Среќни уроци: Потковица, Месечина, Фига, Буда, Козјо око и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Како да користите бајка за среќа?

Амајлиите се дел од различни култури и се користат уште од антиката за заштита, донесување среќа и привлекување финансиски просперитет. Покрај тоа, многу од амајлиите се појавија во време на чуми и болести кои немаа лек. Наскоро, овие цели беа припишани како магични и ќе дадат заштита од секакво зло.

Во оваа статија ќе бидат прикажани главните среќни шарм и како да се користат за да се извлече целиот нивен ефект. На пример, тука е Фига, која не треба да се купува, а уште помалку да се изложува, за да се апсорбира целата негативна енергија. Тука е и потковицата, која е амајлија која зависно од положбата има друга намена.

Затоа, за подобро да разберете како да ги искористите бајките во ваша корист, прочитајте!

Каранфилче лук како амајлија

Кранфилчето лук како амајлија е талисман кој се користел уште од антиката и е способен да привлече пари и благосостојба, да го подобри спиењето и да ги апсорбира негативните енергии кои кружат околу вашиот дом и тоа доцнење Вашиот живот. За да дознаете како да направите амајлија со чешне лук, видете подолу!

Амајлија за привлекување пари

Ако имате финансиски тешкотии или сакате да заработите повеќе пари, лукот може да стане одличен амајлија. Многу е едноставен за користење: ставете барем едно чешне лук во вашиот паричник, чанта илиостава, е вистински подарок за оној што ќе го најде. Погледнете како ова растение може да донесе среќа, радост и оптимизам во продолжение!

Чиста среќа

Во келтската митологија се верувало дека кој и да ја најде детелината со четири листа ќе донесе среќа, среќа и заштита од шумата. Сепак, ова растение се поврзува и со крст и секој лист претставува верба, надеж, среќа и љубов.

Со оглед на нејзината реткост, некои велат дека ова мало растение носи среќа. Не е ни чудо што наоѓањето на детелина со четири листа може да биде исклучително тешко. Генерално, детелината со три листа лесно се наоѓа и експертите велат дека видот мутирал и затоа, од секои 10.000 детелини, само 1 има четири лисја.

Радост и оптимизам

Во многу древни народи, детелината со четири листа се сметаше за света амајлија и кој и да ја најде ќе има полн живот. Покрај тоа што ќе донесе многу среќа, ова растение е способно да ги обнови вашите надежи, правејќи ве пооптимист за справување со неволјите што се појавуваат и ви обезбедува моменти на радост.

Ѕвезда од шест точки како амајлија

Шесткрака ѕвезда, или хексаграм, е мистичен симбол што го користат многу религии. Сепак, многу е вообичаено да се поврзе оваа ѕвезда со еврејската религија. Ѕвездата на Давид или Соломоновиот печат може да се види на знамето на Израел и есе смета за симбол на еврејскиот народ.

Како амајлија, Шесткратната ѕвезда носи заштита, мир и среќа во меѓучовечките односи, бидејќи оваа ѕвезда значи спојување на спротивностите, односот помеѓу небото и земјата, на женското и машкото. За да дознаете како да го користите овој моќен талисман, проверете подолу!

Среќа во човечките односи

За да се усогласите и да имате среќа во човечките односи, Ѕвездата со шест точки може да се користи како амајлија, заедно со вашето тело, во форма на додаток, обетка, ѓердан или нараквица. На овој начин, ќе привлечете луѓе кои се усогласени со вашата енергија и кои ќе внесат среќа и радост во вашиот живот.

Го чува мирот

Да го имате блиску до вас амајлијата Six Point Star или како украсен предмет во вашиот дом ќе помогне да се одржи мирот и хармонијата во вашиот дом. Наскоро, вие и вашето семејство ќе бидете посмирени и ќе почнете да емитирате спокојство, така што комуникацијата е течна и почитувана.

Носи заштита

Моќниот симбол на ѕвездата од шест точки е способен амајлија за забрана на сите негативни полнежи и лоши намери. Затоа, се посочува дека оваа ѕвезда секогаш ја имате блиску до вас, а исто така и во вашиот дом, за да донесе заштита и добри вибрации. На овој начин, вие и вашето семејство ќе бидете заштитени од сето зло што е наоколу.

Манеки Неко како амајлија

Манеки Неко, мачката што мавнува, е една од амајлиинајпознат Јапонец во светот, бидејќи е познат по тоа што привлекува среќа и пари и ги зајакнува врските. Сепак, среќната мачка доаѓа во различни форми и бои за да привлече одредени цели. Следно, научете како да го користите Манеки Неко во амајлија!

Привлекува среќа

Манеки Неко е популарно познат како среќната мачка и се верува дека има некаква референца за овој амајлија, без разлика дали тоа како статуа, ѓердан или синџир со клучеви, на пример, ќе донесе среќа за цел живот. Затоа, користете ја верзијата на мачката со две кренати шепи и ќе имате среќа да привлечете богатство и добри односи во животот.

Привлекува пари

За привлекување пари и зголемување на профитот или отсуство од финансиска криза, златниот Манеки Неко со крената десна шепа ќе донесе просперитет на вашиот бизнис или на кој било проект што го развивате. Затоа, користете ја амајлијата како статуа во вашиот дом, а исто така и како привезок, за секогаш да ви остане блиску.

Ги зајакнува пријателствата

Одржувањето хармонија во односите е многу важно за врските се зајакнуваат и траат. Затоа, за вашите пријателства и вашата клиентела секогаш да ви бидат верни, користете ја мачката Манеки Неко, или среќната мачка, со крената лева шепа и оставете ја изложена во вашиот дом и работна средина.

Козјо око како амајлија

Козјото око (Ormosia Arborea) е црвено-црно семе, со потекло од Бразил, кое нашироко се користи како заштита. Се верува дека ова семе има моќ да го оттргне злото око и да ги зајакне односите. Затоа, подолу, погледнете како да го користите козјото око како амајлија!

Го оддалечува злото око

Козјото око е моќна амајлија, која ја неутрализира зависта и го штити злото око . Овој талисман можете да го користите како додаток: ѓердан, обетка, нараквица или прстен. Така, држењето на семките блиску до вашето тело, го елиминира секој енергетски напад што може да го претрпите.

Меѓутоа, оваа амајлија може да се стави во вашиот паричник, во чантата или во џебот од панталоните, по можност во левата страна. Исто така, за да го заштитите вашиот дом, бизнис или работно место, ставете малку семки во тенџере и оставете ги зад главната пристапна врата.

Ги зајакнува односите

Како амајлија, козјото око ги зајакнува односите, бидејќи , користејќи го ова семе во вашиот дом или во вашата работна средина, целиот негативен полнеж ќе исчезне, помагајќи да се подигнат енергиите на околината и да се донесе ментална јасност. На овој начин ќе може да се забележи дека тепачките и несогласувањата ќе отстапат место на хармонијата и спокојството.

Меѓутоа, ако присуството на некои луѓе ви предизвикува одредена непријатност или ако обично примате посетителинесакани амајлии, имајќи го козјото око како лична или еколошка амајлија ќе помогне да се оттргнат оние кои ви завидуваат и ви посакуваат штета.

Други среќници

Во следната тема , запознајте други среќници кои ќе донесат просперитет, виталност и заштита во вашиот живот. Научете како да го користите белиот слон, циметот, монетите и Библијата како личен талисман или да внесете добра енергија и рамнотежа во вашиот дом. Проверете го подолу!

Бел слон

За многу култури, слонот е свето животно и претставува мудрост, среќа, просперитет, сила и надминување на предизвиците. Затоа, ако имате бел слон како амајлија, ќе внесете добри течности во вашиот живот и во околината каде што живеете. Можете да го користите лично, користејќи го како додаток, или во вашиот дом, како украс.

Покрај тоа, во практиката на фенг шуи, да имате слон како украсен предмет е важно за привлекување добри енергии , заштита, просперитет и среќа на жителите на куќата. Сепак, позицијата на белиот слон ќе има различни цели, како на пример, оставањето на парчето свртено кон главната врата ќе донесе здравје и заштита на сите што живеат таму.

Цимет

Циметот е еден од најупотребуваните зачини за изведување заштитни ритуали, за заштита од негативни енергии и за изобилство и финансиски просперитет. Како амајлија, не се разликува, како што можеоставете го блиску до вас или во одредена точка во вашиот дом. Вашата патуа можете да ја направите и со стапчиња цимет или прав.

За да ја задржите амајлијата кај вас, направете гранка со стапчиња цимет и ставете ја во платнена кеса, врзана со црвен конец. Оставете го во вашиот паричник или чанта. Дома измешајте цимет во прав со сецкани листови руе и направете сноп со ткаенина - направете колку сакате и размачкајте ги низ вашата куќа.

Монетите

Монетите се симбол на среќа, просперитет и материјално богатство, особено кинески монети. Широко користен во фенг шуи, овој амајлија привлекува изобилство во сите аспекти на животот и може да се остави блиску до вас и места кои се средство за заработка, како на шалтер или до касата.

Сепак, за секоја област од животот, треба да користите одредена количина кинески монети:

- Ако сакате да ја одржите хармонијата во вашата љубовна врска, користете три кинески монети, врзани со црвена лента до вашиот кревет;

- За да привлечете среќа воопшто, ставете паричка во вашиот паричник или седум монети врзани со црвена лента на влезната врата од вашата куќа.

Библија

Библијата е света книга и го содржи Божјото слово. Наскоро, имањето библија во вашиот дом ќе донесе божествена заштита на целото семејство.Затоа, поставете ја отворената книга на место кое е достапно и секогаш ќе биде читано од сите. Ако сакате, оставете ја Библијата отворена за псалмот 91, кој се смета за еден од псалмите што ќе ви донесат заштита.

Сепак, самото оставање на Библијата отворена нема да има никаков ефект, бидејќи е неопходно книгата да биде читај и дека сите учења што се практикуваат таму секојдневно.

Дали бајката навистина носи среќа?

Да се ​​има среќен шарм навистина може да донесе среќа. Сепак, нема смисла да се има талисман со надеж дека ќе ги реши сите проблеми. Да се ​​биде оптимист и да се има верба ќе ја нахрани вашата привлечна моќ на добрата што сакате да ги освоите или да имате просперитетен и среќен живот со вашето семејство.

Сега, ако вашите мисли се секогаш негативни, верувајќи дека нема ништо. вежбај во животот, сигурно, нема да може да се видат сите можности што се појавуваат на патот и амајлијата нема да има никакво значење.

Затоа, искористете го вашиот среќен шарм и зајакнете ја вашата емотивна, така што , дури и да ви се случат непријатни ситуации во животот, сепак, не престанувајте да верувате дека секогаш ќе доаѓаат подобри денови.

каде се чуваат вашите пари.

Кранфилчето лук ќе привлече пари и просперитет. Сепак, имањето верба и оптимизам е многу важно за да ги следите своите цели и соништа. Верувајте дека носите силен сојузник, кој ви помага да стекнете богатство и го штити вашиот финансиски живот.

Амајлија за подобрување на спиењето

Рутинскиот и секојдневниот притисок може да предизвикаат стрес и анксиозност, предизвикувајќи сон да биде оштетен. Затоа, лукот е одлична амајлија за подобрување на сонот, обезбедувајќи релаксација и спокојство пред спиење.

За да ја направите оваа амајлија, се што треба да направите е да ставите три чешниња лук во вашата перница. Така, сонот ќе дојде речиси веднаш и ќе имате мирен сон. Направете го овој моќен талисман и почувствувајте ги сите придобивки.

Амајлија за апсорпција на енергија

Ако во последно време се чувствувате обесхрабрени, тажни или премногу уморни, околу вас би можеле да демнат лоши енергии. Лукот како амајлија служи за апсорбирање на негативните енергии присутни во вашиот дом.

За да го направите амајлијата, ќе ви требаат главица лук, ловоров лист, лажица крупна сол и парче алуминиумска хартија. На фолијата ставете го лукот, ловоровиот лист и одозгора додадете ја густата сол. Потоа завиткајте го во хартија, за да биде добро заштитено.

Потоа оставете гоамајлија под креветот една недела. Отворете го пакувањето, и ако е црно, тогаш ова покажува дека има негативна енергија. Затоа, повторете го овој процес додека лукот не стане ист следната недела, што значи дека вие и вашиот дом немате лоши вибрации.

Буда како амајлија

Буда е еден од познатите слики во светот и, преку будистичката филозофија, многу луѓе сочувствуваат со неговите учења, дури и оние кои не следат никакво верување.

Сидарта Гаутама е најпознат меѓу будите и, меѓу неколку слики, Буда што се насмевнува е најпознат, бидејќи се верува дека има моќ да привлече љубов, богатство и среќа. За да научите како да го користите Буда како амајлија, следете подолу!

За љубов

Ако сакате да привлечете љубов во вашиот живот, имајќи ја сликата на насмеаниот Буда ќе ви помогне да се воздигнете вашите вибрации, што ве прави попривлечни за другите. Меѓутоа, ако вашата намера е да ја одржувате вашата врска просперитетна и здрава, оставете ја сликата само во спалната соба. Затоа, нивната врска има тенденција да биде хармонична и трајна.

За да привлече богатство

Сликата на златно насмеаниот Буда, или позната и како дебелиот Буда, ќе привлече богатство и просперитет. За ова, мора да ја ставите сликата на чинија или чинија и околу неа да додадете ориз, кој исто така е симбол на изобилство. Понатаму, за подобрување на вашатаЗа таа цел, поставете неколку парички со иста вредност врз оризот.

Оставете ја оваа амајлија свртена кон вратата некаде во куќата, за сите жители да добијат добра енергија и на тој начин да привлечат финансиска изобилство. Ако сакате, поставете ја сликата на вашето биро и, на тој начин, ќе се чувствувате посигурни во остварувањето на вашите цели.

За да донесете среќа

Ако се чувствувате тажно и со ниска самодоверба почит, имајте слика на насмеаниот Буда во близина, бидејќи тоа ќе ви помогне да ја подигнете вашата енергија и самодоверба. Така, ќе почнете да се чувствувате посреќни за да ги остварите вашите соништа и да имате убави моменти со луѓето што најмногу ги сакате.

Потковицата како амајлија

Широко се користи од фармерите , трговци и на главниот влез на куќите, потковицата е една од најстарите амајлии и нејзиното потекло потекнува од античка Грција. За Грците, железото е материјал кој привлекува заштита, среќа, плодност и просперитет.

Во неколку култури, потковицата е амајлија која исто така ги штити злите духови и во зависност од положбата во која е поставена , Ако е така, ќе има цел. Значи, погледнете кој е вистинскиот начин за користење на потковицата подолу!

Носи заштита

Потковицата е моќна амајлија, бидејќи носи заштита во вашиот дом, вашата работна средина или каде што сакате да заштити. така и заЗа да обезбедите заштита на вашиот дом, поставете ја потковицата свртена нагоре и по можност во центарот на влезната врата.

Ги оддалечува злите духови

Според англиската легенда, монахот и надбискуп Свети Данстан од Кентербери го сретнал Ѓаволот и му заковале потковици. Ги соблече само кога го натера да вети дека нема да вознемирува никого што носи потковица во нивните домови. Затоа, заковувањето на оваа амајлија на влезната врата од вашиот дом е добар начин да ги одвратите злите духови.

Плодност

Поради сличноста на полумесечината, која е и симбол на плодноста, со ликот на потковицата, имањето ваков амајлија дома ќе и помогне на жената која сака да забремени да има здрава и заштитена бременост. Затоа, за да привлечете среќа и добри енергии за да ги остварите вашите соништа, поставете ја потковицата со лицето надолу.

Просперитет

За да привлечете просперитет и финансиско изобилство, потковицата е амајлија што ќе го задржи негативните енергии на околината. Така, сите жители на куќата ќе имаат среќа со финансии и бизнис. Затоа, потковицата оставете ја на стратешко место дома или на работа, свртена нагоре, за да си ја зачувате среќата.

Месечината како амајлија

Бидејќи е природен сателит, Месечината има силна моќ да влијае на емоциите, земјоделството, плимата и осеката и сè што еприсутни на Земјата. Покрај тоа, таа ја претставува женската моќ и затоа, ако ја имаш како амајлија, ја зголемува сензуалноста, носи среќа во љубовта и го балансира здравјето.

За да научите како да ја користите моќта на Месечината како амајлија, прочитајте понатаму!

Среќа во љубовта

За да привлечете среќа во љубовта, носете приврзок од Месечината до вашето тело. Ова може да биде во форма на ѓердан, обетки, нараквици или што и да сакате. Така, вашата моќ на привлекување ќе се зголеми и ќе привлече многу посебна личност која ќе ви ја даде сета љубов што ја заслужувате. Исто така, правете ритуали за подигање на вашата самодоверба за време на полна месечина.

Урамнотежете го вашето здравје

Ако вашите емоции не се под контрола, вашето здравје може да се промени. Затоа, ослободувањето од лошите мисли, гневот и незадоволството е многу важно за да имате квалитетен живот. Затоа, користете ги предметите или додатоците на Месечината како амајлија за да ги преуредите вашите чувства и за вашиот живот да добие ново значење, привлекувајќи здравје.

Ја зголемува сензуалноста

Месечината како амајлија ја зголемува сензуалноста и прави сте попривлечни да ја привлечете личноста што толку многу ја сакате. Покрај тоа, можете да ја искористите енергијата на ѕвездата за повторно да ја разгори страста меѓу вас и вашиот поранешен или сегашен партнер. Во овој случај, Месечината може да биде присутна како парче накит или украсен предмет, како што се слики или предмети сместени во вашата соба.

Фига како амајлија

Фигата е амајлија претставена со затворена рака, со палецот меѓу прстите. Неговото потекло е неизвесно, но се верува дека неговата употреба започнала во римскиот период, за извршување на плодноста и еротските ритуали, бидејќи наликувал на женскиот орган. Дури, во некои култури, само гестот направен со рака се смета за навредлив или непристоен.

Со текот на времето, фигата почна да има поинаква конотација и стана амајлија за заштита од завист, заштита од злото око и привлекуваат просперитет. Сепак, неопходно е да се знае како да се стекне и како да се користи, за да се добие посакуваниот ефект. Проверете го подолу!

Ја отстранува зависта

Кога се чини дека ништо не оди како што треба и дека плановите не се реализираат, ова може да биде показател за завист. Фигата е амајлија способна да ја отстрани оваа енергија и да го неутрализира сето зло што е околу вас. Овој амајлија е направен од различни материјали, но во овој случај, се препорачува да ја користите фигурината изработена од млаз, бидејќи има енергетски својства што ја апсорбираат лошата енергија.

Покрај тоа, според популарното верување, фига мора да се освои или најде. Ова значи дека, ако сте освоиле или сте нашле, ова е одговор од Универзумот, кој вели дека треба да се заштитите од сета завист што можеби демне околу вас.

Заштитува од злото око

Фигата е амајлија која може да донесе заштита одлошо око. Затоа, ако се чувствувате уморно и исцрпена енергија, имањето на овој амајлија ќе ви даде сила и подготвеност да ги завршите вашите планови и цели. Фигата можете да ја носите како ѓердан, нараквица или каков било друг додаток, се додека таа е во контакт со вашето тело.

Привлекува благосостојба

Постојат неколку материјали со кои фигата е направено, но за да привлечете благосостојба, можете да ја користите смоквата направена со кората на растението аруда. Овој материјал е еден од најтрадиционалните и ќе ви помогне да ги отворите вашите патишта, да имате финансиско изобилство и ќе ве заштити од лошите енергии кои влијаат на вашата врска со парите.

Затоа се препорачува да користите смоквата блиску до вашето тело и скриена од другите луѓе. Можете да го оставите на вашето работно место, доколку е на добро чувана локација.

Исто така, фигурината мора да се заработи или пронајде. Меѓутоа, ако се скрши или пукне, тоа значи дека веќе ја впила целата негативна енергија и се препорачува да се закопа.

Пирамидата како амајлија

Пирамидата е симбол на воздигнување и ментално и духовно воздигнување. Овој амајлија ја апсорбира целата енергија од околината, пренесувајќи добра енергија. Со ова, околината ја одржува хармонијата и за оние кои се вознемирени, го смирува умот. За да научите како да го користите овој моќен талисман, прочитајте понатаму!

Ја одржува хармонијата

Во срединаОнаму каде што има тепачки и прекумерна напнатост во воздухот, пирамидата е суштинска амајлија за да ја апсорбира целата негативна енергија. Без разлика дали сте дома или на работа, мора да го поставите на видно место. Така луѓето кои се наоѓаат на местото ќе бидат мирни, одржувајќи ја хармонијата.

Го смирува умот

Со притисокот на секојдневниот живот, стресот и анксиозноста, важното одлучување може да биде нарушен и квалитетот на сонот може да биде засегнат. Затоа, ако имате пирамида како амајлија, ќе ја трансмутирате целата енергија на вашиот ден, оставајќи ве поцентрирани и смирувајќи го вашиот ум.

За да го направите вашиот ум да се чувствува помирен, користете ја пирамидата како приврзок од ѓердан, нараквица или во спротивно, сè додека останува блиску до вашето тело. Покрај тоа, овој амајлија е толку моќен што носи решителност да се соочите со сите тешкотии.

Ја обновува енергијата

Стагнацијата, борбите, тешкотиите во разбирањето и обесхрабрувањето може да бидат знаци дека има многу негативна енергија во вашиот дом. Затоа, за обновување на енергиите, пирамидата е објект што не може да недостасува од околината. Овој амајлија помага да се исчистат вибрациите и им враќа на луѓето кои живеат таму добра енергија и волја да ги победат своите цели.

Детелина со четири листа како амајлија

Еден од најстарите и најпознатите амајлии во светот, четириножната детелина

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.