот план за нашето спасение.

Вие, по Пресвета Промисла, од сета вечност бевте Садот на изборот и достојното живеалиште на Воплотеното Слово. Со вашето „да“ и верност кон небесниот Отец, Светиот Дух го вткаи Исус, нашиот Господ и Спасител, во вашите утроби.

Ете, посакувам Синот Божји, кој сакаше да се роди во тебе, може да се роди и во моето срце и да ми даде простување на моите гревови, се поклонувам пред Твоите нозе и Те молам Тебе, Богородица Ахиропита, Апарецида и Роза Мистика, со сета жар на мојата душа, да удостојуваш да ме достигнеш. од Твојот Син, благодатта што ми е толку потребна (постави ја благодатта).

Послушај ја мојата молба, Пресвета Богородице, Богородице Кана и Педесетница!

Ти која пред Престолот на благодатта, се„Снабдувачка семоќност“, додека медитирам, со почит и синовска наклонетост, за сите моменти на болка и радост, на пустош и промисла, кои те придружуваа во Твојата благословена и единствена бременост, во која девет месеци го носеше Синот во својата утроба. на Севишниот Бог.

Мајко на послушноста и Посредничка на сите благодати, Ти го чекаше потребното време за да го донесеш Царот на вселената во светот. Ете, со вера и верност, ја чекам благодатта што те молам, иако се чини дека е многу тешко да се случи, невозможно, па дури и одзема време да пристигне.

Помогни ми, тогаш, Мајко на нежноста, Богородица на тишината и од слушањето, да се мачи во светото чекање на Божјото време и одложувања, со присебност на животот, радост и истрајност. Погрижи се никогаш да не се обесхрабрам, т.е. поради победениот непријател.

Поведи ме во рајот на Твојот Најсладок Исус и напред, о Мајко, Разврзувачки Јазли, на секоја моја потреба, опасност или неволји, одврзување и отплеткување, со Твојата сила и моќ, еден од јазлите што јас, светот или нашиот заеднички непријател ги предизвикав во мојот живот, чекорам и повик.

И да не ми беа доволни гревовите, Ó Senhora dos Remédios, за доброто породување и вечната помош, сè уште те молам, благодарение на Твојата грижа и молби за Исус во Твојата утроба, за сите бремени мајки.

Те молам да си поминеш убаво, и исто така за сите оние штопоминуваат низ деликатна бременост, оние кои ги мачи идејата да ги абортираат своите деца и оние кои не можат или не можат да ги имаат.

O Senhora do Carmo, das Dores e da Defesa, рака и скут што лулка Исусе, утеши ги сите мајки кои се молат за враќање на нивните деца во своите домови и добри обичаи. Наградете ги мајките кои за Бога раѓаат деца, поучувајќи ги во верата и давајќи им свештенички и религиозен живот. Богородица Благовештение, моли се за нас. Богородица Витлеемска, молете се за нас. Амин.

Нова молитва за бремени жени до свети Гералдо Мајела

Како што веќе научивте низ овој напис, свети Жерар Мајела се смета за заштитник на бремените жени. Идните мајки ширум светот веќе побараа застапништво од оваа моќна светица кога станува збор за мирна бременост.

Така, нема кој да каже дека Свети Гералдо не го слушнал. Така, покрај молитвите што веќе ги видовте во овој напис, овој светител има и моќна новена посветена на трудниците. Дознајте подолу и молете се со вера.

Индикации

Оваа нова книга е позната како многу ефикасна и е индицирана за сите оние кои сакаат да добијат заштита при нивното управување, и за мајката и за за детето. Сепак, вреди да се спомене дека од фундаментално значење е да имате голема верба во Сао Жералдо, инаку зборовите изговорени за време на романот ќе бидат самоусна услуга.

Разберете дека Сао Џералдо ќе биде посредник задолжен да го пренесе вашето барање до Отецот. Како рајот да работи заедно за да одговори на твоите молитви. Значи, сè што треба да направите е да верувате со затворени очи.

Како да ја молите новоната

За новоената да се изврши правилно, неопходно е да ја молите во период од 9 последователни дена. Значи, разберете дека не можете да заборавите или прескокнете еден ден. Многу помалку да направите грешка во пребројувањето и да завршите повеќе од 9 дена. Затоа, исклучително е важно да ја одржувате оваа контрола.

Покрај тоа, концентрацијата е исто така фундаментална кога се молите. На крајот на краиштата, за да се поврзете со божественото, треба да ги предадете телото и душата. Затоа, изберете мирно место. Оставањето фиксен распоред секој ден исто така може да ви помогне. На овој начин ќе биде полесно да се запамети секој ден од новоната.

Значење

Убавата молитва на оваа нована започнува со сеќавање на операцијата на Светиот Дух кој ги подготвил телото и душата на Богородица, за да може да го зачне бебето Исус. Така, повеќе од бременост, ова беше Божествена мисија.

На овој начин, пред една толку убава приказна, прашува верникот, со посредство на Свети Гералдо, кој секогаш бил верен слуга на Боже, да ги благослови твојата бременост и целиот твој животсине.

Молитва

Семоќен и вечен Бог, кој со дејството на Светиот Дух ги подготви телото и душата на славната Дева Марија, Богородица, да бидат достојно живеалиште. местото на твојот Син и кој со истиот Свет Дух го освети Свети Јован Крстител пред неговото раѓање.

Прими ја молитвата на твојот смирен слуга кој те моли, со посредство на Свети Жерар, твојот најверен слуга на сигурни дека мајката и детето, по христијанскиот живот, можат и двете да дојдат до вечен живот. Амин.

Оче наш

Оче наш, Кој си на небесата, да се свети името твое, да дојде царството твое, да биде волјата твоја, како на земјата како во рајот. Дај ни го денес нашиот секојдневен леб, прости ни ги нашите гревови, како што ние им простуваме на оние што нè згрешуваат и не воведувај нè во искушение, туку избави нè од злото. Амин.

Здраво Марија

Здраво Марија, полна со благодат, Господ е со тебе, благословена си меѓу жените и благословен е плодот на твојата утроба, Исусе. Пресвета Богородица, Богородице моли се за нас грешните сега и во часот на нашата смрт. Амин.

Слава на Отецот

Слава на Отецот и Синот и Светиот Дух. Како што беше, на почетокот,сега и секогаш. Амин.

Како правилно да се изговара молитвата на трудницата?

Каква и да е тешкотијата или стравот со кој се соочувате за време на бременоста, разберете дека ако одлучите да се свртите кон верата за да ги излечите вашите маки, неопходно е да го дадете својот живот и животот на вашето дете кое ќе дојде, во рацете на Отецот.

Разберете дека тоа е вера. Предадете се слепо на небесата, не знаејќи што следува. Така, врз основа на оваа логика, разберете дека вашите молитви ќе функционираат, всушност, само ако постапите на овој начин.

Овој тип на став треба да биде вашата почетна точка за одговорот на прашањето: Како да се каже правилно молитва на трудницата? Така, веќе можете да видите дека верата и довербата во Христа ќе бидат вашите главни состојки во оваа фаза.

Исто така, за да ги кажувате вашите молитви, секогаш трудете се да бидете на мирно и мирно место, каде што можете вистински да се опуштите фокусирајте се и поврзете се со духовниот план. Поставете сè во рацете на Господ и верувајте дека Тој секогаш ќе го прави најдоброто.

молитвата е исто така добар показател во овој случај, на крајот на краиштата, таа ќе ви донесе душевен мир.

Покрај тоа, помага да се донесе повеќе смиреност во вашето срце, бидејќи е познато дека некои трудници може да доживеат одредени грижи што може да предизвикаат некои податоци. Затоа, на прво место, секогаш останете смирени и молете се со вера.

Значење

Оваа молитва е посветена директно на Бога Отецот и е многу искрен и длабок разговор со Господи. Ќе забележите дека тоа е направено како всушност мајка да зборува за своето дете.

Затоа, доколку не сте вие ​​трудницата и сакате да и го посветите на друга трудница, само преформулирајте го зборови за ова да остане јасно. Важно е секогаш да ги одржувате вашите мисли позитивни во она што го сакате и да имате вера.

Молитва

О вечен Боже, Татко на бескрајната добрина, кој го воспостави бракот за да го пропагира човечкиот род и населете го светот Рај, а вие го одредивте нашиот пол главно за оваа задача, сакајќи нашата плодност да биде еден од знаците на вашиот благослов врз нас, се поклонувам, молејќи се, пред Вашето Височество, кое го обожавам.

Ти благодарам за детето што го носам, на кое му даде битие. Господи, испружи ја раката Твоја и доврши ја работата што си ја започнал: Твојата Промисла да го носи со мене, преку постојана помош, кревкото суштество што ми го довери, до часот на неговото доаѓање во светот.светот.

Во тој момент, Боже на мојот живот, помогни ми и издржи ја мојата слабост со Твојата моќна рака. Тогаш, прими го мојот син и чувај го додека не влезе, преку крштевањето, во пазувите на Црквата, твојот брачен другар, за да може да ти припадне со двојната титула Создавање и Искупување.

Спасителу на душа моја, која за време на твојот смртен живот толку многу ги сакаше децата и ги држеше толку пати во раце, земи ја и мојата, за да те имаш за татко и да те нарече татко, да го освети твоето име и да учествува во Твоето Царство. . Те посветувам со сето мое срце, Спасителу мој, и ја доверувам на Твојата љубов. прими ги, Господи, сите маки што ми ги одреди во оваа прилика и понизно Те молам, со светото и среќно зачнување на Твојата Пречиста Мајка, да бидеш мил кон мене во моментот на раѓањето на мојот син, благословувајќи ме и ова дете што ќе ми го дадеш. , како и да ми ја даруваш Твојата љубов и целосна доверба во Твојата добрина.

А ти, Пресвета Богородице, Пресвета Богородице на нашиот Спасител, чест и слава на нашиот пол, посредувај се кај Твојот Божествен Син за да може да одговори, во својата милост, на мојата скромна молитва.

Те молам, најмилосрдни суштества, за девствената љубов што ја имаше кон Јосиф, твојот свет брачен другар, иза бескрајните заслуги на раѓањето на вашиот Божествен Син.

О Свети Ангели кои сте задолжени да чувате над мене и мојот син, заштитете и водете нè, ​​така што, со ваша помош, еден ден да стигнеме до слава во која веќе уживаш и фалете го со вас нашиот заеднички Господ, Кој живее и владее во вечни векови. Амин.

Молитвата на трудницата за детето во утробата

Веста за бременост е секогаш благослов. И покрај тоа што може да бидете изненадени, знајте дека животот што ви претстои секогаш е причина за славење. На овој начин, од утробата на раката, молитвите за оваа малечка се веќе многу добредојдени. Со вера, молете ја следната молитва Господ да ја излее својата благодат врз ова дете. Следете го.

Индикации

Наведена за сите оние кои имаат голема вера во Бога, оваа молитва се состои во тоа што го молиме Отецот, преку сета своја милост, да ја излее својата огромна благодат врз ова дете кое допрва треба да дојди.

Затоа, прашајте со голема вера, за да може Господ да отстрани секаква негативност од ова бебе, предизвикувајќи го да биде благословено и да има живот полн со мир и хармонија покрај вас. родители.

Значење

Оваа молитва е исклучително силна, бидејќи бара Бог, од висината на неговата огромна добрина, да одземе секаков вид на проклетство наследство што можеби доаѓа одсемејните предци, покрај тоа што бараат ова дете да нема шанса да наследи какви било пороци од своите родители.

Затоа, поставете го ова дете кое сè уште е во вашата утроба, во рацете на Отецот. Навистина избави го на небото и биди сигурен дека ќе му биде направено најдоброто.

Молитва

Во името на Отецот, Синот и Светиот Дух. Амин! Небесен Татко, Ти фалам и благодарам што го дозволи овој живот и што го оформи ова дете според Твојот лик и подобие. Испрати го Твојот Свети Дух и осветли ја мојата утроба. Наполни го со Твојата светлина, моќ, величественост и слава, исто како што направи во утробата на мајката на Марија за да го родиш Исус. врз ова дете. Ја отстранува секоја негативност што можеби и била пренесена, свесно или несвесно, како и секое и секакво одбивање. Ако во одреден момент помислив да абортирам, сега се одрекувам!

Измијте ме од сите и сите пцости што дошле од нашите предци; сите и сите генетски болести или дури и пренесени со инфекција; сите и сите деформитети; секој вид порок што може да го наследи од нас, неговите родители.

Измијте го ова дете со Твојата скапоцена крв и наполни го со Твојот Свети Дух и Твојата Вистина. Отсега, ти ја посветувам, барајќи од Тебе да ја крстиш во Твојот Свети Дух и нејзиниот живот да бидеплодна во Твојата бескрајна љубов.

Молитвата на трудницата да го благослови детето

Да дознае дека е бремена е секако една од најголемите желби на идната мајка, тоа е нејзиното дете родени се блажени. Разберете дека секое дете доаѓа во светот по Божја волја, а Таткото секогаш ги поставува своите ангели да одат со него.

Сепак, тоа не значи дека не треба да се молите за него. Затоа, погледнете една убава молитва на трудницата да го благослови детето. Види.

Индикации

Оваа молитва е многу убав разговор со Бога, каде мајката има шанса да му се заблагодари на Отецот за благословот да го прими своето дете. Така мајката ја изразува сета своја среќа, и покажува колку се чувствувала просветлено.

Покрај тоа, мајката за време на молитвата прашува и Бог, освен што ќе го благослови детето, да и помогне и да се грижи за ова бебе на најдобар можен начин.

Значење

Познато е дека бременоста е период на многу промени и во животот и во телото на жената. Така, оваа молитва станува уште поцелосна кога бара од Господа да и помогне на идната мајка да се грижи за сопственото тело, вклучително и за емоционалното, за да може на најдобар можен начин да го роди ова дете.

Значи, во овој разговор со Бога мајката бара и да бидат благословени сите месеци од нејзината бременост. Затоа барај Го со голема вера, за да имашсекогаш мудрост, љубов и мир, за вас и вашето семејство.

Молитва

Секое родено дете е знак на Божјата верност и бескрајна милост. Господи Боже мој, ти благодарам за моето прекрасно дете кое е во мене, сигурно, таа веќе постоеше во твоето срце затоа што ти си изворот на целиот живот.

Ти благодарам за радоста што можам да бидам мајка.Постави ги твоите моќни раце на ова дете и благослови ја секоја клетка, секој орган, сè нека биде во склад со твоето совршенство и слава. Господи ослободи го моето дете од секакво зло. Помогни ми добро да се грижам за моето тело и за моите емоции, бидејќи знам дека создавам битие по твој лик и подобие.

Нека ти бидат благословени сите месеци од оваа бременост. Дај ми мудрост да го водам ова дете на патот на мирот, искреноста и љубовта. Благослови Господа, моментот на породувањето. Дај ми сигурност и мир за да бидам добра мајка.

Благослови ги сите оние кои некако ја делат оваа радост со мене. Амин.

Молитва на бремената жена до Свети Жерар

Свети Жерар е роден во Италија и во текот на својот живот секогаш се трудел да го прави она што тој верувал дека е Божја волја. Кога бил млад, основал шнајдер, кој напредувал, но Џералдо секогаш им давал се што имал на другите.

Така, во животот неговата љубов кон Бог постојано растела. Откако бил прогласен за светец, добил алегија на навивачи ширум светот. Меѓу толку многу молитви, има и некои специфични за бремени жени. Проверете го подолу.

Индикации

Како што видовте претходно, ова е молитва посветена на Свети Жерар. Така, за да го извршите, од суштинско значење е да имате вера и доверба во посредничката моќ на овој светител. Во спротивно, сфатете дека вашите зборови ќе бидат празни.

Интересно е што вие разбирате повеќе за овој светец и неговиот живот и знаете повеќе за сè што тој е способен. Разберете дека кога му се молите на светецот, тој е задолжен да го поднесе вашето барање до Отецот, затоа е од суштинско значење да имате многу вера во него.

Значење

Оваа молитва е за една многу убава молба, која започнува со сеќавање дека Бог Отецот предизвика неговиот Син да се роди од Дева Марија, преку светата сила на Светиот Дух. Така, мајката бара Господ да го насочи својот поглед кон нејзината бременост и нејзиното бебе, со големо сочувство.

Така, иако кратка, оваа молитва е исклучително длабока и моќна. Молете се со вера и доверба во Господа.

Молитва

Господи Боже, Создателу на човештвото, Кој го роди својот Син од Дева Марија со силата на Светиот Дух, обратете се благонаклонет поглед кон мене дека молам среќно раѓање, со посредство на твојот слуга Гералдо Мајела;

Благослови и издржи го ова мое чекање, така што детето што го носам во мојата утроба, повторно ќе се родиден со крштевање и поврзан со својот свет народ, ќе му служи верно и ќе живее вечно во неговата љубов. Амин.

Молитва за бремена жена во ризик за Свети Гералдо

Претходно научивте малку за историјата на Свети Гералдо. Меѓутоа, она што сè уште не е спомнато во овој напис е дека овој драг светец бил познат како гледач, во животот.

Покрај тоа, тој се смета и за заштитник на мајките, поради што постојат толку многу поврзани молитви до идните мајки, посветени на него. Следете подолу.

Индикации

Канонизиран на 11 декември 1904 година, Сао Џералдо секогаш им бил многу драг на мајките. Така, него секогаш го бараат безброј трудници, кои бараат благослов преку неговото моќно посредување.

На овој начин, дури и ако вашата бременост можеби минува низ проблематични времиња, знајте дека постои посебна молитва за тоа за овој драг светец. На овој начин, одржувајте ја вашата смиреност, а потоа молете ја оваа молитва со голема вера и самодоверба.

Значење

Оваа молитва е за еден многу убав и искрен разговор со Свети Жерар. Веднаш на почетокот, мајката јасно кажува дека знае дека светицата секогаш внимавала на сите мајки кои му се обраќале на кои им била потребна помош.

Значи, знаејќи го ова, таа го моли светителот да и помогне во овој проблематичен период која ја поминала бременоста. За да може на овој начин да се увери и да си замине

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.