Значењето на циганските картички: потекло, костуми и повеќе! Погледнете!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Кое е значењето на картите во циганската палуба?

Циганската палуба, или циганскиот тарот, е еден од најпознатите пророци на Запад. Ораклите се магични и митолошки системи кои консултираат божества или супериорни енергии за да добијат одговори и да ги предвидат идните настани.

Картите во циганската палуба можат да дадат две различни значења и употреби: едното е гатачко, а другото терапевтско. 4>

Кога се користат за гатачка смисла, картичките на циганската палуба може да ви помогнат да најдете одговори на тешките прашања во вашиот живот, покрај тоа што дозволуваат предвидувања за вашата непосредна иднина и посвесно читање за вашата сегашност.

За терапевтски цели, картичките во циганската палуба се фокусираат на тоа да ви помогнат да ги пронајдете причините за вашите маки и маки. Има подготвителна и педагошка цел за изборите што ги правите за вашиот живот, поттикнувајќи ве кон живот со мудрост и самодоволност.

Продолжете да читате за да дознаете повеќе за циганската палуба, од нејзиното потекло до функционирањето и значењето на секоја од картите што се дел од неа.

Основи на циганската палуба

Џипси шпилот е формиран од само триесет и шест карти, поделени во четири групи со девет карти. Секоја група е претставена со одело од палубата и секој одело од палубата претставува aКартичка 6: Облаците

Симбологија: Тага

Костум: прачки

Елемент: Оган

Егзистенцијална рамнина: Креативно

А шестата карта во циганската палуба е картата на тагата, со претстава на облаци. Ова е неповолна картичка за вашето предвидување, што укажува на фаза на конфузија и неизвесност во вас. Облаците најавуваат период на превирања во различни аспекти од вашиот живот, што ќе ве спречи да ги решите вашите проблеми.

Никогаш не донесувајте избрзани одлуки во овие моменти, бидејќи околностите ќе бараат од вас да бидете мирни и промислени за да се надмине кризата.тага.

Значење на картата 7: Змијата

Симбологија: Предавство

Костум: Стапчиња

Елемент: Оган

Планска егзистенцијална: Креативна

Седмата карта на циганската палуба е картата за предавство, претставена со змија. Во секоја ситуација, оваа картичка секогаш ќе носи негативни енергии, бидејќи предупредува на опасност од предавство, раздор и загуба. Има луѓе со лоши намери околу вас.

Ќе ви треба мудрост за да ги препознаете опасностите што можеби се блиску до вас, поврзани и со луѓе и со неповолни ситуации.

Значење на картата 8 : Ковчегот

Симбологија: Смрт

Костум: Злато

Елемент: Земја

Егзистенцијална рамнина: Материјал

Осмата картичка од циганската палуба е картата на смртта, претставена со ковчегот. Ова писмого претставува крајот, но нема врска со твојата физичка смрт, ниту со лош настан. Ова е карта на трансформации и потребата ќе треба да ставите крај или да прекинете некој процес во вашиот живот.

Кога ќе го направите ова, ќе постигнете ослободување и ќе дозволите нови настани да процветаат на вашиот пат. Ќе дојдат важни промени, оставајќи ги пречките зад себе.

Значење на картичката 9: Цветовите

Симбологија: Среќата

Костум: Мечеви

Елемент: Воздух

Егзистенцијална рамнина: Ментална

Деветтата карта на циганската палуба е картичката за среќа, претставена со цвеќиња или букет. Ова е една од најпозитивните картички за вашето предвидување, која носи љубов и алтруизам. Тој е способен да обезбеди благосостојба и исто така го симболизира практикувањето на доброто за нас самите и за другите.

Цвеќето исто така може да донесат други доблести поврзани со оплодувањето и создавањето, било да се тоа нови идеи или исто така и нови суштества.

Значење на картата 10: Кожата

Симбологија: Гласникот

Костум: Злато

Елемент: Земја

Равина на постоење: Материјал

Десеттата карта на циганската палуба е картичката гласник, претставена со режата. Кога оваа картичка ќе се појави во вашето предвидување, тоа покажува дека нешто ќе биде прекинато. Таквата руптура е позитивна работа, бидејќи ја спречуваше еволуцијата или растот на нешто важноза вашиот живот.

Ќе ви се случат ненадејни настани, во кои ќе треба да се откажете од нешто за да се случат неопходните трансформации за вашиот процес на материјална и духовна еволуција.

Значење на карта 11 : Камшик

Симбологија: Контрадикција

Костум: Прачки

Елемент: Оган

Егзистенцијална рамнина: Креативно

Единаесеттата карта на циганската палуба е контрадикторната карта, симболизирана со камшикот. Бидејќи е инструмент на моќ и насилство, камшикот најавува раздор и спорови. Може да ги претстави сите неволји во вашиот живот и способноста што тие ја имаат да ни предизвикаат вознемиреност и болка.

Како камшикот што боли под команда на раката на корисникот, оваа картичка ни покажува дека добрите дела или на друг начин тие зависи само од нас самите да се случи.

Значење на карта 12: Птиците

Симбологија: Време

Одвојка: Злато

Елемент: Земја

Егзистенцијална рамнина: Материјал

Дванаесеттата карта на циганската палуба е временската карта, претставена со птиците. Ова е картичка која предупредува за нештата што доаѓаат, укажувајќи на времето што ќе биде потребно за да се материјализираат идните настани.

Бидејќи е неутрална картичка, таа трпи и позитивни и негативни влијанија. Кога е позитивно, тоа покажува дека сè што сакате ќе има вистинско време да се случи. Во негативна смисла, тааукажува на појавата на замор и исцрпеност кои треба да се надминат со сила на волјата.

Значење на картата 13: Детето

Симбологија: Надеж

Костум: мечеви

Елемент: Воздух

Егзистенцијална рамнина: Ментална

Тринаесеттата карта на циганската палуба е картата на надежта, претставена од дете. Оваа картичка носи порака на оптимизам, како дете кое е подготвено да живее без предрасуди и стравови, барајќи да ги постигне своите цели.

Детето исто така упатува на наивност. Во оваа смисла, картичката може да ве предупреди да не преземате непромислени дејства, па дури и да внимавате да не бидете измамени од други луѓе.

Значење на картичката 14: Лисицата

Симбологија: Внимание

Костум: прачки

Елемент: Оган

Егзистенцијална рамнина: Креативна

Четиринаесеттата карта на циганската палуба е картата на претпазливост, претставена со лисица . Ова животно е поврзано со измама, предавство и злобност. Затоа, картичката за претпазливост е негативна картичка, поврзана со ветувања и појави кои може да изгледаат како што не се.

Оваа картичка е предупредување за да бидете внимателни со намерата на некои луѓе кои чекаат вистинско време да се однесуваме неправедно кон вас. Исто така, може да нè предупреди за стапици кои мораме да ги избегнуваме на патот.

Ова се моменти кои ќе бараат од насгрижа и интелигенција. Предавничките луѓе или ситуации може да бидат резултат на врски или погрешни ставови што сме ги зазеле во минатото.

Значење на картата 15: Мечката

Симбологија: Завист

Одвојување : Стапчиња

Елемент: Оган

Егзистенцијална рамнина: Креативно

Петнаесеттата карта на циганската палуба е картата на завист, претставена со мечка. Оваа картичка предупредува на опасноста од лажни пријатели или завидливи и себични луѓе кои само сакаат да ве искористат.

Ако мечката се појави во вашите предвидувања, ќе мора да бидете внимателни не само со луѓето, туку и со некои ситуации кои на крајот може да ве саботираат. Ако овие негативни влијанија му штетат на вашиот живот, вежбајте негување на позитивни мисли за да се соочите со нив.

Значење на картата 16: Ѕвездата

Симбологија: успех

Костум: чаши

Елемент: Вода

Егзистенцијална рамнина: Сентиментална

Шеснаесеттата карта на циганската палуба е картата на успехот, претставена со ѕвездите. Таа е знак дека сте на вистинскиот пат да успеете во се што сте планирале. Тоа е моментот на соединување помеѓу вашата божествена заштита и добрите ветрови кои ви носат среќа.

Ѕвездата е карта што фаворизира плодни ставови и односи за вашиот живот. Обидете се повеќе да се грижите за вашиот имиџ, секогаш чувајќи го вашиот сјај и самодовербаинтензивно.

Значење на картата 17: Штркот

Симбологија: Промена

Костум: чаши

Елемент: вода

Равина егзистенцијална : Сентиментална

Седумнаесеттата карта на циганската палуба е картата на промената, претставена со штрк. Оваа птица е симбол на нов живот, наближуваат непредвидени настани и изненадувања. Штркот носи новости и можности во вашиот живот, за да го искусите новото на секој начин.

Во оваа смисла, не треба да се плашите од вестите, туку само продолжете со својот живот, ослободувајќи се себеси од сите врски и предрасуди. Ваквите можности можат да бидат добри или лоши во зависност од картичките што го придружуваат во предвидувањето.

Значење на картата 18: Кучето

Симбологија: лојалност

Костум: чаши

Елемент: Вода

Егзистенцијална рамнина: Сентиментална

Осумнаесеттата карта на циганската палуба е картичката за среќа, претставена со куче. Ова животно е поврзано со лојалност и дружење, што покажува дека сте придружувани или дека може да сретнете луѓе кои ќе ви покажат голема лојалност без да бараат ништо за возврат.

Кучето може да биде референца за некој член на семејството, пријатели или божествени заштитници. Неопходно е да им покажете благодарност на овие луѓе и на сите поволни ситуации кои поминале низ вашиот живот.

Значење на картата 19: Кулата

Симбологија: интимност

Одело:Мечеви

Елемент: Воздух

Егзистенцијална рамнина: Ментална

Деветнаесеттата карта на циганската палуба е картата на интимноста, претставена со кулата. Оваа картичка е поврзана со нашата духовна страна. Таа бара од вас да заборавите на материјалната страна за момент и да барате духовно воздигнување фокусирајќи се на она што го барате за да ја зацврстите вашата внатрешност.

Кулата укажува на потребата да размислувате за вашите ставови кон себе и со другите , бидејќи вашата височина ќе зависи од вашата волја.

Значење на картата 20: Градината

Симбологија: Семејството

Одвојување: мечеви

Елемент: Воздух

Егзистенцијална рамнина: Ментална

Дваесеттата карта на циганската палуба е семејната картичка, претставена преку градината. Ја симболизира нашата приватна, внатрешна и лична градина. Тоа ги носи последиците од она што го правиме во нашата градина: ако садиме добро семе, сееме добри плодови; ако садиме лоши семиња, ќе жнееме лоши плодови.

Градината е писмо кое ви кажува кога е време да ги преземете уздите на вашиот живот, преземајќи одговорност за вашите постапки и желби, како и да носите последиците од оптоварувањата што може да ги имаат врз вашите избори.

Значење на картата 21: Планината

Симбологија: Непријателот

Одделот: прачки

Елемент: Оган

Егзистенцијален план: креативен

Дваесет и првата карта на циганската палуба е картатана непријателот, претставена од планината. Оваа картичка пренесува сила, рамнотежа и упорност за да се надминат неволјите, но ќе бара од вас да бидете свесни за вашите граници.

Планината е исто така карта на правдата и реалноста. Правдата ќе стигне до вас и до ваши блиски, без дискриминација.

Значење на картата 22: Патот

Симбологија: Патот

Костум: Злато

Елемент: Земја

Егзистенцијална рамнина: Материјал

Дваесет и втората карта на циганската палуба е картата на патеката, претставена со раскрсница. Се однесува на сè што е напишано во вашата судбина што не може да се промени. Од друга страна, оваа картичка, исто така, ја претставува слободната волја на изборите што веќе сте ги направиле во вашиот живот.

Иако вашите избори изгледаат како прав пат, картичката за патека ве потсетува на можноста да го промените вашиот рута , да прави кривини, да се врати назад или да застане. Тоа зајакнува дека изборот зависи исклучиво од вас.

Значење на картата 23: Стаорецот

Симбологија: загуба

Одел: стапчиња

Елемент: оган

Егзистенцијална рамнина: Креативно

Дваесет и третата карта на циганската палуба е картата на загубата, претставена со глувчето. Оваа картичка претставува слабеење и губење на енергија од физичка и ментална исцрпеност или разочарување од светот и од луѓето. Глувчето предвидува досадни ситуации, како на пркражба или загуба.

Во оваа смисла, грижете се повеќе за вашиот имот и бидете повнимателни со оние кои можат да ви украдат или дури да земат нешто од вас.

Значење на картичката 24: Срцето

Симбологија: Чувството

Костум: Срца

Елемент: Вода

Егзистенцијална рамнина: Сентиментална

Дваесет и четвртата карта на дек џипси е картичката за чувство, претставена со срце. Ова е картичка која укажува на емоции, љубов и посветеност кон саканите или активностите. Срцевата картичка ја носи потребата да се верува дека работите можат да се подобрат со негување на најчистите чувства.

Срцето може да укаже на екстремни силни чувства, од љубов и страст до дури и омраза и одмазда.

Значењето на картата 25: Прстенот

Симбологија: Унијата

Костум: Прачки

Елемент: Оган

Егзистенцијална рамнина : Креативно

Дваесет и петтата карта на циганската палуба е картата на синдикатот, претставена со прстенот. Тоа е картичка која ги пренесува вредностите на партнерството и заедништвото во вашиот живот, покажувајќи дека е можно да еволуирате во животот само кога ќе ги здружиме силите и ќе си ги подадеме рацете еден кон друг.

Во вашите предвидувања, прстенот може да значи и романтични врски, како и професионални договори и сојузи со луѓе со исти идеологии како вашата.

Значење на картичката 26: The Books

Симбологија: Theтајна

Костум: Злато

Елемент: Земја

Егзистенцијална рамнина: Материјал

Дваесет и шестата карта на циганската палуба е тајната картичка, претставена од книгите. Оваа картичка е поврзана со потребата за мудрост, знаење и личен раст преку учење, работа и размислување. Книгите може да укажат и на тајна што ќе биде откриена за прашањето поставено за време на предвидувањето.

Тајната прикачена на оваа картичка може да биде и поволна и неповолна, во зависност од енергиите на картичките што ја придружуваат.

Значењето на картата 27: Картичката

Симбологија: Вестите

Оделот: мечеви

Елемент: Воздух

Егзистенцијална рамнина: Ментална

Дваесет и седмата карта на циганската палуба е картата за вести, претставена со писмо. Кога ќе се појави оваа картичка, таа бара од вас да ја искористите вашата способност да комуницирате за да стекнете повеќе знаење и да им помогнете на другите.

Во зависност од картичките што ја придружуваат, вестите што доаѓаат може да бидат или добри или лоши .

Значење на картата 28: Циганот

Симбологија: Човекот

Костум: чаши

Елемент: вода

Егзистенцијална рамнина: Сентиментална

Дваесет и осмата карта на циганската палуба е машка карта, претставена со фигурата на циган. Во изолација, оваа картичка нема никакво значење. Ако сте маж, оваа картичка ве претставува за време на аелемент на природата и план на постоење. Погледнете подолу за повеќе детали за потеклото и функционирањето на циганската палуба.

Потекло на циганската палуба

Циганската палуба, како и речиси секоја игра со погодување карти, е изведба на Тарот де Марсеј. Не постои консензус за потеклото на Тарот, но некои истражувачи истакнуваат дека првите верзии на пророкот се појавиле во Италија во текот на 15 век и дека подоцна, палубата била претставена во Јужна Франција, каде што се здобила со слава и 4>

Тарот на Марсеј го доби своето име во чест на францускиот град Марсеј. Токму во овој град се создадени безброј модели на Тарот, кои се проширија во неколку други градови во светот. Многу е веројатно дека во овој историски контекст се случиле првите контакти меѓу циганскиот народ и езотеричната култура на таротите.

Како што циганите стекнале знаење за таротот, оваа игра со карти добивала поголемо значење за нивната култура и за практикување на гатање, заедно со рачни читања.

Циганска палуба во пракса

За да подготвите читање на циганска палуба ќе ви треба квадратна бела крпа, со димензии 70 cm x 70 cm. На крпата треба да нацртате Давидова ѕвезда во центарот (ѕвезда со шест крака).

Откако ќе ги измешате сите карти најмалку една минута, ќе направите шестконсултации, барајќи од вас да обрнете внимание на сите други картички што ја придружуваат.

Ако сте жена, циганот означува конкретен маж во вашиот живот, кој може да биде вашиот татко, вашиот син, сопруг, момче , пријател или кој било друг маж кој може да се појави во твојата иднина.

Значење на картата 29: Циганот

Симбологија: Жената

Костум: Мечеви

Елемент: Воздух

Егзистенцијална рамнина: Ментална

Дваесет и деветтата карта на циганската палуба е женската карта, претставена со фигурата на циган. Исто како машката картичка, оваа картичка сама по себе нема никакво значење. Ако сте жена, оваа картичка ве претставува за време на консултации, барајќи од вас да обрнете внимание на сите други картички што одат со неа.

Ако сте маж, циганката е поврзана со одредена жена во во твојата иднина може да се појави твојата сопруга, мајка ти, ќерка, девојка, пријателка или која било друга жена.

Значење на буквата 30: Лилјаните

Симбологија: Доблест

Костум: мечеви

Елемент: Воздух

Егзистенцијална рамнина: Ментална

Триесеттата карта на циганската палуба е картата на доблеста, претставена со лилјаните. Оваа картичка ја симболизира вашата средба со мир и внатрешно спокојство. Исто како и природата, човечкиот живот има свој природен тек на постоење. Затоа дозволете си да го живеете живототцелосно, бидејќи оваа картичка укажува на моменти на среќа.

Лилјаните имаат многу силна позитивна енергија, бидејќи можат да ја пренесат оваа сила на соседните карти за време на предвидувањето.

Значење на картичката 31: Сонце

Симбологија: Сила

Костум: Злато

Елемент: Земја

Егзистенцијална рамнина: Материјал

Триесет и првата карта на циганската палуба е картата на силата, претставена со сонцето. Тоа е картичка која обезбедува раст, среќа и позитивна енергија. Сонцето носи светлина на она што го зафати темнината, овозможувајќи поширок поглед на нештата во животот.

Оваа картичка фаворизира разбирање и разјаснување за неодамнешните дискусии, тепачки и несогласувања, овозможувајќи момент на раст и божествено просветлување.

Значење на картичката 32: Месечината

Симбологија: славата

Костум: чаши

Елемент: вода

Егзистенцијален план: сентиментален

Триесет и втората карта на циганската палуба е славната карта, претставена со месечината. Тоа е картичка која укажува на вашите заслуги постигнати со работа или со добри дела што ги жнеете резултатите. Месечината бара да посветите повеќе внимание на вашата чувствителност, вашата интуиција, бидејќи на овој начин ќе имате поголема контрола над вашето внатрешно јас.

На Месечината може негативно да влијаат други карти и може да ве предупреди да не животот воилузорен свет поради мака или содржани стравови.

Значење на картата 33: Клучот

Симбологија: успех

Одвојка: злато

Елемент : Земја

Егзистенцијална рамнина: Материјал

Дваесет и третата карта на циганската палуба е картата за успех, претставена со клуч. Оваа картичка го крие решението што го барате или дури и одговорот на вашите проблеми, но не ви го нуди самиот одговор. Може само да покаже по кој пат треба да одите или дали одлуките што сте ги донеле досега се правилни или не.

Во оваа смисла, значењето на клучната картичка целосно зависи од соседните картички, што бара од вас да имај храброст да го следиш својот живот без страв дека ќе направиш грешки, материјализирајќи го твојот успех.

Значење на картата 34: Рибата

Симбологија: Пари

Костум: Злато

Елемент: Земја

Егзистенцијална рамнина: Материјал

Триесет и четвртиот дел од циганската палуба е картичката со пари, претставена со рибата. Оваа картичка е поврзана со материјални добра, како што се наследството и парите. Тоа носи материјално изобилство, профит и крај на долговите.

На значењето на рибната карта можат да влијаат картите околу неа. Може да успеете во потфатите, но ако вашето значење е негативно, може да не успеете во некои проекти.

Значење на картичката 35: Сидро

Симбологија: Бизнис

Костум:Мечеви

Елемент: Воздух

Егзистенцијална рамнина: Ментална

Триесет и петтата карта на циганската палуба е визит-картата, претставена со сидрото. Тоа значи сигурност во многу аспекти: во проекти, работни места, односи, идеи и места. Покрај тоа, сидрото покажува и дека сте цврсти и решителни за вашите вредности и ставови.

Меѓутоа, ако оваа картичка е опкружена со негативни картички, постои веројатност да бидете несигурни и нестабилни во вашите проекти.

Значење на картичката 36: Крстот

Симбологија: судбина

Одвојување: прачки

Елемент: Оган

Егзистенцијално план: Креатив

Триесет и шестата и последна карта на циганската палуба е картата на судбината, претставена со крстот. Тоа е карта на негативни енергии, што укажува на страдање, бидејќи се однесува на тешки ситуации низ кои ќе треба да поминете. Крстот исто така може да симболизира заштита додека траат лошите времиња.

Крстот бара да ги следите патиштата на разумот, верата и внатрешната сила. Ако успеете, картичката може да означи освојување на слободата за да се ослободите од она што ве спречи да продолжите со животот.

Дали картите во циганската палуба можат да предвидат нешто?

Предвидувањата на циганската палуба може да бидат многу целосни, но тие не се апсолутни. Општо земено, предвидувањата на циганската палуба ги анализираат нашитедуховна, материјална, свесна и несвесна рамнина. Покрај тоа, тие ја анализираат нашата сегашност и блиска иднина. Долгорочните предвидувања не се идеални за овој тип на палуба.

идентични парчиња, со шест карти во секој куп. Се користат сите триесет и шест карти. Секој куп треба да биде на една од точките на Давидовата ѕвезда. Од таму, играта може да се започне.

Толкување на циганската палуба

Секој врв на Давидовата ѕвезда дава интерпретација на еден аспект од вашиот живот и мора да се чита по правилен редослед . Првото читање треба да биде од горната централна точка, што ќе ви даде одговори за вашиот духовен план. Второто читање ќе биде од долната централна точка, што ќе ви даде информации за вашиот материјален план.

По читањето на горните и долните централни точки, следното читање ќе биде од горната десна точка, одговорно за обезбедување увид во вашата сегашност. Потоа, горната лева точка треба да се прочита за анализа на вашата блиска иднина.

Конечно, долната десна точка покажува аспекти на вашето несвесно, додека долната лева точка покажува аспекти на вашата свесна рамнина. Читањето на картите мора да ги следи овие секвенци, соодветно.

Придобивки од циганската палуба

Бидејќи има помалку карти, читањето на циганската палуба го прави гатањето пореално и директно, поврзувајќи ги предвидувањата со начинот на кој човечките суштества се поврзуваат со себе, со околината и со другите.

Иако циганските палуби се многу популарни запредвидувањата за љубовта и врските, вашиот гатачки репертоар може да се прошири на секаков вид прашања, како што се студии, работа, семејство и пријатели.

Ако барате начин да стекнете самоспознавање и благосостојба, Читањето на циганската палуба може да биде одличен сојузник за вашето материјално и духовно патување.

Циганска палуба и Тарот од Марсеј: Разлики

Постојат бројни разлики помеѓу циганската палуба и Тарот од Марсеј Марсеј. Главната е количината на картички. Додека циганската палуба има триесет и шест карти, Тарот од Марсеј има седумдесет и осум.

Картите на Тарот од Марсеј се поделени на мали и големи аркани. Малата аркана одговара на педесет и шестте карти на конвенционалната палуба: нумеричките картички, кои одат од Аце до 10, и четирите знаци, Џек, витез, кралица и крал. Вкупно четиринаесет карти кои се повторуваат во четири различни одела: злато, срца, лопати и палки.

Главната аркана се адутите на Тарот од Марсеј, избројани од нула до дваесет и еден. Секоја главна аркана е одговорна за претставување на сцена, додека помалата аркана нуди детали за тој настан, според нејзиниот костим и нумерологија.

Овие поделби не постојат во циганската палуба. Исто така, читањата нациганска палуба низ бројки и одела. Бидејќи има помал број карти, циганската палуба нема референци за броевите 2, 3, 4 и 5. Секој одело е составен од Ацето, броевите 6, 7, 8, 9 и 10 и дигалката , кралица и крал.

Затоа, многу симболики се разликуваат помеѓу двете игри, иако има некои карти со заеднички значења, како што се сонцето, месечината, ѕвездите и смртта, на пример.

Циганска палуба: четирите одела

Иако картите во циганската палуба се популарно познати по нивните симболи и претстави, секој од нив одговара на оделото на палубата: злато, палки, лопати и срца . Подолу, ќе го најдете значењето и главните карактеристики на секој од овие одела за циганската култура.

Циганска палуба: Злато

Златното одело во циганската палуба ги претставува елементот земја и материјалната рамнина на постоењето. Деветте карти кои го сочинуваат овој костим се: карта 02 (Пречките); картичка 08 (Ковчегот); картичка 10 (Кожата); картичка 12 (Птиците); картичка 22 (Патеките); писмо 26 (Книгата); картичка 31 (Сонцето); карта 33 (Клучот) и картата 34 (Рибата).

Накратко, сите карти од златниот костум имаат неутрално или поволно значење. Ова значи дека ако се придружени со елементи со добри енергии (како што е водата), овие картички носат добри предзнаци. Во спротивно, акопридружени со негативни елементи (како што е оган), може да укаже на загуби и лоши моменти.

Gypsy deck: Wands

Костимот на Wands во циганската палуба го претставува елементот на оган и рамнината на постоење на креативност. Деветте карти кои го сочинуваат овој костум се: карта 06 (Облаците); картичка 07 (Змијата); картичка 11 (Камшикот); картичка 14 (Лисицата); картичка 15 (Мечката); Картичка 21 (Планините); картичка 23 (Глувчето); карта 25 (Прстенот) и картата 36 (Крстот).

Овој костум е одговорен за сите негативни енергии и лоши предвидувања на читањето. Тежината на идната ситуација може да се процени од количината на негативни и неутрални картички (елементи на воздух и земја) што се појавуваат заедно. Ако елементот на огнот е опкружен со елементот на водата, тоа укажува на надминување на неволјите.

Циганска палуба: Мечеви

Костимот на мечовите во циганската палуба ги претставува елементот на воздухот и авионот на постоење на менталитетот . Деветте карти кои го сочинуваат овој костум се: карта 03 (Бродот); картичка 09 (Цветовите); картичка 13 (Детето); картичка 19 (Кулата); картичка 20 (Градината); писмо 27 (Писмото); картичка 29 (Циганот); карта 30 (Лилјаните) и картата 35 (Сидрото).

Општо земено, сите карти од костимот на мечовите имаат неутрално или поволно значење. Ова значи дека ако се придружени со елементи со добри енергии (како што е водата) овие картичкидонесе добри предзнаци. Напротив, ако се придружени со негативни елементи (како оган), тие може да укажуваат на лоши промени и предавства.

Циганска палуба: чаши

Костимот на чаши во циганската палуба го претставува елементот на водата и рамнината на постоење на чувства. Деветте карти кои го сочинуваат овој костум се: карта 01 (Витез); картичка 04 (Куќата); картичка 05 (Дрвото); картичка 16 (Ѕвездите); картичка 17 (Штркот); картичка 18 (Кучето); картичка 24 (Срцето); карта 28 (Циганот) и картата 32 (Месечината).

Костимот од чаши е наполнет со позитивни енергии и добри предзнаци. Ако картичките од тој костум се придружени со картички на елементите на земјата и воздухот, вашето предвидување може да укаже на поволни трансформации, среќа и материјални и духовни достигнувања. Ако се опкружени со елементот на оган, тоа може да укаже на блискиот крај на нивниот просперитет.

Циганска палуба: Значењето на картите

Циганската палуба има триесет и шест картички во сите. Секоја од картите припаѓа на костум (злато, срца, мечеви и палки), на елемент на природата (воздух, вода, земја и оган) и на егзистенцијална рамнина (ментална, сентиментална, материјална и креативна). Проверете го деталното значење на секоја од картичките во циганската палуба подолу!

Значење на картата 1: Витез

Симбологија: Храброст

Одел: Срца

Елемент: Вода

Рамноегзистенцијално: сентиментално

Витезот ја претставува картата на храброста во циганската палуба. Ова е картичка со позитивно значење, бидејќи ве предупредува за непознатите пречки кои се на патот и потребата од храброст да не отстапите.

На овој начин витезот го носи постигнувањето на своите цели и желби како нешто што е можно, сè додека се бориш да ги постигнеш.

Значење на картата 2: Детелина

Симбологија: Духовност

Костум: Злато

Елемент: Земја

Егзистенцијална рамнина: Материјал

Втората карта на циганската палуба е картичката детелина или препрека. Ги претставува сите опасности и тешкотии што постојат за да ги постигнете своите цели. Општо земено, пречките што ги предвидува оваа картичка не се закана за вашата иднина, сè додека имате мудрост да се справите со нив.

Кога детелината ќе се појави во вашето предвидување, треба да разберете дека за надминување на вашите тешкотии е потребна помош на духовниот план, барајќи од вас да се грижите за вашите внатрешни сили.

Значење на картата 3: Бродот

Симбологија: Патувањето

Костум: Мечеви

Елемент: Воздух

Егзистенцијална рамнина: Ментална

Третата карта на циганската палуба е картичката за патување, претставена од бродот. Ова е картичка која укажува на промени и потреба да се преиспитаат вашите избори. Тоа е тесно поврзано сотрансформации, а исто така и корекции на кои треба да обрнете внимание во вашиот живот.

Трансформациите предвидени со картата на бродот секогаш се поврзани со патувања кои ќе имаат силно емотивно влијание за вас.

Значењето на Повелбата 4: Куќата

Симбологија: Домот

Костум: Чаши

Елемент: Вода

Егзистенцијална рамнина: Сентиментална

Четвртата циганска карта е домашната картичка, претставена од куќата. Во предвидувањата, оваа картичка ја претставува вашата сопствена резиденција, како и вашите роднини и пријатели. Нејзината смисла е секогаш поволна, бидејќи укажува на поддршката и заштитата што ќе ја имате за да успеете на вашето патување, материјално или духовно.

На овој начин, дури и ако е придружено со лоши карти, куќата секогаш ќе укажува на момент на просперитет за вас.

Значење на картичката 5: Дрвото

Симбологија: напредок

Костум: чаши

Елемент: вода

Егзистенцијална рамнина: Сентиментална

Петтата карта на циганската палуба е картата на напредокот, претставена со фигурата на дрвото. Оваа картичка е поврзана со плодноста, па со себе носи доблести на здравје и напредок. Дрвото има многу силна врска со вашата општествена улога и како се справувате со давањето и земањето.

Придружено со добри карти, дрвото ќе ви донесе изобилство, изобилство и напредок. Во спротивно, може да укаже на загуби и болести.

Значење на

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.