Значењето на броевите во нумерологијата и како тие влијаат на нашиот живот!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Броевите се водич!

Од најмалата честичка откриена од човекот до сложените биолошки или астрономски структури како што се соѕвездијата и галаксиите, броевите се секогаш присутни. Има и такви кои велат дека тие се начинот на кој Бог комуницира, па дури и за оние кои се скептични за постоењето на универзален творец, бројките имаат своја важност и мистерии.

Нумерологијата го проучува начинот на кој броевите го водат човековото постоење, повлекувајќи паралели и врските помеѓу најразновидните области од животот со броевите и нивните специфични значења.

Преку табелите за конверзија на ликовите на името на личноста, се вршат пресметки за да се дојде до бројки кои го опишуваат влијанието врз аспекти како изразување, став , личноста и животниот пат на една личност. Во некои аспекти на нумерологијата, датумот на раѓање исто така се зема предвид за нумеролошка пресметка.

Патувајте со нас на ова патување низ нумерологијата и разберете како да ги толкувате броевите според кабалистичкото и питагорејското знаење. Ќе разбереме и како да читаме бројки според деловната нумерологија.

Како да се толкуваат броевите во нумерологијата

Во нумерологијата, без оглед на нејзиниот аспект, броевите делуваат како водич во потрагата по длабоко самоспознавање и нашата врска со надворешниот свет.толкувања на бројот 4 според различни аспекти на нумерологијата.

Број 4 во кабалистичката нумерологија

Луѓето со кои владее силата на бројот 4 според кабалистичката нумерологија се првенствено чесни и фер. Тие не се согласуваат со лагата и ја ценат искреноста со многу добро воспоставено чувство за вистина.

Тие се тип на луѓе кои преземаат сериозни обврски и одговорности на цврст и ненамаллив начин, што ги прави на некој начин, авторитарни.

Тие се поврзани со правила и организациски системи, и на работа и дома, што може да генерира голем број критики од луѓето кои можат да дојдат да работат во тим или се поврзани со семејството .

Број 4 во питагоровата нумерологија

Бројот 4 во питагоровата нумерологија е оној што го манифестира законот и редот. Луѓето управувани од енергијата на 4 се рационални и произлегуваат од лојалност и стабилност во која било област од нивниот живот.

Тие често се сметаат за тешки и непопустливи, кои го потврдуваат својот авторитет во однос на организацијата или начините на извршување на некоја работа . Тие ги бранат традициите и многупати се конформисти, но се сигурни во себе и имаат огромен капацитет да ги извршуваат најтешките задачи со голема цврстина и самодисциплина.

Негативната страна на влијанието од бројот 4 кај една личност е прекумерна приврзаност кон минатото,нефлексибилност и прекумерна критика кон луѓето околу него.

Број 4 во деловната нумерологија

Компаниите под влијание на овој број имаат големи шанси да бидат успешни во активности поврзани со безбедност, физичка нега (теретани или клиники за убавина) и активности поврзани со секторски финансиски пазар (брокерски операции на финансискиот пазар или банки).

Бидејќи бројот 4 е натоварен со енергии поврзани со цврстина, стабилност и добро дефинирани форми, може да се користи и во гранки поврзани со граѓански градба и предмети кои се однесуваат на семејната стабилност. Покрај тоа, тие се погодни за воспоставување успешни партнерства со органите на јавната администрација.

Значење на бројот 5 во нумерологијата

Бидејќи ја зафаќа средината на првите броеви (од 1 до 9), генерално, бројот 5 претставува рамнотежа. Се однесува и на човечкото суштество, бидејќи произлегува од збирот на 4 екстремитети (нозе и раце) до торзото.

Бројот 5 носи чувство на единство и рамнотежа и исто така е збир на 4 сетила (допир, вкус, мирис и слух), покрај тоа што е бројот на Христови рани кога бил распнат.

Има централна улога во кинеската култура како збир од јин (два) и јанг (три) покрај тоа што претставува крст во идеограмот што го користи бројот 5. Погледнете што ни кажуваат различните видови нумерологија за бројот 5.

Број 5 вокабалистичка нумерологија

Да се ​​биде во средината на бројките, 5-ката за кабалистичката нумерологија главно носи енергија на слобода. Тоа е поврзано со луѓе кои се господари на сопствената судбина и кои прават што сакаат.

Слободата да доаѓаат и да си одат ги води луѓето под влијание на 5 кои генерално мразат рутини кои имаат способност за работа што ја работат не се држат до распоредот или наредбите на шефовите.

Луѓето управувани од бројот 5 треба да бидат внимателни за кршење на правилата и законите, секогаш барајќи рамнотежа помеѓу слободата и обврските во животот.

Број 5 во питагоровата нумерологија

Во питагоровата нумерологија, бројот 5 ја носи енергијата на сетилата и сензациите, што е број поврзан со патувањата и промените. Тоа носи чувство на револуција и прекршување на воспоставените правила и чувство на истражување на сè што е ново.

Генерално, поединците со кои владее 5 имаат брзо и проникливо размислување, импулсивни и љубопитни се до крајност. Тие обично акумулираат општо знаење за мноштво теми без да се специјализираат за ниту една од нив. И покрај тоа, тие се внимателни, доверливи и добри советници.

Тие имаат тенденција да успеат на работни места без фиксни часови и треба да внимаваат да не бидат горди и избрзани.

Број 5 во деловната нумерологија

За авантуристичката и истражувачката енергијаод сè што е ново, бројот 5 за деловна нумерологија се препорачува за компании кои се занимаваат со патување и кои продаваат општи производи на јавноста (како што се продавници).

Веќе низ призмата на енергијата на размножување и ширењето што го носи 5 е индицирано и за наставни компании како што се колеџи или школи за јазици.

Компаниите чии нумеролошки пресметки резултираат со 5 ќе имаат голема веројатност за проширување со отворање на филијали во други градови, држави или дури и во странство.

Значење на бројот 6 во нумерологијата

Бројот 6 е ​​полн со значења за различни култури, присутен во Давидовата ѕвезда, максималниот симбол на јудаизмот, формирајќи шест триаголници во круг. Во антиката тој бил бројот на божицата на љубовта, Венера, а за христијаните ги претставува деновите на создавањето на светот.

Поврзан е со грандиозни идеали и рамнотежа, правда, а во кинеската култура бројот 6. го претставува небото и неговата моќ.

И покрај тоа што ги симболизира доблестите и има голема сила, бројот шест има негативен потенцијал и се нарекува број на лоша среќа од културата на Маите и како број на гревови во „Апокалипсата“. последната книга од Библијата. Проверете подолу што вели секој тип на нумерологија за бројот 6.

Број 6 во кабалистичката нумерологија

Луѓето под влијание на бројот 6, според кабалистичката нумерологија, се љубовни ипосветен. Тие имаат голем капацитет за одговорност кон оние што ги сакаат и се среќни, искрени и верни.

Тие обично се луѓе кои се барани да им понудат збор на утеха на пријателите и семејството во тешки моменти. Бидејќи имаат голема способност да сакаат, често стануваат слепи за недостатоците на другите луѓе, успевајќи да ги видат само квалитетите.

Тие секогаш се трудат да ги решат проблемите на оние околу нив и поради оваа причина, многу пати стануваат инвазивни и незгодни. Поединците управувани од енергијата на бројот 6 треба да внимаваат на гордоста и нечувствителноста.

Број 6 во питагоровата нумерологија

Во питагоровата нумерологија, енергијата што ја пренесува 6 е во смисла на синтетизирање на одговорностите, без разлика дали во семејството или социјалната област. Домот, семејството и заедницата се столбови за оние кои се под влијание на бројот 6.

Поединците управувани од оваа енергија имаат тенденција да бидат перфекционисти во сè што прават и, бидејќи се љубовни, лесно се справуваат со нив. со хуманитарни прашања. Емпатијата е клучен дел од енергијата на бројот 6.

Негативната страна може да излезе на површина во форма на несигурност, правејќи ја личноста доминантна и контролирана, а кога е контрадикторна, тие стануваат иритирани или депресивни. Бидејќи имаат зголемена чувствителност, тие можат да се чувствуваат угнетено во напнати средини или ситуации.

Број 6 во нумерологијатабизнис

Поврзано со деловното опкружување, бројот 6 фаворизира филантропски активности со фокус на акции во заедницата кои бараат подобрување на заедницата во која е вметната компанијата.

Компании или бизниси чии нумерички резултати резултатот во 6, исто така, ќе биде успешен во активности поврзани со семејни собири, без разлика дали е во форма на простор за настани или бизнис фокусиран на организирање свадби и роденденски забави.

Канцелариите фокусирани на подобрување на домот, како што се внатрешен дизајн, градинарство и архитектурата е исто така поволна под бројот 6.

Значење на бројот 7 во нумерологијата

Бројот 7, или совршениот број, е најсветиот од сите и е најзначајниот за многу религии, митови, а исто така и за нумерологија. Овој број е најмистичниот и најповрзан со окултното знаење и мистериите на универзумот.

Постојат безброј референци за бројот седум во Библијата и во неколку други религиозни списи и во нумерологијата тој носи силно чувство за потрага по длабоко самоспознавање. 7-ката исто така симболизира обновување и свесност. Ги следиме значењата на бројот 7 во различните аспекти на нумерологијата.

Бројот 7 во кабалистичката нумерологија

Во кабалистичката нумерологија ја наоѓаме во бројот 7 највисоката вибрација на совршенството. Овој број ја носи енергијата Божја и ги претставува 7-те боина виножитото и 7 дена во неделата. Луѓето под регентноста на енергијата што ја испушта бројот 7 се тесно поврзани со интуицијата, имаат трпение и љубопитност за мистериите на животот и универзумот како карактеристика.

Тие обично се луѓе кои настојуваат да навлезат во комплекси теми кои, за повеќето луѓе, имаат воздух на мистерија и мистицизам. Имаат малку пријатели, но своето друштво го избираат многу внимателно и со критериуми кои ниту таа не може да ги објасни.

Тие се личности со брилијантен ум и огромен капацитет за анализа, кои можат да дојдат до одговори на многу сложени и мистериозни теми за повеќето луѓе. Бидејќи се интровертни и заинтересирани за различни теми, тие може да имаат тенденција за изолација и неподготвеност да комуницираат со други луѓе.

Број 7 во питагоровата нумерологија

За питагоровата нумерологија, 7 ја претставува еманацијата на енергија која ја формира целината на Универзумот и е силно поврзана со потрагата по скриено знаење, интроспекција и внатрешен мир.

Тоа е бројка поврзана со мудрите и интелектуалните луѓе и луѓето кои одат во потрага по информации и одговори надвор од разбирањето на средината во која живеат. Луѓето управувани од енергијата на бројот 7 се ориентирани кон деталите и бараат, особено со себе.

Тие често може да изгледаат бесчувствителни и далечни бидејќи се нурнати вомисли и прашања кои повеќето луѓе не можат да ги разберат. Поради оваа причина, тие треба да внимаваат да не се изолираат или да станат премногу ексцентрични.

Број 7 во деловната нумерологија

Што се однесува до светот на бизнисот, бројот 7 е погоден за компании кои се занимаваат со доверливи и специјализирани работи, фокусирајќи се на многу специфична пазарна ниша. Не се смета за добра бројка за компаниите, бидејќи може да доведе до потешкотии во пронаоѓањето на специфични пазарни ниши и на тој начин достигнување на нивната целна публика.

Поради енергијата на длабоките студии што ја носи 7, индициран е и за компаниите се фокусираа на предавање на одреден курс или предмет.

Значење на бројот 8 во нумерологијата

Бројот 8 симболизира бесконечност, нешто каде што нема почеток или крај, како сопствен дизајн на ликот кога е поставен хоризонтално. Исто така, се однесува на посредништвото помеѓу небото и земјата, физичкото и духовното, симболизирајќи рамнотежа.

Во јапонската култура се смета за свето, а за христијанството бројот 8 го симболизира воскресението, со што претставува обнова и просперитет. Продолжуваме кон значењата на бројот 8 за различните видови нумерологија.

Бројот 8 во кабалистичката нумерологија

Во кабалистичката нумерологија, бројот 8 е многу сличен на бројот 1, што носи ачувство дека сè е подготвено и направено. Во еврејската традиција, момчињата се обрежуваат на осмиот ден, што ги прави подготвени за контакт со светото.

Поединците управувани од бројот 8 имаат тенденција да бидат многу успешни во деловниот свет и се духовно и духовно урамнотежени, внимателни.

Тие се луѓе со голема упорност во однос на нивните цели и неуморно прифаќаат проекти и идеи. Тие треба да внимаваат да не станат амбициозни или да не ја злоупотребуваат моќта што можат да ја постигнат во материјалниот свет.

Број 8 во питагоровата нумерологија

Питагоровата нумерологија има во бројот 8 еманцијата на енергијата на победата и на просперитетот. Претставува добро управување со материјалното богатство и признание пред другите.

Поединците управувани од енергијата на бројот 8 успеваат да ги реализираат своите материјални амбиции и се истрајни и цврсти во своите цели. Тие исто така се исклучително способни да започнат одново, со што ја претставуваат енергијата на повторното раѓање што ја носи 8-ката.

Ако не се работи правилно, енергијата на бројот 8 може да доведе до прекумерен материјализам и недостаток на трпение со другите. Бидејќи се многу сигурни во себе, луѓето со 8-ка честопати можат да станат арогантни и арогантни.

Број 8 во деловната нумерологија

Во деловната нумерологија, 8-ката носи одлична енергија наконкуренција против конкурентите. Тоа е енергија што може да резултира со лидерство на пазарот во области со предизвици.

Бројот 8 носи добра енергија за освојување бизнис што ќе донесе добри финансиски придобивки и е многу погоден за самовработени работници кои ќе се натпреваруваат со голем број на луѓе.

Значење на бројот 9 во нумерологијата

Генерално, бројот 9 претставува комплетирање, труд и моќ. Тоа е силен број кој носи лидерски енергии и е збир од 3 триаголници, кои исто така претставуваат мудрост и интегритет.

Во кинеската култура, тој ги претставува 9-те небесни кругови, што значи дека е голем број на среќа и е исто така почитуван од митологијата на Гркот и Христијанството.

Негативната страна на 9 претставува посесивност и недостаток на насоки, а за културите како што се јапонските и ацтеките тоа се смета за голем број на лоша среќа. Проверете ги различните толкувања на бројот 9 според различни видови нумерологија.

Број 9 во кабалистичката нумерологија

За нумерологијата заснована на кабала, 9 е збир на духовноста на сите броеви и носи енергија на разбирање и безусловна љубов. Луѓето под влијание на 9 се препознаваат за довербата што ја пренесуваат и за посветеноста и разбирањето што го произлегуваат.

Со безусловната испорака што ја носи 9, поединците под влијание наво однос на ситуации или луѓе со кои живееме.

Преку името на анализираната личност се доаѓа до нумеричка цифра која ќе послужи како основа за толкување. Општо земено, нумерологијата не се гледа како натприродна или како непосреден решавач на проблеми.

Асертивноста на анализата на бројките е генерално висока, што сè повеќе предизвикува усвојување на оваа техника од луѓе од различни култури ширум светот . Продолжуваме да разбереме како броевите се толкуваат во кабалистичката, питагоровата и деловната нумерологија.

Како да се толкуваат броевите во кабалистичката нумерологија?

За Кабалата, еврејски филозофски религиозен систем што се појавил во средновековната ера, како и зборовите и буквите, бројките имаат енергична основа. Секоја буква претворена во број носи скриена енергија која ќе биде основа за толкување на сите најдлабоки аспекти на поединецот.

Ова е најстарата форма на нумерологија и се заснова на хебрејската азбука која, за разлика од Римската азбука од 26 букви, има 22 знаци. Во оваа гранка на нумерологијата, се анализира само името на личноста, без да се земе предвид датумот на раѓање.

Кабалистичката нумерологија е широко користена при изборот на името пред раѓањето на детето, а исто така и за промена на името на возрасните, со цел менување на енергијатаовој број треба да биде свесен за очекувањата во однос на другите. Очекувањето иста испорака и посветеност кон другите може да доведе до акти на грубост, па дури и постапки кои ја нарушуваат етиката.

Број 9 во питагоровата нумерологија

9 е бројот што ја носи космичката енергија на сочувство и братство за питагоровата нумерологија. Претставува потрага по совршенство и исполнување на желбите и аспирациите. Бројот 9 го носи со себе и искуството од претходните броеви, внесувајќи чувство на духовна комплетност.

Широко е поврзан со љубовта во универзална форма и поединците управувани од енергијата на 9 се дарежливи, романтични и истрајни во професионалните проекти и во љубовните врски.

Негативната страна се однесува на посесивноста, нарцизмот и консумеризмот. Па, тие често изгледаат како комплицирани луѓе, но тоа се случува кога ќе сретнат луѓе кои покажуваат мрзеливост или недостаток на емпатија на патот.

Број 9 во деловната нумерологија

Бидејќи тоа е број кој ја носи енергијата на сочувство, бројот 9 е означен за компании или бизниси кои некако можат да дејствуваат во помагањето на другите како што се невладини организации, филантропски организации или во здравствената област, на пример.

Ако линијата на бизнис се фокусира на остварување профит, бројот 9 можеби не е идеален, бидејќи претставува крај на циклусот за почетокод другиот. Може да претставува кратки циклуси на успех и пречки на патот. Доколку нумеролошката пресметка на името на постоечката компанија резултира со 9, може да се предложи промена или прилагодување на името.

Значењето на главните броеви во нумерологијата

Формирани со два знака (11, 22 и 33) главните броеви го зајакнуваат и воздигнуваат значењето и енергијата на повторените броеви.

Тие се сметаат за од посебна вредност во анализите и ако нумеричкиот збир на името на лицето резултира со главните броеви 11 и 22, тие не треба да се собираат заедно. Бројот 33, пак, може да се додаде, но ќе има и поинаква анализа.

Подолу ќе ги видиме значењата на главните броеви 11, 22 и 33 во нумерологијата и како тие влијаат на нашата живее.

Значењето на бројот 11 во нумерологијата

Главниот број 11 ја носи силата и интензитетот на бројот 1 и мудроста и спокојството на 2, резултат на збирот на 1 + 1. Носи силна духовна енергија и интуиција.

Луѓето управувани од енергијата на 11 се посебни, носат силен идеализам, се поединци кои носат решенија за проблемите преку изуми насочени кон добро. Тоа е цифра која влијае на амбициите и лидерството поврзани со моќта на харизмата.

Често се нарекува „идеалист“ по нумерологија и исто така е поврзана со моќтаекстрасензорност и мистицизам.

Значењето на бројот 22 во нумерологијата

Главниот број 22 е тесно поврзан со работата и способноста да се претворат туѓите идеи во реалност со нивно спроведување во пракса. Овој главен број влијае на поединецот кој ќе има брилијантен ум и брзо и ефикасно размислување. Имајќи силна тенденција да ја следите вашата интуиција преземајќи ги уздите на сопствената судбина.

Кој има влијание на овој главен број ќе биде предодреден за големи дела кои би можеле да имаат значително влијание врз човештвото. Тој е означен како „Градител“ по нумерологија.

Значењето на бројот 33 во нумерологијата

Главниот број 33 подразбира мешање на инвентивниот и енергетскиот аспект на 3 со грижливата и мајчинската вибрација на 6 што се претвора во силна енергија на грижа за другите и многу инвентивност и креативност.

Тој се нарекува „Лидер“ и резултира со поединци под негово влијание позиција на учител кој создава иновативни начини да се грижи и подучува со ревност и љубов. Бројот 33 е задолжен за напредно размислување и способност за лидерство, покрај необична самоконтрола.

Обично, луѓето кои имаат 33 како главно нумеролошко влијание заземаат позиции на лидери кои не се грижат за неговата лична амбиција, но со развојот на колективот.

Значењата на броевите во нумерологијата вопокаже сè?

Позната и проучувана со милениуми, нумерологијата ги преведува енергиите кои влијаат на нас во сите аспекти на нашето постоење.

Дали од перспектива на различни аспекти како што е Питагоровата , кабалистичката и деловната нумерологија, бројките даваат поголема јасност во лицето на искусни ситуации, служејќи како помош за проширување на нашето самоспознавање и нашата свест.

Генерално, наметливоста на нумеролошките анализи е многу поголема од тоа на други мистици на знаење. Затоа, строго го следат многу луѓе, дали за одлучување или за избор на имиња за деца, за компании и бизниси.

Ако барате одговори преку нумерологија, побарајте апликации или веб-страници кои ги прават анализите бесплатно. Исто така, обидете се да разберете што претставува секој број и какви енергии оддаваат и, на овој начин, ќе го искористите целиот потенцијал што ни го носи нумерологијата.

што ги носат броевите поврзани со буквите.

Како да се толкуваат броевите во питагоровата нумерологија?

Питагора, антички грчки филозоф и математичар, се смета за татко на модерната нумерологија. Питагоровата нумерологија ги зема предвид броевите од 1 до 9, покрај главните броеви 11 и 22, поврзувајќи ги со енергиите што доаѓаат од космосот.

Во оваа гранка на нумерологијата постои табела што ја поврзува азбуката со броеви и токму преку кои се анализира некое име. Оваа табела денес е најкористена за пресметки за нумеричка анализа.

Според питагоровата нумерологија, секој број е поврзан со аспект на личноста и секој број има различни енергии, имајќи позитивна и негативна страна. За Питагора, броевите ги преведуваат етеричните аспекти на универзумот на физичката рамнина. Затоа, има големо значење во животот на поединецот, како водич за професионалните струки, на пример.

Како да се толкуваат бројките во деловната нумерологија?

Во оваа гранка на нумерологијата, фокусот е на односот на броевите при изборот на имиња за компаниите. Преку деловната нумерологија се избира или менува името на бизнисот, имајќи предвид на кој сегмент припаѓа и која цел се бара.

За пресметка и анализа на деловната нумерологија, името треба да се земе предвид што е компанијата или ќе им биде познато на луѓето. Од ова еАнализата беше спроведена земајќи ја предвид одредена табела насочена кон овој аспект на нумерологијата.

Постојат 3 типа на броеви во деловната нумерологија; бројот на мотивацијата (збирот на самогласките и кажува за тоа што сакате да го направите), бројот на впечатокот (збирот на согласките и е поврзан со изгледот што компанијата го има или ќе го има кај јавноста) и број на изразот (збир на сите букви и е поврзан со деловните вештини).

Значење на бројот 1 во нумерологијата

Генерално, бројот 1 е поврзан со почеток и уникатност. Тоа е поврзано со лидерство, креативност, волја и достигнувања. Тоа е сојузот на енергиите што е движечка сила на грандиозните иницијативи. Негативниот аспект на бројот 1 го претставува авторитаризмот и себичноста што може да ги повлече сингуларноста.

Често, прекумерната самодоверба или лидерските позиции ја водат поединецот до состојба на егоцентризам. Затоа, обрнете големо внимание на ова ако го видите бројот 1 во вашата нумеролошка анализа. Продолжете да читате за да разберете што ни кажува кабалистичката, питагоровата и деловната нумерологија за влијанијата на бројот 1.

Број 1 во кабалистичката нумерологија

Во кабалата, бројот еден го претставува создавањето, каде што Бог при создавањето на светлината ја дефинираше и темнината. Луѓето под влијание на број еден имаат тенденција да бидат лидери од раѓање без страв да бидат пионернекоја гранка или иновативна идеја.

Тоа се поединци со голема храброст и иницијатива, но можат да имаат големо его, со што се негативна страна на бројот 1 за кабалот.

Број 1 во питагоровата нумерологија

Во питагоровата нумерологија 1 е почеток на сè и првенствено ја симболизира индивидуалноста и пионерскиот дух. Таа ја претставува енергијата на креативноста што ја емитува универзумот и е поврзана со мажественоста, храброста и иницијативата да се постигнат нештата.

Луѓето под влијание на број еден во нивната нумеролошка анализа се амбициозни, храбри и имаат благодарност за физички активности надвор од вежбање лидерство на природен начин. Негативната страна е што овие силни страни на бројот 1 можат да предизвикаат негативни карактеристики доколку не се работат правилно, како што се авторитаризмот и ароганцијата.

Број 1 во деловната нумерологија

Број еден според деловната нумерологија сигнализира иновација, кредибилитет и лидерство. Компаниите кои го имаат бројот 1 како резултат на нумеролошка анализа имаат голем потенцијал за раст и да станат први во својот сегмент.

Бројот 1 во деловната нумерологија е погоден за компании од областа на недвижностите, финансиските и трговските со здравствени планови и веројатно ќе успее чесно во деловниот свет.

Значењето на бројот 2 во нумерологијата

Бројот 2 во нумерологијатанумерологијата го надополнува бројот 1 и носи аспекти на смиреност и спокојство во спротивност со енергијата на движење и лидерство на 1. Чувствителноста и суптилноста на 2 го поврзуваат со женските енергии, бидејќи е број кој бара избалансиран коегзистенција со другиот цифри.

Натоварен е со интуиција и носи чувство на рамнотежа во решавањето на ситуациите, се смета за број поврзан со дипломатијата, солидарноста, емоциите и трпеливоста.

За оваа висока енергија на спокојство и пондерирање, бројот 2 има своја негативна страна кога има покорност, сомнежи за постапки, прекумерна срамежливост и воопшто несигурност. Да ги видиме подолу различните толкувања на бројот 2 според различни видови нумерологија.

Број 2 во кабалистичката нумерологија

Референцата на бројот 2 во кабалистичката нумерологија е дадена на вториот ден од создавањето, каде што Бог ја одделил водата од земјата и не ја сметал неговата работа како добро. Тоа е бројот каде што поединецот не е придвижен од неговото его, затоа, дисонантен од бројот 1.

За кабалистичката нумерологија, бројот 2 е бројот на луѓе со дарба за смирување и решавање на прашањата на тивок и мирен начин. Поединците управувани од бројот 2, според овој аспект на нумерологијата, може да имаат тенденција да бидат зависни, што може да донесе страдање.

Број 2 во питагоровата нумерологија

ЗаПитагорова нумерологија 2 е поврзана со енергиите на делата насочени кон колективот и се гледа како број на луѓе кои го ставаат доброто на другите пред себе. Тоа е бројка натоварена со кооперативна енергија, чувствителност и дипломатија.

Негативната страна на бројот 2 во питагоровата нумерологија е токму кога на оваа кооперативна и чувствителна енергија не се работи правилно. Така, генерира прекумерна несигурност и срамежливост, покрај аверзија кон физички контакт и прекумерна чувствителност.

Број 2 во деловната нумерологија

Што се однесува до бројот 2 во однос на компаниите и бизнисите, во генерално, имаме сценарио каде тимот од работници ќе биде движечка сила и соработката меѓу нив и менаџментот на компанијата може да генерира фантастични резултати.

Тоа е одлична енергија што произлегува од тоа да се има вистинските луѓе за вистинските функции во компанијата и тоа само по себе е веќе нешто одлично во деловното опкружување.

Тоа е одлична бројка за компании за регрутирање, невладини организации и други гранки кои се поврзани со обединување и координирање на големи групи луѓе за општо добро.

Значењето на бројот 3 во нумерологијата

Бројот 3 е оптоварен со моќни значења. Религиозно, тој се повикува на Светиот Дух и исто така го симболизира соединувањето на телото, умот и душата. Го претставува триаголникот кој е важен геометриски симбол заразлични култури.

Кинеската култура го смета за совршен број, бидејќи е спој на небото и земјата што резултираше со човештвото. Следете го она што кабалистичката, питагоровата и деловната нумерологија ни го кажува за бројот 3.

Бројот 3 во кабалистичката нумерологија

Во кабалата, главната карактеристика на бројот 3 е љубезноста. Луѓето кои го имаат бројот 3 во пресметката на кабалистичката нумерологија имаат дарба за комуникација и интерактивност. Тие се талентирани, весели и со натпросечна креативност.

Решавањето на проблемите со леснотија е уште една карактеристика на луѓето кои го носат бројот 3 во своето име. Сакаат да уживаат во светлата страна на животот и профитот од нивната работа. Негативната страна е поврзана со љубомората и озборувањето, со тенденција да бидат раздразливи луѓе кога ги критикуваат.

Број 3 во питагоровата нумерологија

За питагоровата нумерологија, 3 е резултат на унија на 1 и 2 што претставува мноштво и се однесува на енергијата на комуникација, изразување и адаптација.

Поединците управувани од енергијата на бројот 3 се генерално многу пријателски расположени и оптимисти, се многу дружељубиви и хармонични во нивната интерперсонална односи. Тие вршат силен магнетизам и се клучни играчи во поттикнувањето на развојот на оние околу нив.

Од друга страна, тие може да имаат потешкотии да ги завршат проектите или плановите,затоа што имаат донекаде претерана страна што може да им пречи. Колку и да изгледаат електрични или расфрлани, тие имаат многу педантно чувство за набљудување.

Број 3 во деловната нумерологија

Компаниите или бизнисите кои нумеролошката пресметка резултира со 3 ќе бидат фаворизирани во аспектите на изразување, комуникација и креативност.

За деловна нумерологија бројот 3 е индициран за компании кои се фокусираат на интеракција со нивната целна публика преку креативни начини и многу употреба на зборот.

Ограноците поврзани со детска забава и компаниите поврзани со емисии и концерти се особено фаворизирани со енергијата на бројот 3.

Значење на бројот 4 во нумерологијата

Како и дизајнот на самиот број, 4 се однесува на затворени и цврсти агли. Тоа носи чувство на цврстина и на сè што може да биде опипливо. Тој е цврсто поврзан со симболот на четириаголникот и крстот, со што носи силно значење.

Во јапонската култура, бројот 4 дури и се избегнува да се изговара, бидејќи е поврзан со смртта. Бројот сè уште се споменува во книгата „Апокалипса“ во Библијата, како и во индиските Веди, со што се внесува светиот аспект на оваа бројка.

Генерално, бројот 4 носи чувство на организација и стабилност . Присутен е во неколку репрезентации како што се 4-те сезони и 4-те кардинални точки. Продолжуваме со

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.