Педра Амарела и неговите значења, придобивки, комунални услуги и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

За што служат жолтите камења?

Жолтите камења служат да донесат, со своите зраци, повеќе енергија, оптимизам и среќа. Жолтата боја е поврзана со сонцето и светлината и затоа, камењата од оваа боја зрачат со интензивна сончева енергија способна да им донесе повеќе личен сјај, среќа и богатство на своите носители.

Покрај тоа, жолтите камења се тесно поврзани се поврзани со чакрата на соларниот плексус и затоа се користат за да ја енергизираат и балансираат со нивните моќни зраци. Кога е усогласена, оваа чакра е способна да донесе повеќе надеж, радост и волја за соочување со животот од пооптимистичка перспектива.

Во оваа статија ќе ги претставиме значењата и придобивките од следниве жолти камења: цитрин, килибар , сулфур, царски топаз, жолт калцит, тигарско око и жолт сафир. Дополнително, ќе ви ги покажеме неговите односи со сончевиот плексус и како тие се поврзани со Реики. Проверете!

Повеќе за Yellow Stones

Жолтите камења се меѓу најпопуларните камења во светот, бидејќи се тесно поврзани со лојалноста, среќата и среќата. Покрај тоа, жолтите камења симболизираат здравје, среќа и материјално богатство, а можат да се користат и во Реики. Прочитајте за да дознаете повеќе за нивните моќи.

Жолти камења во Реики

Употребата на жолти камења во реики е поврзана со третата чакра, нареченакалцитот е исто така тесно поврзан со умот. Затоа, го заострува аналитичкото размислување, ја стимулира меморијата и го олеснува процесот на учење, што е многу препорачливо за учениците.

Придобивки

Кога користите жолт привезок од калцит, неговите придобивки се согледуваат главно во контекст на самодоверба. Како што се препорачува за студентите, доколку сакате брзо да научите, користете го со вас додека учите.

Покрај тоа, тој е идеален кристал што треба да го имате на вашето биро или канцеларија кога работите со производство на текст или лекторирање . Ако сакате да стапите во контакт со вашите духовни водичи, секогаш носете калцит до вашето тело за време на медитации или додека кажувате молитви.

Можете да имате корист од жолтиот калцит додека спортувате, бидејќи ви дава повеќе енергија , помага за зајакнување и детоксикација на вашето тело.

Жолто камено око на тигарот

Окото на тигарот е моќен кристал за заштита. Поврзан со просперитетот, тој е поврзан и со соларните божества. Научете како да ги користите неговите моќи знаејќи ги неговите значења и придобивки подолу.

Значење

Окото на тигарот значи среќа и пари. Нејзината златна енергија е идеална за претприемачите и сите кои сакаат да го подобрат својот деловен успех. Понатаму, овој моќен кристал е поврзан со работата и

Како камен на креативноста, Тигаровото око ги подобрува уметничките способности и треба да се користи од уметници кои имаат блокади. Окото на тигарот е исто така одличен заштитен камен, одбранувајќи секаква негативност.

Придобивки

Една од главните придобивки од користењето на пченичното око е развојот на вештините за одлучување. За ова, употребете го во форма на приврзок за вашите мисли да добијат поголема јасност и да имате поголема емоционална стабилност за да дејствувате рационално.

Ако страдате од анксиозност, обидете се да го носите овој кристал во џеб за да го заштитите себе си од предизвикувачи кои го активираат. Дополнително, тигарското око ќе ги заштити своите корисници од секакво зло, кршејќи го злото око и штитејќи ја зависта.

За оваа последна придобивка, не заборавајте да го чувате вашиот кристал подалеку од очите на луѓето. За да привлечете пари, оставете ги во вашата чанта или паричник.

Жолт камен Жолт сафир

Жолтиот сафир е каменот што ја претставува моќта на боговите. Се смета за камен на знаење и сигурност и помага во стекнувањето богатство, усогласувајќи ги своите корисници со неговите енергии. Научете како да го користите подолу.

Значење

Значењето на жолтиот сафир е поврзано со мудроста. Неговата боја го стимулира умот, подигајќи го стандардот на стекнување информации на неговите корисници,ментална јасност и со тоа стимулирање на мудроста. Може да се користи и за да се разбуди интуицијата.

Како среќен камен, жолтиот сафир ги носи сончевите зраци на патот на своите носители, кои ќе бидат украсени со неговите метафизички модели на успех, среќа и јасност. Покрај тоа, сафирот е симбол на моќта и затоа неговата фацетирана форма се користи во накитот.

Предности

Една од главните придобивки на жолтиот сафир е енергијата на просперитетот. За да ја привлечете, секогаш носете жолт сафир со себе, но внимавајте тој секогаш да е во контакт со вашето тело.

За ментална јасност, обложувајте се на обетки од сафир, за вашите енергии да бидат во постојан контакт со вашите умот. Ако сакате да ја зголемите вашата заштита, оставете мал сафир во дрвена кутија, со слика од луѓето или животните што сакате да ги заштитите.

Дали жолтите камења можат да бидат добри за вашето здравје?

Да. Жолтите камења се тесно поврзани со виталноста и енергијата - две од главните лековити средства - и затоа се добри за здравјето. Покрај тоа, сите тие имаат специфични лековити енергии кои зависат од структурата и енергијата на користениот жолт камен.

Ефектите на жолтите камења не се ограничени на физичкото здравје, но многу од нив се исто така суштински за да помогнат во закрепнување на нарушувања на менталното здравје како што секомплементарен третман.

За да имате корист од нивните енергии, можете да ги наполните или да ги вклучите во вашата рутина, не заборавајте дека е од суштинско значење секогаш да ги одржувате во контакт со кожата или, кога не е можно, со вашиот вид. Така, ќе можете да имате корист од неговите ефекти и да живеете со повеќе здравје и благосостојба.

Манипура. Популарно позната како папочна чакра или соларен плексус, оваа чакра симболизира енергија и интелект. Во Реики, жолтите камења може да се користат за справување со протекување енергија што се јавува во оваа чакра.

Кога ги користите, жолтите камења ќе направат вашата енергија да тече природно, промовирајќи еден вид на масажа и енергетско златно капење кое ќе го подобри квалитетот на вашиот живот. Ако не знаете што е Реики, прочитајте понатаму за да го разберете.

Што е Реики

Реики е форма на комплементарна терапија која е поврзана со исцелувачката енергија. Затоа, се користи за лекување на енергетско исцелување на луѓето, работејќи на енергетските полиња околу телото, преку пренос на универзална енергија од рацете на неговиот апликатор.

Зборот реики потекнува од јапонскиот: што значи универзален крал и енергијата „ки“. Реики тргнува од премисата дека енергијата може да стагнира во телото, особено во областите кои претрпеле физички или емоционални оштетувања.

Кога се блокирани, енергиите на телото можат да предизвикаат болест и затоа реикито е толку важно, бидејќи го враќа природниот проток на енергија на телото. Како резултат на тоа, реики носи релаксација, ја ублажува болката, го забрзува процесот на заздравување и спречува појава на болести.

Жолтата во употребата на реики

Жолтата боја е активна боја. Бидејќи има висок стандард за вибрации, тоаТоа е поврзано со сонцето и виталната енергија. Во следните делови, ги прикажуваме нивните значења и како можете да ја користите жолтата за да имате корист од нејзините енергии и да ги донесете посакуваните промени. Проверете!

Значењето на жолтата и како да го користите

Жолтата боја е поврзана со мудрост, креативност и интелект. Затоа, неговото користење ќе помогне во логиката, меморијата, концентрацијата, волјата и ќе ја олесни комуникацијата. За да имате корист од неговите енергии, можете да носите облека или додатоци од оваа боја, така што вашето тело е изложено на неговите вибрации. Ако сакате, обојте ја вашата куќа или соби со оваа моќна боја.

Бидејќи е соларна боја, жолтата е поврзана со среќата, самодовербата и успехот. Запалувањето свеќа од оваа боја ќе ве стави во склад со овие енергии и, ако оставите златни монети во близина на свеќата, исто така ќе привлечете поголем просперитет.

Покрај тоа, како што ќе покажеме во оваа статија, вие може да носи жолти камења за да има корист од неговите својства.

Локација на чакрата на соларниот плексус

Сончевиот плексус е третата чакра според традиционалниот систем на 7 чакри. Сместено во регионот под ребрата и веднаш над папокот, тој е поврзан со елементот на оган и прашања како што се идентитетот, самодефинирањето и способноста да се биде понезависен.

Покрај тоа, оваа чакра владее интелект, ентузијазам, оптимизами вкус за живот. Поврзувајќи се со неговата енергија, ќе ја развиете и вашата лична моќ, изобилство, храброст и самодоверба. Покрај тоа, тој е поврзан со функциите на телото како што е варењето на храната. Разберете подолу за главните симптоми дека оваа моќна точка е неурамнотежена.

Нерамнотежа чакра на соларниот плексус

Еден од главните симптоми дека сончевиот плексус чакра е нерамнотежа се дигестивни проблеми, кои можат да се појавуваат како тешкотии во апсорпцијата на хранливите материи, запек, дијареа или синдром на нервозно дебело црево.

Покрај тоа, проблемите како што се дијабетес, проблеми во панкреасот, дебелото црево, чиреви и нарушувања во исхраната се исто така поврзани со нерамнотежата на оваа чакра. Нерамнотежата на сончевиот плексус може да предизвика и многу емоционални проблеми.

Ако сте многу сомнителни или многу се грижите што мислат луѓето за вас, ова е знак дека оваа чакра е неурамнотежена. Дополнително, блокадите во оваа чакра се манифестираат како срам, страв, оклоп, огорченост, предрасуди и омраза.

Балансирана чакра на Сончевиот плексус

Кога вашата чакра на Сончевиот плексус е избалансирана, се чувствувате пооптимисти , одговорен и сигурен. Покрај тоа, вашето расположение значително се подобрува и можете да ги заразите луѓето со вашата брилијантност, среќа и ентузијазам.

Други симптоми на рамнотежаод оваа чакра се: подобра самодоверба, волшебна личност, подобра способност за донесување одлуки, особено пред предизвици, спонтаност и веселост. разновидна боја на шампањ на кварцот и може да има тонови кои личат на кафеава. Неговото име потекнува од францускиот „цитрон“, што значи лимон. Овој моќен кристал има важни значења и затоа се користи уште од античка Грција. Проверете ги неговите значења и придобивки подолу.

Значење

Citrine значи изобилство и манифестација. Неговата златна енергија е поврзана со успех, пари, лична брилијантност, богатство и лична моќ. Наполнет со моќта на сонцето, цитринот носи топлина, удобност и енергија во вашиот живот.

Нејзината моќ е исто така поврзана со имагинацијата и креативноста, бидејќи се користи за привлекување инспирација и остварување на соништата. Покрај тоа, цитринот е симбол на позитивност и нови почетоци, што носи храброст и мотивација да се соочиме со новото.

Придобивки

Придобивките од цитринот се поврзани со нивните значења опишани погоре. За да привлечете пари, оставете цитрин во вашиот паричник, по можност блиску до златници или банкнота со висока вредност.

Ако сакате да привлечете поголема јасност во вашиот живот, секогаш носете цитрин во вашиот џеб или чанта. За да ги исполните желбите, држетецитрусно овошје во левата рака (ако сте левак, употребете ја десната) и посакајте желба. Цитринот ќе ви помогне да го манифестирате.

Бидејќи е поврзан со чакрата на сончевиот плексус, можете да го користите цитринот за да го балансирате. Оставено во куќата, гарантира изобилство и среќа. Повеќето од продадените цитрини се изгорени аметисти. Иако можат да се користат, нивните моќи се намалени.

Жолта килибарна камена

Килибарот не е самиот камен, туку фосилизирана смола извлечена од иглолисни дрвја. Нејзините моќи се поврзани со убавината, исцелувањето, силата, заштитата, среќата и љубовта. Бидејќи е релативно тешко да се најде, може да се замени со копал. Проверете ги неговите значења и придобивки подолу.

Значење

Килибарот е кристал од природата на предците. Поврзан со елементот оган, килибарот во себе ги содржи и таканаречените акашични записи, бидејќи неговиот процес на формирање е долг.

Во нордиската митологија, килибарот е поврзан со божицата на љубовта, Фреја, која носи килибарен ѓердан наречен Brísingamen. Значењето на килибар се поврзува и со заштитата. Поради оваа причина, им се дава на децата за да бидат заштитени од секакво зло.

Покрај тоа, оваа моќна фосилизирана смола има висока моќ да го одбрани злото, едноставно оставајќи ја во наполнети средини или користејќи ја како приврзок. Така морнарите го запалијаспаси ги бродовите од опасностите на морето.

Придобивки

Придобивките од килибарот се убавината и мудроста на предците. За да привлечете повеќе убавина, носете ѓердан од килибарни мониста или носете килибарен привезок. Ако сакате да стапите во контакт со енергиите од минатите животи, искористете го овој кристал за да пристапите до подлабоки медитативни состојби и да дознаете што се случило.

Моќта на килибарот поврзана со потеклото може да се искористи за да се исчистат негативните обрасци. според вашето семејно наследство. Освен што ќе ги разбие негативните енергии и клетви поврзани со вашето семејство, килибарот ќе ја активира и вашата генетска меморија на предците, носејќи ви важни лекции.

Жолтиот камен од сулфур

Сулфурот е еден од хемиските елементи на периодниот систем, чија кристализирана форма на жолта боја се користи за енергетско чистење. Иако овој елемент често се смета за поврзан со злото, тој се користи за борба против него, како што е прикажано подолу.

Значење

Иако сулфурот има негативно значење во христијанството, бидејќи се верува дека негативните ентитети мирисот на овој минерал, сулфурот всушност има заштитен ефект. Таа ги носи со себе енергиите на просветлување, стимулирајќи повеќе жар за живот, ментална јасност, како и помагање да се зацврстат врските во вашиот живот.

Жолтиот сулфур е исто така кристал на сите ониеродени во лето (од 21 декември до 21 март приближно). Затоа, ако сте родени во овој период, тоа значи дека тоа е вашиот талисман за раѓање.

Придобивки

Кога се користи, жолтиот сулфур ги балансира енергиите на сончевиот плексус. Неговите придобивки поврзани со оваа чакра вклучуваат регулирање на дигестивниот систем и апсорпција на хранливи материи. За да имате корист од овој кристал, чувајте го во црна или жолта кеса.

Ова ќе привлече поголема заштита во вашиот живот. Оставен во центарот на вашиот дом, жолтиот сулфур ќе донесе позитивни енергии, чистејќи ја секоја негативност од вашиот дом.

Империал Топаз Жолтиот камен

Топаз е кристал со кристален изглед златна и портокалова. Неговите моќи помагаат да се балансираат телото, душата и емоциите. Покрај тоа, топазот го зголемува личниот магнетизам, носи сјај и привлекува просперитет. Разберете повеќе за неговите значења и придобивки подолу.

Значење

Значењето на царскиот топаз долго време се поврзува со страста, влијанието, дарежливоста и силата. Со текот на годините, му се припишуваа и други значења, како што се верноста и нејзината моќ да привлекува пријателства, вистинската љубов, како и способноста да им даде на своите корисници даровите на храброст, мудрост и успех во нивното патување.

Покрај тоа, тој е тесно поврзан со лекување иги испушта своите енергии за да помогне во развојот на суптилните тела, стимулирајќи простување, изобилство и инспирација.

Придобивки

Генерално, придобивките од царскиот топаз се поврзани со неговата моќ да зрачи светлина на места или луѓе кои доаѓаат во контакт со него. Бидејќи се смета за кристал на моќта, поставете слика или симбол што го претставува она што сакате да го привлечете или развиете и наскоро ќе видите дека таа енергија се множи во вашиот живот.

Ако сакате да привлечете пријатели, овој кристал е индицирано за вас. За оваа придобивка, комбинирајте го со розовиот кварц за да ја зголемите вашата енергија. Секогаш кога ќе почувствувате дека ви треба поголема мотивација или лидерство, носете со себе царски топаз.

Жолт камен Жолт калцит

Жолтиот калцит се смета за камен на доверба и надеж. Покрај чистењето на старите енергетски обрасци, ја зголемува мотивацијата и можностите во вашиот живот. Дознајте ги нивните значења и како да имате корист од нив подолу.

Значење

Жолтиот калцит значи надеж. Има моќ да ги избрише сите сомнежи од умот на својот корисник, елиминирајќи го и неверувањето и чувствата на пораз. Покрај тоа, овој ефект се забележува во емоционалната состојба, бидејќи жолтиот калцит ја прочистува секоја негативна енергија што доаѓа во контакт со вашето енергетско поле.

A

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.