Што значи Лилит во Бик? Физички аспект, љубов и работа!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Општо значење на Лилит во Бик

Лилит е позиција која е присутна во астралната карта, но малку се зборува и малку луѓе ја знаат. За да го разберете значењето на Лилит во Бик, треба да знаете дека ова е симбол на женската сила, поврзан со дивата жена, која секогаш ќе ја избира својата слобода.

Лилит е опишана како дива жена за да не се поднесуваат туѓи желби, да не се спушта главата, да не се биде пасивен или покорен. Кога се става во знакот Бик, личноста бара да има поголема емоционална и материјална сигурност во врските, повеќе ја привлекува се што е убаво и сензуално.

Покрај тоа, тој е склон да живее повеќе за задоволства, имајќи потешкотии да го покаже целото чувство на љубов што го има од време на време. Оние со оваа поставеност треба да научат да ги контролираат силните сексуални желби за да не станат зависни. Сакате да разберете повеќе? Продолжи со читање!

Значењето на Лилит, Црната месечина

Како и секоја друга планета од родената карта, Лилит треба да биде подобро позната и проучувана од луѓето, бидејќи има своја влијание врз личноста и животот на секој од нив. Затоа, во следните теми откријте го значењето на Лилит, Црната месечина.

Што е Лилит за астрологијата

Во астрологијата таа претставува израз на сексуалност, стравови, чувствавреднување исто така.

Тој е добар финансиски менаџер, а ако е во романтична врска, двајцата заедно решаваат парични прашања. На полето на љубовта, сензуалноста е извонредна, која привлекува многу луѓе.

Негативни аспекти на Лилит во Бик

Како позитивен аспект, оваа поставеност укажува на сексуални импулси, претерувања и принудувања. Поединецот тешко чувствува финансиска и емоционална сигурност дури и ако има одлична работа, бидејќи постојано мисли дека може да се случи нешто лошо и да изгуби се што има.

Алчноста и материјализмот ја водат личноста со црна месечина во Бик сака повеќе отколку што веќе има. Покрај тоа, тие чувствуваат лутина и непријатност кога финансиски зависат од некој друг, бидејќи тоа ја ограничува нивната слобода.

Ако не сте внимателни, може да паднете во принуда за шопинг, секс или било што друго што носи чувство на задоволство. Знаејќи дека вашиот труд и труд не се вреднуваат, носи чувство на беспомошност и револт, бидејќи оние кои ја имаат оваа позиција даваат се од себе во сè што прават.

Понатаму, потиснувањето на материјалните желби го води поединецот со Лилит во Бик злоупотребувајќи ги сопствените ресурси, дејствувајќи без размислување, со чувство на беспомошност поради тоа што не го добива она што го сака.

Лилит во Бик: работа и бизнис

Кога станува збор за работа и бизнис, Лилит во Бик индивидуална волјавложете многу труд во сè што правите за да бидете ценети, да ја имате вашата финансиска независност, материјална стабилност и чувство на слобода, без да зависите од некој да го добиете она што го сакате.

Тоа е позиција која носи квалитет и добри резултати во областа професионална, главно во областа на биологијата, уметноста и администрацијата, се додека овие аспекти не се потиснати. Покрај тоа, лицето може да работи и со градинарство, на фарми и се што вклучува грижа за природата.

Лилит во Бик во физички аспект: љубов и врски

Љубовта и врските на Оние со оваа поставеност се вртат околу материјалната и финансиската стабилност и убавина. Приоритет е на убава личност, која не мора да биде тело и лице, туку карактер и личност. Почитувањето на вашите пари и начинот на кој ги трошите е важен квалитет за личноста.

Доколку поединецот ја живее својата сексуалност на позитивен начин, го привлекуваат претприемнички луѓе, уметници или луѓе кои ја сакаат уметноста и сексуално смел. Искористете ги вашите сопствени финансиски ресурси и креативност за да се оддалечите од љубоморните и посесивни партнери.

Ако го доживувате ова на негативен и потиснат начин, на крајот избирате партнери кои се посесивни, финансиски зависни или кои завидуваат вашиот имот. Во некои случаи, тоа привлекува лоши луѓе, контролори, кои сакаатконтролирајќи ја преку материјалните нешта, потиснувајќи ја сексуалната страна на црната месечина.

Сексуално однесување на жената со Лилит во Бик

Жената со Лилит во Бик природно ја привлекуваат оние кои се финансиски стабилна, бидејќи материјалната и монетарната стабилност е важна на оваа позиција. Меѓутоа, таа се бунтува кога ќе сфати дека е во врска со некој кој е посесивно, бидејќи не поднесува некој да и се меша во финансиските одлуки, а уште помалку во личните.

Преставувајќи ја основната и дива женствена, Жената со оваа црна месечина ќе ја претпочита вашата слобода отколку да ги лиши вашите задоволства за да го задоволи вашиот партнер или партнер. Чувството е фундаментално во сексуалниот однос, тој сака да чувствува задоволство преку допирање, галење, предигра, дури и користење храна и вршење на чинот со телото блиску до партнерот.

Сексуално однесување на мажот со Лилит во Бик

Лилит во Бик прави мажот да има потреба постојано да се чувствува посакуван, тој е љубител на задоволството и сака да добива внимание. Ако љубовната и сексуалната област не е многу активна, тој на крајот се чувствува исклучен, отфрлен, несакан, потиснувајќи ги неговите желби.

Кога е активен, можно е да го најдете како флертува и излегува со додворувач. но тоа не значи дека овој човек не сака да има сериозна врска. Кога се заљубува, тој е дарежлив, му угодува на партнерот илипартнер со подароци, материјални работи или исполнување сексуални желби и фантазии.

Што открива Лилит во Бик за мојата личност?

Со самоспознавање и самоиспрашување, можно е да се види дека Лилит во Бик ги открива своите стравови, желби, принудувања во љубовните, сексуалните и финансиските области. Желбата да се задоволат желбите и фетишите е посилна за оние кои ја имаат оваа поставеност, морајќи да бараат рамнотежа за да живеат на здрав начин.

Една од работите што треба да ја разберат оние кои ја имаат Лилит во Бик е дека животот не се врти околу себе. Затоа, не бидете себични бидејќи животот е повеќе од вашите желби. Исто така, треба да внимавате да не бидете груби, бидејќи некои луѓе би можеле да се оттргнат.

Емоционалната рамнотежа доаѓа од контактот со природата, па затоа е секогаш добро да имате некои растенија во затворен простор, некои миленичиња миленичиња, шетање во парк или плажа или патување до место или место што има водопад. Да се ​​има тој контакт е од суштинско значење за оваа личност.

потиснати, најдлабоките желби и најинтимните мисли на секој поединец, покрај тоа што покажува потенцијал кој не се користи и кој може да предизвика незадоволство во иднина. Сепак, има некои астролози кои го отфрлаат или даваат мала важност на ова потемно лице на Месечината.

Како да ја откриете позицијата на Лилит во вашата родна карта?

За да дознаете во кој знак е позиционирана Лилит, треба да пристапите на веб-локација што ја прави комплетната астрална мапа бесплатно, бидејќи некои не обезбедуваат одредени места.

Сè што треба да направите е регистрирајте ја вашата е-пошта.пошта на веб-страницата, ставете го вашето име, датум и место на раѓање и потоа побарајте каде се наоѓате на вашата карта. Друга можност е да се направи астралната карта со специјалист преку консултација.

Црна месечина

Лилит има неколку имиња и карактеристики од еврејската и христијанската традиција, претставена како був, волшебничка , ноќен демон и мајка на сите инкуби и сукуби. Сепак, една од асоцијациите што остана беше онаа на дивата жена, примитивниот инстинкт и најтемниот аспект на женското.

Астрологијата користи архетипови за да ги одреди значењата на планетите, знаците или некоја космичка точка. На овој начин, лесно е да се разбере како Лилит се манифестира астролошки, имајќи ги нејзините карактеристики поврзани со најтемното лице на Месечината, акоправејќи ја Месечината црна.

Митот

Постоењето на Лилит би било споменато во едно од рабинските списи, создадено од прашина, исто како и Адам. Оваа жена би одбила да му биде потчинета на мажот во однос на сексот, одбивајќи да легне на него, па затоа го напуштила Еден во знак на протест за машката супериорност.

Бунтувањето против оваа машка супериорност се гледа како проблем многу сериозни за патријархалните религии како католицизмот и јудаизмот. Како последица на тоа, таа беше именувана како демон или божица на пеколот, а во приказната за создавањето на планетата, Ева ја замени како жена и сопруга на Адам.

Меѓутоа, во книгата Битие има е дисконтинуитет. Приказната вели дека Бог ги создал мажот и жената од прав, според неговиот лик и подобие, а потоа, во поглавје 2, се споменува само Адам.

Дојдејќи до стихот 23 од истото поглавје, Адам вели „ова сега е коска од моите коски и месо од моето тело; оваа ќе се вика жена, затоа што е извадена од маж.“

Покрај тоа што Бог создал жена со опис дека таа е идеалната, како да имало друга што не е идеална, Лилит е опишана како крилесто суштество со карактеристики на змија.

Таа би се омажила за демонот наречен Самаел, набргу по напуштањето на Едем, во форма на одмазда и заведување на Ева да го јаде забранетото овошје, паѓање во грев и битиепротеран од рајот заедно со Адам.

„Ова е сега коска од моите коски и месо од моето тело; ова ќе се вика жена, затоа што е одземена од маж“

Извор://www.bibliadocristao.com

Што ни покажува Лилит на Астралната карта

Во астралната карта се прикажани во кои областите во кои луѓето ќе имаат повеќе незадоволство, искуства кои ќе генерираат високи очекувања кои ќе бидат скршени, она што тие го сакале, но нема да биде нешто добро како што замислиле. Друга карактеристика е тоа што работите може да завршат да се случуваат на спротивен начин од она што го очекувавте.

Исто така ја покажува акумулацијата на потенцијалите кои не се развиени во текот на животот, енергијата што се наоѓа во куќата и знакот каде што Лилит се става не се користи, тогаш генерира голема акумулација на застојана енергија, што завршува во одреден момент создавајќи некои пореметувања и незадоволства.

Библиското значење на Лилит

Според еврејската традиција, Лилит беше првата жена и сопруга на Адам. Меѓутоа, во Тората и во другите свети книги, како што е Библијата, нејзината приказна е отстранета затоа што отишла против машката супериорност и го напуштила Едем, оставајќи само неколку траги кои укажуваат дека Ева не била првата жена создадена од Бога.

Поради овие настани, првата жена на Адам би станала демон и нејзината приказна би била отстранета од неколку свети книги. Името Лилитзначи „на ноќта“ или она што „припаѓа на ноќта“, се смета за ноќен демон и мајка на сите демони.

Влијанието на Лилит врз знаците и куќите

Влијанието на Лилит во животот на секој човек зависи од тоа во кој знак и во која куќа се наоѓа, како и од која било друга планета и космичка точка присутна во астралната мапа. Погледнете во темите подолу кои се овие влијанија и како тие дејствуваат во животот на секој поединец.

Во знаците

Да се ​​знае во кој знак е позиционирана Лилит е важно, бидејќи открива кои се фрустрациите и незадоволства на секој човек, покрај тоа што влијае на личноста. Друга точка што заслужува да се истакне е тоа што покажува кои се несигурностите, способноста да се работи на сите овие негативни аспекти што е можно побрзо за да се избегнат идни проблеми во однос на себе.

Со откривање на поставеноста на оваа црна месечина на мапата астрална, внимавајте каде чувствувате незадоволство, фрустрација, несигурност или некоја емоционална рана. Покрај тоа, исто така е можно да откриете кои потенцијали ги имате, но за кои не сте биле свесни.

Во астролошките куќи

Секоја куќа во астралната карта претставува површина од човечкиот живот, затоа, каде и да е позиционирана Лилит, ќе покаже во кој сектор се несигурностите, фрустрациите, главните карактеристики и потенцијали. За да дознаете којакуќа е, неопходно е да се направи целосна астрална мапа на интернет.

На пример, ако е позиционирана во 4-та куќа, фрустрациите, блокадите и потенцијалите ќе бидат присутни во семејната област во поголем доказ. Затоа, поединецот мора да обрне внимание на тоа што треба да се подобри, елиминира или подобри. Се зависи од тоа како личноста се справува со овие ситуации.

Лилит и сексуалноста

Покрај тоа што влијае врз животите на луѓето од други аспекти, главното влијание што Лилит го има е врз сексуалноста и моќта на освојување на партнер, покрај тоа што укажува на желби и стравови во љубовта. Начинот на привлекување некого се менува според астролошкиот знак и куќата каде што е поставен.

Овие желби и стравови во љубовниот и сексуалниот дел се скриени, оние кои вообичаено се потиснати затоа што не се нешто позитивно, развратно, за срам, следење религиозни догми или кое било друго чувство. Овие волји и репресии мора да се анализираат за да не живеете живот на фрустрација на овие простори.

Лилит зборува за женската дуалност, сила која е потисната, односно зборува за покорност и за да се биде слободен, но тоа влијае и на мажите и на жените, без разлика на полот. И покрај тоа, влијанието на црната месечина влијае на повеќе луѓе од женскиот пол.

Знак Бик

Знакот Бик е претставен со самото животно или со круг заедно со заградаотворете хоризонтално над тој круг. Тоа е вториот фиксен хороскопски знак на елементот земја и неговата владејачка планета е Венера. Откријте малку повеќе за Бикот во следните теми.

Карактеристики на Бикот

Биковите се посмирени, трпеливи луѓе кои претпочитаат да избегнуваат конфликти, но кога ќе влезат во кавга или ќе ги изгубат нервите, се многу агресивен и може да дејствува неочекувано. Тие се исклучително приврзани, љубовни, сензуални, заштитнички, па дури и себични од време на време.

Покрај тоа што овие домородци се премногу тврдоглави, тие исто така не сакаат промени и се обидуваат да ги избегнуваат колку што е можно повеќе. Ако треба да се промени некоја област или ситуација во животот, тие прво ќе креираат планови и цели што треба да ги следат без тоа да влијае на нивното чувство на сигурност и нивната рутина.

Бик и втора куќа

Во астрологија, знакот Бик е поврзан со 2-та куќа, но во астралната карта на секој поединец, позицијата на секој ќе биде различна, во зависност од тоа каде се наоѓа секоја ѕвезда и кој е знакот што расте. Додека Бикот има влијание врз личноста на секоја личност, куќите ги претставуваат областите на животот.

Втората куќа ги претставува областите на материјалниот живот, парите, управувањето со финансиите, примањето и уживањето во она што е неопходно за вашата егзистенција. Сепак, оваа куќа оди подалеку од само зборување за пари и ресурси, исто така укажува на амбиција на работа иупорност во постигнување цели.

Бик и планетата Венера

Бикот е поврзан со планетата Венера, затоа се што е убаво, сензуално, луксузно, удобно и страсно е претставено од оваа планета и исто така и според нивниот владејачки знак.

Кога се дома во картата на раѓање, Биковите бараат партнери кои се лојални и привлечни, кои бараат емоционална сигурност. Венера е поврзана со 2-та и 7-та куќа во картата за раѓање, симболизирајќи ја љубовта, материјалните работи и задоволството.

Дури и во римската митологија Венера ја претставува љубовта, женственоста, убавината и сензуалноста во форма на божица. Кога делува во животот на поединецот, тоа покажува како тој ги изразува своите чувства, како се грижи за финансиите, што цени во врската и што го привлекува.

Бик и елементот Земја

Земјиниот елемент е поврзан со материјалниот свет, парите, финансиската стабилност, практичноста и го претставува физичкото тело. Се смета за ладен и скептичен елемент кој бара цврстина и сигурност. Неговиот симбол е триаголник насочен надолу со хоризонтална линија во средината.

Бидејќи Бикот е земјен знак, нормално е неговите домородци да бараат и да прифатат сè што ќе им даде сигурност, и емотивно и материјално. Мора да се внимава материјализмот да не го попречува животот и духовниот раст. Покрај тоа, таа ја претставува врската со планетата и да се постигнеСе издржувам со мојот сопствен напор.

Мешањето на Лилит во Бик

Нема сомнеж дека црната месечина има влијателно влијание врз некои аспекти од животот на секоја личност. Затоа, во следните теми ќе бидат разгледани сите мешања на Лилит во Бик.

Општи карактеристики на Лилит во Бик

Лилит во Бик проширува некои карактеристики кои се веќе природни за овој знак. На пример, ако Биковите се веќе сензуални, со црната месечина во овој знак, сензуалноста се зголемува уште повеќе, природно привлекувајќи некои луѓе кои се заинтересирани за некоја романса или поневрзана сексуална врска.

И покрај тоа што е позитивна точка, грижа мора да се земе за телесните желби и задоволства да не станат зависност, во зависност само од ова да се почувствува нешто добро во животот. Кога е во рамнотежа, им дава приоритет на луѓето кои претпочитаат моменти на интимност за двајца.

Позитивни аспекти на Лилит во Бик

Личноста со Лилит во Бик има силна врска со природата, со планетата и со оваа подива енергија, според тоа, нивната емоционална стабилност доаѓа од директен контакт со земјата.

Тие ја ценат финансиската независност и слободата што таа ја дава, покрај можноста за остварување на соништата и исполнување на желбите. Има способност да ги трансформира ограничувачките мисли во работна сила, ставајќи вредност на сè што прави и

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.