Потомок во Шкорпија: што значи во астралната карта, знак во пораст, 7-ма куќа и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Што значи да се има потомок во Шкорпија

Луѓето кои имаат потомок во Шкорпија се многу интензивни и секогаш бараат некој кој ќе ја демонстрира нивната страст кон нив цело време. За овие луѓе страста и заведувањето се многу важни фактори во врската. Ако врската ги нема овие состојки, голема е веројатноста дека ќе заврши.

Домородците со потомок Шкорпија бараат жестоки врски, кои не спаѓаат во рутина. Поради оваа причина, понекогаш овие луѓе избегнуваат брак, бидејќи замислуваат дека животот на крајот ќе западне во стагнација, што не им одговара на овие домородци.

Во оваа статија ќе ви дадеме различни информации за потомокот во Скорпија за да можете да разберете како функционираат опаѓачките и растечките знаци на астралната карта, како е потомокот во скорпијата и како да се поврзете со овие домородци. Затоа проверете го подолу.

Знаци за потомок и асцендент во родениот графикон

Опаѓачкиот знак во родилната табела го дефинира начинот на кој неговите домородци ги формираат нивните меѓучовечки односи. Знакот во подем, од друга страна, е повеќе поврзан со сопствената личност и, на овој начин, едниот знак го надополнува другиот.

Во овој дел од статијата, научете како да ги откриете опаѓачкиот и растечкиот знак , како функционира потомокот во Шкорпија и Асцендентот во Бик, како е неговото влијание врз животите на нејзините домородци икарактеристики на 7-ма куќа.

Како да го дознаете знакот потомок

Како да го дознаете знакот потомок? За да го најдете овој одговор треба да ја знаете родната карта, оваа карта е претставена со круг кој има 12 поделби. Овие поделби се познати како Куќи, а потомокот се наоѓа во 7-та куќа. Таа е позиционирана директно наспроти 1-та куќа, каде што се наоѓа Асцендентот.

Така, за да се знае знакот потомок, прво мора знајте го Асцендентот, на пример, оние со асцендент Бик нужно ќе ја имаат Скорпијата за свој потомок.

Како да го откриете знакот Асцендент

Асцендентот е знакот што е позициониран во 1-ва куќа , што е Куќата на себството во родилната карта, во точниот момент на раѓање. За разлика од другите знаци, кои остануваат по 30 дена во секоја куќа, асцендентот ја менува куќата на секои два часа.

Затоа, за да дознаете која личност е знакот во пораст, потребно е точно да се знае датумот, местото. час и минути од нивното раѓање. Со овие информации, можно е да се пресмета вашиот асцендент со помош на алатки понудени од некои веб-локации.

7-та куќа

7-мата куќа, во картата на раѓање, е позната и како трета аголна куќа , се наоѓа на првата позиција над хоризонтот на картата. Затоа, таа е позната како Дом на партнерства. Во неа најмногу се врскитеТрајните работи се третираат и каде се склучуваат договори.

Ова е исто така Домот каде што е знакот потомок, кој ќе дефинира како ќе бидат односите на секој човек, како ќе бидат билатералните обврски и исто така начинот на кој домородците гледаат на општеството.

Асцендентот во Бик и потомокот во Шкорпија

Во првата куќа што го претставува внатрешното јас, се наоѓа знакот што расте; потомокот се наоѓа во 7-та куќа, која е поврзана со другата. На овој начин, овие две куќи се надополнуваат, бидејќи луѓето често го бараат она што им недостасува кај другите.

Оваа потреба да се комплетираат е вродена, бидејќи луѓето се раѓаат со чувство дека нешто им недостасува и дека тоа неопходно е да се најде во надворешниот свет половината што ќе ги комплетира. Чувството да се биде нецелосен е она што ја иницира потрагата по комплетноста.

Со оваа конфигурација на потомок во Шкорпија и Асцендент во Бик, луѓето доживуваат силни и интензивни емоции во односите. Затоа, тие често ќе имаат проблеми со љубомора и посесивност.

Како Асцендентот и потомокот влијаат на мојот живот

Да имам потомок Шкорпија е како луѓето да не можат да се соочат со животот како што е во животот. реалноста. Друг фактор предизвикан од овој потомок е тоа што од време на време овие домородци се принудени да го напуштат овој искривен поглед на реалниот живот и да променат некоиоднесувања и обрасци.

Домородците со Бик во издигнување, чувствуваат голема привлечност за луѓето кои имаат моќ. И ова е однесување кое Шкорпијата го носи во себе. Друга точка на знакот Шкорпија која ги привлекува овие домородци е верноста и стабилноста на мажот Шкорпија. На овој начин, луѓето со влијание на оваа сврзница природно се привлекуваат еден кон друг.

Потомецот во Шкорпија

Луѓето со потомок во Шкорпија се многу интензивни и секогаш се на барајте партнери кои покажуваат многу посветеност за нив. Затоа, врската со овие староседелци бара многу страст и заведување.

Во овој дел од статијата ќе оставиме некои карактеристики на луѓето со потомок Скорпија, нивното однесување, нивното влијание врз љубовта, работата, партнерства и совети за тоа како да се поврзете со овие домородци.

Карактеристики

Една од карактеристиките што им се дава на луѓето кои имаат потомок на Шкорпија е големата потреба да останат во дефанзива. Исто така, тие се луѓе кои се секогаш на задната страна со своите партнери и им треба долго време да им веруваат на луѓето.

Тешко им е да се отворат за оваа тешкотија во довербата на другиот, бидејќи наместо да се јават самите на искрен разговор, претпочитаат да почекаат и да видат што ќе се случи. Понекогаш, тие завршуваат да бегаат, дури и пред да го знаат исходот. Другокарактеристичен за овие домородци е начинот на кој ги бранат своите позиции, кој понекогаш знае да биде доста агресивен.

Однесување на потомокот кај Шкорпија

Обично, домородците со потомок во Шкорпија обично не прават ништо бесплатно, бидејќи секогаш има некаква намера зад вашите постапки. Тие лесно успеваат добро да ги прикријат своите задни намери додека не ја постигнат посакуваната цел.

Овие луѓе секогаш бараат интензитет, сложеност и енигми кои внесуваат поголема возбуда во нивните животи. Исто така, тие имаат многу агилна визија да го согледаат ризикот од измама и злоупотреба, па затоа не се измамени лесно.

Вљубениот потомок во Шкорпија

Во љубовта, домородците со потомците кај Скорпиите имаат тенденција да бидат попретерани од повеќето луѓе. Тие често одвојуваат време да се откажат од себе, но кога се чувствуваат сигурни во врската, тие се даваат телото и душата на партнерот.

Негативна точка на овие староседелци за љубовта е тоа што тие можат да бидат многу посесивни, па за да освојат некого за кој се заинтересирани, тие на крајот стануваат луѓе со желба да ја поседуваат другата личност, на себичен начин, додека не ја постигнат својата цел.

Потомокот во Шкорпија на работа

На работа, приспособливоста и талентот на староседелците со потомок на Шкорпија е многу поволна за нивниот успех.Но, и покрај овие позитивни карактеристики, потребно е да се внимава при потпишувањето договори, за да не се изгубат од вид целите што треба да се постигнат.

Негативна точка на овие староседелци е тоа што тие имаат тенденција да ги искривуваат договорните клаузули да ги фаворизираат нивните намери, што може да ви донесе проблеми.

Идеални партнери

Идеалните партнери за овие домородци се луѓе со висок степен на магнетизам, нешто што можеби некого плаши, но е одлично привлечност за нив. Оние луѓе кои имаат тенденција да бидат вознемирувачки во околината низ која минуваат се оние кои ќе ги привлечат луѓето со потомок на Шкорпија.

Друга точка што неодоливо ги привлекува овие домородци се експлицитните сексуални апели. Но, за да живее со својот темперамент, партнерот мора да има и напорно однесување, без табуа и да ги прифаќа неговите диви идеи.

Како да се има врска со потомок Шкорпија

Да има врска со луѓе со потомок скорпија, неопходно е да се биде некој кој бара необичен партнер, кој прифаќа да гради заеднички односи, што е извонредно, надвор од традиционалното.

Овие домородци сакаат ноќен живот, забави и барови . Така, неопходно е да се има минимум афинитет со овие активности, инаку, со текот на времето, тоа ќе стане проблем. Исто така, потребно е трпение, како и луѓето соПотомците во Шкорпија бараат време за целосно да се посветат на врската.

Да се ​​има потомок во Шкорпија значи да се развиваат интензивни врски?

Луѓето родени со потомок Шкорпија не можат да живеат во ладни врски, кои имаат тенденција да паднат во рутина. Потребен им е интензитет и многу страст во нивните врски. Затоа, тие не се многу вешти во бракот, бидејќи постои голем ризик врската помеѓу двојката да стане истост.

Овие домородци бараат партнери кои им посветуваат целосна посветеност, кои покажуваат одреден степен на интензивна љубов и исто така дека се верни. На овој начин, успевајќи да го запалат пламенот на страста, овие домородци ќе им бидат верни на своите партнери.

Овој текст носи многу информации за однесувањето и карактеристиките на луѓето со потомок во Шкорпија. Се надеваме дека тие се корисни за да ги решат вашите сомнежи за оваа точка на Астралната карта.

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.