Значењето на Марс во Лав во родилната табела: секс, љубов и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Значењето на Марс во Лав

Марс во Лав носи многу интересни аспекти кои зборуваат за енергија, креативност и волја. Ова се суштински аспекти на домородците кои ја имаат оваа поставеност.

Бидејќи ова се многу специфични карактеристики, вообичаено е луѓето кои го имаат ова место да завршат да се посветат на некои различни сектори, како што е уметноста. Многу актери и луѓе кои се вклучени во културата завршуваат со Марс во Лав во астралната карта.

Тие се многу горди луѓе на негативен начин и, според тоа, нивните односи може да страдаат од овие прашања, бидејќи овие домородци имаат тенденција да не се откажуваат од тоа што го мислат. За да дознаете повеќе за Марс во Лав, продолжете да читате!

Значење на Марс

Марс е многу силна планета и на крајот е поврзан со сексуалноста, особено со машката. Поради својата историја, планетата со себе носи и многу сила и храброст, како вистинскиот Бог на војната.

Влијанието на планетата врз знаците ги прави домородците да станат поактивни и побестрашни, бидејќи, како дел една од карактеристиките на Марс е желбата за автономија, бидејќи тие немаат страв да се соочат со битката што е неопходна.

Марс е силата што ги тера домородците да го напуштат местото. Затоа, неговото влијание може да се смета за позитивно, бидејќи предизвикува потрага по промени и насе случува, уште еднаш, домородецот ќе се чувствува фрустриран, бидејќи не бил воздигнат на начинот на кој сакал. Комплиментите во интимните моменти го поттикнуваат поединецот од оваа астрална позиција и го прават да се чувствува уште поподготвен. Ова може да ги подобри перформансите и да дозволи желбите на таа личност се повеќе и повеќе да доаѓаат до израз.

желба за победа. Дали бевте љубопитни? Видете повеќе подолу!

Марс во митологијата

Во митологијата, Марс е познат како Бог на војната. Меѓутоа, за Грците и Римјаните, приказната за овој бог е поинаква. Тоа е затоа што, за првиот, тој го добил името Арес и бил познат по неговото насилно и крволочно однесување.

Но, за Римјаните, тој важел за храбар и заштитнички бог. За разлика од мислењето на Грците, Марс не предизвикувал војни, но доколку е потребно, тој би го бранел својот народ од потенцијални напади заби и нокти.

Марс во астрологијата

За астрологијата, планетата Марс зборува за важни аспекти. Но, неговата главна поента е фактот што тој го поставил во астролошките куќи и влијанието на хороскопските знаци ја прави сета разлика во ставот на домородците.

Ова е затоа што силата што може да ја изврши врз луѓето ќе го промени својот начин на дејствување и ќе ги натера да имаат повеќе став да продолжат напред, во остварување на своите цели. Така, Марс е важна планета за предизвикување промени и потрага по нешто подобро, дури и ако е предизвик.

Основи на Марс во Лав

Поставувањето на Марс во знакот Лав го прави домородецот да се чувствува многу посигурен во своите постапки. Затоа, движењето предизвикано од планетата нема да биде залудно, бидејќи знакот Лав има силна тенденција да сака да дејствува исекогаш во потрага по најдоброто.

Поради ова комбинацијата се покажува како одлична, бидејќи домородците кои го имаат овој пласман ќе имаат подобра можност да се истакнат. Ова е нешто многу важно за знакот Лав и дава огромен потенцијал за постигнување позиции од големо значење.

Луѓето кои ја имаат оваа поставеност се цврсти во своите мисли и ги следат нивните цели. Не е лесно да убедите личност со Марс во Лав да размислува на ист начин како вие, дури и ако вашите аргументи се многу добри. Прочитајте повеќе за Марс во Лав подолу!

Како да го откриете мојот Марс

За да го откриете вашиот Марс, неопходно е да ја направите вашата астрална карта. Ова позиционирање, како и другите планети и други елементи кои ја сочинуваат табелата, ќе бидат прикажани на јасен начин.

Така, астралната карта е направена врз основа на некои лични информации. Неопходно е да се има датумот на раѓање и точното време кога е родено лицето кое сака да се оценува. Точноста на овие детали ќе го покаже небото во точниот момент на раѓање, со сите планети и сместувања.

Што открива Марс во астралната карта

Во астралната карта, планетата Марс открива многу за автономијата на поединецот, а исто така и други детали за самопотврдувањето и енергијата на личноста. Во зависност од позицијата, таа ќе покаже дека има силана многу голема иницијатива, дури и пред предизвиците што ги претставува животот.

Марс покажува и како домородецот ќе се соочи со ограничувањата што ќе се појават на неговиот пат и каде ќе црпи сила за да може да се соочи со сите тешкотии во животот. Силата што ја носи Марс, и покрај тоа што се гледа како субјективна, може да покаже и дека домородецот има одреден физички капацитет, исто така.

Марс во Лав во астралната карта

Знакот во кој Марс доколку се најде укажува на силата што човекот може да ја извлече од себе за да ги преброди најтешките моменти од својот живот. Знакот Лав е бестрашен и затоа ова се покажува како комбинација со неверојатни резултати.

Луѓето Лав се исклучително креативни и со влијанието на Марс, сите идеи за кои мислат ќе бидат спроведени во пракса , бидејќи оваа планета има и многу голем капацитет да ги трансформира големите идеи во уште подобри акции, бидејќи влијае на истрајноста на нејзините домородци.

Соларното враќање на Марс во Лав

Сончевата револуција со Марс во Лав покажува одличен извор на енергија кој е способен да го турка родното лице напред. Ова се случува за да може да оди и да ги бара своите лични достигнувања, да може целосно да ги извршува своите функции.

Затоа, Сончевото враќање обезбедува уште поголема сила за овие луѓе, кои се природнополни со способност за постигнување, поради силното влијание на Марс и Лав, тие секогаш бараат да постигнат повеќе и да ги исполнат своите желби.

Марс во Лав во различни области од животот

Силното влијание на Марс во знакот Лав предизвикува многу значајни промени во животот на староседелецот, кој успева да види различни области од својот живот со различни очи. Знакот Лав има свои карактеристики и со оваа поставеност двајцата ќе направат уникатна и позитивна комбинација.

Затоа, на начинот на гледање на љубовта, работата, семејството и пријателствата може да се влијае од оваа позиција . Некои ќе бидат многу важни за домородецот да биде виден, слушнат и препознаен за неговите постапки.

Но, мора да бидете внимателни со тоа како постапувате со другите луѓе, бидејќи наметливиот начин - и Марс и Лав - е не е нешто што секој јасно ќе го разбере и тоа може да доведе до триење и лоши ситуации. Следно, погледнете како Марс во Лав може да се меша во различни области од животот на домородците!

Во љубовта

За љубовта, домородецот може да биде многу дарежлива личност. Родените со положбата на Марс во Лав се цврсти и жестоки, нешто што е многу присутно кај овој знак, на кој му треба луѓето да го фалат за да се чувствуваат сакани.

Оваа поставеност го фаворизира она што им е потребно на домородците за да тие се чувствуваат како центар на светот, бидејќисакаат да развиваат грандиозни и луксузни улоги. Дури и покрај оваа особина, која може да создаде малку сомнеж кај поединците кои се однесуваат на овие луѓе, тие сепак имаат многу големо срце. Тие се приврзани и секогаш бараат да ги охрабрат своите партнери.

Во пријателствата

Во пријателствата, родениот Марс во Лав може да се соочи со некои тешкотии, ако не го разбере тоа, понекогаш, дали треба малку да ги оставам настрана моите цврсти извесности, да слушам што имаат да кажат другите луѓе. Вие не негувате пријателство фокусирано само на вашите желби.

Затоа, за овој роден крај е дополнителен предизвик да не практикува моќ и да се обиде да ги води луѓето околу вас. Но, бидејќи длабоко во себе тој е многу приврзан и посветен човек, домородецот успева да ги надмине овие бариери и да биде одличен пријател.

Во семејството

Семејството, за староседелците на Марс во Лав, се гледа со голема наклонетост, како и се што прават. Колку и да се ригидни и егоцентрични, тие се исто така многу дарежливи и подготвени да им помогнат на луѓето што ги сакаат.

Како такви, семејството е на врвот за овие луѓе. Со љубезно срце и секогаш спремни да помогнат, тие секако ќе бидат покрај семејството за се што е потребно. Тие се соочуваат со секаков вид спор за да им помогнат на луѓето што ги сакаат и тоа не би било поинаку, во семејството.

На работа

Во областана работа, домородците со Марс во Лав може да бидат погрешно протолкувани во различни периоди. Бидејќи тие се луѓе полни со креативност и желба да инвестираат во неа за да се истакнат - бидејќи знакот Лав живее за да биде во центарот на вниманието - можно е луѓето околу нив да завршат да се чувствуваат во ќош.

Во многу случаи моменти, ова позиционирање го прави домородецот да стане агресивен човек кој го губи умот кога му се контрадикторни. Затоа, многу сложен предизвик е да се соочиш со работни задачи и туѓи мислења, без да се лутиш за нешто.

Други толкувања на Марс во Лав

Влијанието на Марс во Лав може да биде различно за секој пол. Како што знаците се изразуваат на различни начини кај мажите и жените, така и поставеноста делува на ист начин.

Тоа може да се види и од фактот дека Марс зборува многу за машката сила и сексуалност, како што е претставена од Богот на војната. Затоа, мажите можат да страдаат од многу посилни влијанија од жените.

На овој начин станува полесно да се разберат причините зошто мажите со Марс во Лав можат да дејствуваат на темпераментен начин, додека жените страдаат од влијанието. Но, ова има тенденција да биде мало во некои аспекти. Видете повеќе детали подолу!

Мажи со Марс во Лав

Мажи кои го имаат поставено Марс во ЛавЛавовите се многу креативни и полни со визија. Генерално, поради овие карактеристики на позиционирање, тие завршуваат како луѓе кои се занимаваат со уметност, како на пример во областа на актерството.

Тие секогаш бараат позиции што им даваат важност и кои го прават светот да има свои очи широко отворени за нив.што и да е направено од нив. Мажите со оваа поставеност се главно егоцентрични и сакаат да блескаат. Затоа, тие не прифаќаат ситуациите да ги надминуваат нивните планови.

Жена со Марс во Лав

Жените со Марс во Лав се многу слободни и не се стремат да се држат до она што општеството го наметнува. И Марс и Лав имаат многу силно влијание врз нив, бидејќи овие домородци сакаат да бидат видени по она што се и не се кријат во сенка на ништо.

Покрај тоа, тие се издвојуваат по својата харизма и се објективни во нивните желби. Со своите партнери јасно ставаат до знаење што очекуваат и, доколку добијат помалку од она што го сакаат и заслужуваат, не го прифаќаат и заминуваат во друг.

Предизвиците на Марс во Лав

Еден од најголемите предизвици за домородците кои имаат Марс во Лав е да се соочат со ситуации кои се надвор од нивна контрола.

Овој тип на настани може да ги натера да го изгубат трпението и да се најдат во ситуација на очај, за неможноста да реагираат адекватно, кога нешто не оди баш како што планирале.

Значи, ова е предизвик кој треба да сенадминете, бидејќи, во спротивно, животот на овие луѓе ќе стане вистинска акумулација на стрес.

Совети за оние со Марс во Лав

Важен совет за поединците со Марс во знакот Лав е дека тие не се фокусираат толку многу на она што тргна наопаку или што не е онака како што сакаа да биде. Отстранувањето на овие ситуации има тенденција да ги доведе до опсесивно размислување.

На овој начин, мора да се внимава да не станат огорчени поединци. Ако секоја ситуација што тргне наопаку во животот на овие луѓе ги прави да се чувствуваат многу лошо, можно е никогаш да не можат да се извлечат од ова повторување на фрустрација.

Затоа, одете напред и барајќи нови начини за правењето на истата акција може многу да им го олесни патот на овие домородци.

Како е Марс во Лав во сексот?

Луѓето со Марс во Лав сакаат да се истакнуваат и исто така се чувствуваат многу посебно кога луѓето ги воздигнуваат. Овие карактеристики се многу вообичаени во знакот Лав, кој сака да добива пофалби и дека нивните партнери постојано го зајакнуваат колку е прекрасен домородецот.

Но, Марс носи и малку од тој егоцентричен аспект, да сака да бидете потврдени како да сте посебна личност. Во сексот тоа не би било поинаку: во секој момент од искуството, домородецот ја фали личноста која е со него. Сепак, тој секогаш се надева дека истото ќе се направи за возврат.

Ако не

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.