Симпатија за заработка: Привлечете, победите, збогатете се и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Што е магија за заработка?

Многу пати сакаме да заработиме уште малку пари, или да бидеме поуспешни во тој бизнис или, тогаш, треба да го отплатиме долгот што завршува на крајот на месецот . Колку и да се тешки работите, понекогаш се повикуваме малку на мистицизам, прибегнувајќи кон познатите симпатии.

Во однос на финансиите, постојат неколку различни верувања, многу од нив имаат многу различно потекло, некои дури датираат од минатите векови. Сè оди во овие симпатии за да заработите пари. Можете да користите храна, овошје, зачини, статуи на божества или дури и најконвенционални методи, како што е да ја поминете новогодишната ноќ со пари во паричникот или да избегнете да ја префрлите шејката на други за да избегнете финансиски загуби.

Сепак, запомнете дека парите не паѓаат од небо, затоа знајте добро да управувате со вашите финансии и настојувајте да го постигнете успехот што толку го посакувате.

Сочувство за заработка, за подмирување долгови, за добивање дополнителни и други

Постојат неколку чаре освен заработка, исто така, можност да се отплатат долгови, да се збогатат, да добиваат зголемување на платата или напуштање на кризата. Следно, ќе ги детализираме секој од овие типови на магии и нивните барања.

Магија за правење пари

Оваа магија е поделена на две фази, од кои секоја се одвива во два различни дена. Кајсимпатијата е посилна ако заедно закопате камен пирит, бидејќи е познато дека е магнет за благосостојба.

Покрај пирит, друг добар избор е циметот во прав, кој може да се попрска над местото каде што се семките и паричката беа закопани. Циметот ќе помогне да се донесе поголем просперитет и енергетско обновување, елиминирајќи ја негативната карма, покрај тоа што е природен фунгицид за сончогледот.

Сепак, постојат некои посебни мерки на претпазливост што треба да се преземат при садење сончоглед. Бидејќи се работи за големо растение, кое достигнува до 1,80 m височина, по можност изберете голема вазна и ставете ја во агол од вашиот дом кој постојано го посетуваат сончевите зраци, бидејќи овој цвет е ориентиран од сончевата светлина.

Магии за да се задржи или да се вработи или да се добие на лотарија

Подигање на магии за да се добие пари, има и магии за да се добие работа и да се победи на лотарија. Подолу ќе зборуваме повеќе за секој од нив.

Сочувство за да ја задржите работата

Ако сакате да ја задржите работата, првиот петок од месецот на празен стомак земете три многу млади листови зелена салата и нова игла за шиење која досега не била користена. Забодете ја иглата три пати во листовите додека гласно кажувате: „Мојот ангел чувар, помогни ми да останам на оваа работа засекогаш“. Јадете ги листовите зелена салата и закопајте ја иглата во вашата градина,или на друго место каде што никој не го гледа.

Правопис за да се вработите

Оваа магија мора да се направи во понеделник. Мора да запалите кафеава свеќа на чинија и да му ја понудите на Свети Јосиф, заштитникот на работниците. Излезете да барате работа и, кога ќе се вратите, закопајте го остатокот од свеќата во градина или вазна, додека се молите Оче наш и Символот на верата. Садот може да се измие и да се користи нормално.

Правопис за да победите на лотаријата

Ако сакате магија за да победите на лотаријата, добијте тикет што не добил, а потоа купете нов тикет со истиот број. Ставете ја старата белешка на чинија и посипете ја со мед.

Сега, запалете бела свеќа на чинија до чинијата, додека барајте среќа од вашиот ангел чувар. Откако свеќата ќе заврши да гори, фрлете ги нејзините остатоци и старата белешка во ѓубре и измијте ги чинијата и чинијата што сте ги користеле.

Други суеверија за стекнување или избегнување губење на пари

Покрај сите овие суеверија кои се веќе споменати погоре, постојат и оние симпатии кои народната мудрост ги учи од уста до уста дали да заработите пари или да избегнете да ги изгубите. Тие користат многу различни методи, вклучувајќи њоки, долари или шејкер за сол. Можете да проверите повеќе за секој од овие методи подолу.

Gnocchi

Оваа магија, треба да ја ставитебанкнота под чинија њоки секој 29-ти во месецот. Постојат и други варијации на ова суеверие, во кои мора да ги јадете првите седум њоки стоечки, или, тогаш, сметката ставена под чинијата не смее да биде ваша, или, тогаш, пожелно е да биде банкнота од долар.

Потеклото на оваа симпатија: „њоките на среќата“ потекнуваат од едно село во Италија на 29 декември. Светиот Свети Панталеон бил гладен и затоа решил да затропа на вратата од куќата на многудетно семејство, кое и покрај тоа што е многу скромно, не се двоумела да подели чинија њоки со светецот.

Кога ги собирале чиниите по оброкот, сфатиле дека под секоја чинија има банкноти со пари, кои ги оставил Сао Панталеао како подарок за благодарност.

Минијатурен Буда

Статуите на Буда се познати низ целиот свет и се познати по тоа што привлекуваат просперитет. Но, во негова симпатија, за да се гарантираат пари, неопходно е да се постави минијатура на Буда на врвот на бела чинија и да се опкружи со монети од различни земји. Постои уште една верзија која ја опкружува минијатурата со ориз и става банкнота под него.

Ова суеверие потекнува од Пакистан, каде Буда бил голем принц и уживал во живот полн со луксуз и богатство, дотогаш, на крајот се откажа од тоа. Тој отиде во Индија и прими разни понуди од боговите кои на крајот станаа симболи на среќата. НаКина, тој се обликуваше во таа полна и насмеана фигура што ја знаеме до денес, која претставува просперитет и изобилство.

Не ја пропуштајте шејкерот за сол

Според ова верување, се верува дека ако ја предадете машината за сол директно во туѓи раце, може да ви се исцрпат парите. Ова суеверие потекнува од Стариот Рим, во кој солта го претставувала животот и била многу вредна, бидејќи се користи за плаќање на работниците. Оттука и зборот што го користиме: „плата“. Идеално е да се стави шејкерот за сол на масата за да може другиот да го користи. Ова ќе спречи финансиски загуби да се случат во иднина.

Носење долари или ловорови листови во вашиот паричник

Ова е многу популарен шарм, бидејќи доларот е многу поценет од реалниот. Многумина веруваат дека ставањето на оваа банкнота во вашиот паричник може да привлече многу богатства. Има и други негови варијации во кои се ставени ловорови лисја, зрна грашок и три кинески монети врзани за црвен конец. Друго верување за да ги заштитите вашите финансии е да не оставате кредитни картички и чекови во вашиот паричник.

Не оставајте ја вашата чанта на подот

Според популарните верувања, оставањето на вашата чанта на подот може да предизвика бегство на пари. И покрај тоа што е малку глупаво суеверие, тоа има вистинска позадина, бидејќи, кога оставаме торба да лежи на подот, тоа покажува дека смебез оглед на содржината во него.

Монети на дното на чиниите за сол и шеќер

За да ја извршите оваа магија и никогаш да не останете без пари, мора да ставите три златници со иста вредност на дното на шејкер за сол и уште три во сад за шеќер. На крајот на краиштата, солта претставува богатство, а шеќерот, енергичните позитивни енергии. Наскоро, комбинацијата од овие два елементи станува совршена. Исто како што во Стариот Рим солта се користела како валута за плаќање, во колонијалниот Бразил шеќерот се користел како размена на валута.

Дали работи магијата за заработка?

Со многу вера и посветеност можеме да го постигнеме она што го сакаме. Затоа, верувањето или не дали овие магии функционираат зависи од секој од нас. Ништо не чини да се има она познато семејно верување да имаш среќа да добиеш повеќе пари, да имаш зголемување на платата или да добиеш добра работа. На крајот на краиштата, верата е одлично гориво за мотивација, без разлика на верувањето или религијата што ја следите.

Сепак, јасно е дека нема смисла да се наполните со симпатии и да не ја ставате раката во тестото. чекајќи работите да пропаднат од небото бакна рака. Потребен е труд, трчање по и борба за она што го сакате. Ако сакаш работа, оди по неа; или ако сакате да ја зголемите заработката од плата, вложете повеќе труд во кариерата.

Обидете се да ја откриете и поправите таа разлика што ќе ви биде„Шлаг на вашата торта“ што ќе ви помогне да направите разлика кога станува збор за искачување на скалилата во кариерата или за зголемување на платата. Без разлика со кое суеверие се поистоветувате, никогаш не губете ја вербата во него, но во исто време немојте тотално да се занесувате од него. Верувајте во сопствениот потенцијал, ќе можете да го постигнете она што го сакате со тоа што ќе бидете цврсти во вашите убедувања.

првиот ден истурете ориз на рамна површина и нацртајте круг со него, а потоа ставете пет златни монети во центарот.

Со секоја паричка побарајте многу успех и многу. Покријте ги монетите со стаклена чаша наопаку. Сега запалете две жолти свеќи и ставете ги на двете страни од чашата во кругот на изобилството. Потоа, повторете си дека работите ќе се подобрат и дека никогаш нема да ви се случи ништо негативно.

Следниот ден направете ги истите чекори како во вчерашниот ритуал, но со една паричка помалку. Ќе биде сместена во мала торбичка, која мора да има жолта боја, да содржи неколку зрна ориз и да се закачи на резервирано место, но до која имате пристап во секое време.

Сепак, запомнете дека ова местото мора да биде подалеку од посетителите. Шестиот ден, вреќата со монетите закопајте ја во вазна или градина, а потоа засадете жолт цвет на врвот на местото каде што сте го закопале.

Сочувство за привлекување пари

Во оваа магија за привлекување пари, закопајте три монети од која било вредност во вазна на која има засадено цвеќе и до неа запалете свеќа на врвот на чинија. Додека свеќата гори и се топи, помислете дека вашата финансиска состојба еднаш засекогаш ќе се подобри. Откако свеќата ќе заврши целосно да гори, кажете молитва, фрлете ја свеќата и измијте ја чинијата. Грижете се за оваа саксија со многу љубов и бидете секогашпозитивни со вашите мисли.

Сочувство за заработка и подмирување на долговите

Купете слика на Буда и оставете ја на видно место во вашиот дом. Земете парче хартија и напишете го името на личноста или компанијата на која сте должни и ставете го под статуата заедно со мала парична сметка, која мора да се менува секоја сабота. За да ги подмирите вашите долгови, дајте ги парите на некој што има потреба и фрлете ја хартијата во ѓубре.

Сочувство за да заработите пари и да се збогатите

Ако сакате да заработите пари и да се збогатите, мора да ја следите оваа магија што мора да се прави во текот на пет понеделник, еден по друг. Земете хартиена салфетка, ставете две лажици свежо сварен ориз на ден и три ливчиња.

Потоа, завиткајте ја салфетката и чувајте го малото пакување во фрижидер три дена. По овие денови, закопајте го пакетот во добро цветана вазна. По оваа постапка, не заборавајте добро да ги измиете рацете, бидејќи руето е токсично.

Магија за да заработите пари и да добиете покачување

За да ја направите оваа магија, земете калај прашок за пециво и истурете малку преку чинија. На истата чинија, запалете седумдневна свеќа и оставете ја да изгори додека ја држите оваа мисла во вашиот ум: „Како што квасецот го крева лебот, така ќе растат и моите пари“.

Свеќата со свеќата ставете ја некадемногу блиску, како вашата соба, на пример, и откако ќе заврши да гори, фрлете ја заедно со чинијата.

Правопис да имате среќа со пари

Ако сакате да имате среќа со пари, направете чанта со зелена ткаенина и зашијте ја со конец во иста боја. Внатре во кесата ставете паричка од која било вредност и потоа затворете ја. Тој ќе биде твојата патуа, затоа грижете се за него.

Секогаш кога ќе се чувствувате несигурно и ви треба среќа со парите, држете ги во десната рака и кажете: „Среќата ми е целата, па ќе ја имам мојата среќа со пари“. Секогаш носете ја оваа торба со вас на многу безбедно место, на пример, вашата чанта.

Сочувство за да заработите дополнителни пари

На ноќ на полумесечина, земете бела порцеланска чинија и запалете свеќа од која било боја над неа. Потоа истурете малку мед околу неа. Ставете го ова јадење во безбеден агол од куќата каде што посетителите не можат да го видат. Откако свеќата ќе заврши да гори, фрлете ја и добро измијте ја чинијата што ја користевте. Очекувајте дека за неколку дена добрите резултати ќе тропнат на вашата врата.

Магија за да заработите пари и да ја избегнете кризата

За да ја направите оваа магија, почекајте ноќ на млада месечина. Земете платнена кеса и ставете седум монети од која било вредност и затворете ја така што ќе врзете седум јазли со црвена лента. Ставете го на тајно место, далекуод другите луѓе и ветете му на вашиот светец на посветеност дека ќе го заземе ова место само откако ќе успеете да ги заштедите парите потребни за покривање на вашите долгови.

Потоа, изговорете ја молитвата гласно: „Оче, те молам да ми даде сила да работам за да можам да ги добијам парите што ми се потребни за да ги платам долговите“. Кога вашето барање конечно ќе биде исполнето, оставете ја патуата со монетите во најблиската црква или во онаа во која најмногу посетувате и кажете седум „Отци наши и седум, здрави Марии“ со голема посветеност.

Сочувство за никогаш да не недостасуваат пари

Прво, запалете бела свеќа многу внимателно на врвот на чинија и завиткајте околу неа ставете три зрна грав, три зрна ориз и три зрна леќа . Потоа истурете мед врз свеќата и зрната. Под чинијата, ставете напишано парче хартија: „Со благословот на Исус Христос, овде нема да недостасуваат пари за мојата или за поддршката на моето семејство. Амин!“.

Откако свеќата ќе заврши, закопајте ги остатоците надвор заедно со зрната во градината. Измијте ја чинијата и користете ја нормално.

Сочувство за да заработите повеќе пари

За да гарантирате повеќе пари, земете длабок сад и ставете грст суров ориз, парче леб и паричка од која било вредност. Покријте го и ставете го на високо место во вашата куќа додека не ги добиете парите. Фрлете ги оризот и лебот и измијте ги чинијата и капакот. Дајте ја паричката на некој другсиромашни.

Сочувство за вашите пари да заработат

Ако сакате да ги заработите вашите пари, ако сте платен работник и ќе ја земате вашата плата или ако сте бизнисмен, задржете монета од која било вредност во земјен сад тринаесет месеци. По тој период, дајте ја паричката на некој што има потреба.

Магии за да заработите пари со семки од калинка, грозје и други

Симпатиите за да добиете повеќе пари може да се користат неколку видови на храна, од грозје, леќа до јаболка и суров ориз. Во темите што следат, ќе зборуваме повеќе за тоа како да ги направите овие типови магии користејќи ја секоја од овие состојки.

Сочувство со семките од калинка за да заработите пари

Ова овошје е тесно поврзано со изобилството, плодноста и богатството. Сочувството со семките од калинка за привлекување пари е познато и како „Денски сочувство на Еписијан“ и, иако обично се прави на почетокот на годината за да се добие богатство и просперитет на почетокот на годината, не постои вистински ден и време да се направи. Направете го.

Одделете девет семки од калинка и побарајте од тројцата мудреци, Гаспар, Белкиор и Балтазар, многу пари, мир и здравје оваа година. Од тие девет семки, земете три и чувајте ги во кеса и ставете ги во паричникот за никогаш да не останете без пари. Три од другите семиња ги голтате, а другите можете да ги фрлите.назад и направете дополнителни барања.

Сочувство со грозјето за заработка

Грозјето е овошје кое е тесно поврзано со среќа, плодност и изобилство. Оваа симпатија е многу популарна во текот на годината. Откако ќе заврши одбројувањето до следната година, јадете го грозјето едно по едно и ментализирајте ги позитивните мисли и енергии за следната година. Потоа, чувајте ги семките од овошјето во бела ткаенина или крпа и оставете ги да се исушат.

Свиткајте ја ткаенината и чувајте ја во паричникот или чантата цела година. Што се однесува до бројот на грозје што треба да се јаде, некои велат три или дванаесет, или можете да јадете количина на овошје еднаква на вашиот среќен број. Не постои точен број на грозје за јадење, важно е вашите намери и подготвеност да го постигнете она што го сакате.

Сочувство со леќата за заработка

За време на најславниот период на Стариот Рим, леќата отсекогаш била поврзана со богатство и просперитет, токму поради обликот на нејзините зрна кои наликувале на римската монета. До денес, таа се гледа на ист начин, бидејќи е фундаментално да се подготви ова јадење за време на новогодишната вечера за да се гарантира богатството за следната година.

Оваа симпатија варира во зависност од вашиот карактер. вкус и подготовка на садот. Вреди да се подготви леќата во супа, ориз или салата.

Симпатијата со зеленото јаболко да победипари

Зеленото јаболко симболизира прочистување и го отстранува злото око. Неговата магија да заработи пари се состои во јадење на овошјето и чување на јадрото во тегла на оддалечено место каде што никој не го допира до крајот на годината.

Магија на суров ориз за да заработите

Оваа магија можеби е донекаде непозната, но многумина кои ја користат велат дека делува. Се состои од ширење суров ориз низ куќата и во овој процес секогаш ментализирање на позитивни мисли и желби кои треба да се исполнат.

Оваа симпатија мора да се направи на почетокот на новата година и да се отстрани оризот од куќата само на 6ти јануари. Зрната мора да се фрлат во вашата градина или во некое растение во саксии.

Сочувство за заработка со чевли, бели рози и други

Како и магиите со користење на храна за да заработат пари, има и такви кои користат предмети за да го совладаат изобилството. Тоа може да биде чевли, цвеќиња или дури и ставање пари во вашиот паричник. Следно, ќе разговараме за секој од овие методи и како да го направиме тоа.

Сочувство со чевлите за заработка

Во источната култура се верува дека космичките енергии стигнуваат до нас преку нашите нозе. Затоа, постои магија дека ако ставите сметка во вашиот чевел, можете да гарантирате пари и богатство во текот на целата година.

Постои уште една верзија на оваа магија во која се раздвојуватедвете банкноти со највисока деноминација што ги имате, највисоката деноминација ја ставате во десниот џеб од вашата облека, додека другата ја ставате во чевелот. Ако облеката што ја носевте нема џебови, можете да изберете да ги ставите двете ноти во чевлите.

Пари во паричникот магија за заработка

Оваа магија е многу популарна за новогодишната ноќ. Се состои од поминување на новогодишната ноќ со банкнота во паричникот. Популарното верување вели дека со тоа носите добри течности и просперитет во новата година што доаѓа.

Магија на белата роза за да заработите пари

Уште една магија што треба да ја направите за време на новогодишната ноќ. Се состои од купување бели рози и нивно ставање во бела или проѕирна вазна, по можност онаа што никогаш не била користена или која е нова.

Внатре во оваа вазна ставете вода, шест парички и млад кромид.

Оставете ја смесата таму точно седум дена. Секоја недела обновувајте се освен монетите. За да функционира симпатијата, правете го овој ритуал цела година, по можност во петок.

Магија за да заработите пари со паричка и сончоглед

За оваа магија, мора да добиете седум семки од сончоглед и паричка од која било вредност. Земете тенџере со земја и направете дупка длабока 2,5 см, па закопајте ги семките и паричката. Велат и дека ова

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.