Значењето на Марс во Вага во родилната табела: за мажи, жени и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Значењето на Марс во Вага

Поставувањето на Марс во Вага им носи на домородците многу силна желба да постигнат рамнотежа. Овие луѓе обично го поминуваат целиот свој живот барајќи начини да ги извршуваат своите задачи на најсовршен и најхармоничен можен начин.

Сè што не ги задоволува барањата за совршенство неопходни за овие домородци сигурно ќе биде отфрлено од нив. на еден или друг начин. Желбите на Марс, сепак, ќе се остварат само ако поминат низ разумната контрола на Вагата.

Поради поголемата контрола што ја обезбедува знакот Вага, дејствијата можат да бидат доста комплицирани и често Вагата ќе завршуваат во ситуација на неодлучност. За да дознаете повеќе за ефектите од оваа поставеност, прочитајте понатаму.

Основи на Марс во Вага

Потребата за одобрување од општеството ќе биде многу голема за оние кои го имаат Марс во Вага во вашата родна карта. Со ваквото позиционирање на планетата, тој ќе биде многу ослабен и неговите наметливи енергии целосно ќе ја изгубат силата наспроти сегашното влијание на Вагата.

Вагата е еден од најдружељубивите знаци на зодијакот и поради на оваа способност да се стимулира дружељубивоста на сите луѓе, влијанијата на Марс можат да станат прилично срамежливи. Иако ова е планета која фаворизира ударни акции, домородците ќе бидат поколебливи и нема да бидат какосе смета за многу хармонична поставеност, бидејќи сè негативно што може да донесе Марс, Вагата успева да контролира. А она што на Вагата и недостига на дело, секако ќе го гарантира Марс.

Домородците кои ја имаат оваа комбинација во нивната родна карта понекогаш треба да се соочат со комплицирани битки, но желбата на Вагата за рамнотежа ќе ги натера сè да се смири во крај.

Импулсивност x рамнотежа

Потрагата по рамнотежа за Вага е константна. Желбата да се живее хармоничен живот е она што го поттикнува овој домородец да го освои својот долгоочекуван мир. А од друга страна ја имаме речиси неконтролираната импулсивност на Марс.

Меѓутоа, скоро секогаш во оваа битка таа што ќе успее да победи ќе биде Вагата која ќе го свитка Марс и неговата експлозивна и малку мисла надвор од реакциите. Хармонијата, колку и да е тешка, ќе владее.

Марс во Вага кај мажите

Тие ја користат својата интелигенција за да го привлечат вниманието на нивните предмети на желба. На извонреден начин, тие имаат способност да комуницираат, што генерира интерес кај нивните партнери.

За мажите со Марс во Вага, сексот е многу подобар кога и двајцата можат да ги користат и злоупотребуваат вестите, уживајќи во нови сценарија, патувања и неколку различни опции. Тие на крајот бегаат од обичното и сакаат да уживаат во животот.

Марс во Вага кај жените

Тие ги ценат нежните и образовани мажи,кои знаат како да се однесуваат. Бидејќи тие се големи обожаватели на она што е убаво, тоа ќе се одрази на нивните преференции: тие обрнуваат многу внимание на убавите тела и го ценат шармантниот изглед.

Мажите кои го пленат овој тип на чувство кај жените со поставување на Марс во Вага сигурно ќе ги натера да ја покажат сета своја сензуална страна. Тоа е затоа што Вагите природно ја демонстрираат оваа способност да ги заведат своите партнери.

Дали Марс во Вага е поволна астролошка конфигурација за љубов?

Ова е многу поволна комбинација за љубов на многу начини. Тоа е затоа што поради чистото влијание на Вагата, овие домородци се тотално романтични луѓе и нивното внимание целосно ќе биде насочено кон тоа партнерите да се чувствуваат добро во врската. Романтиката секогаш ќе биде присутна помеѓу двете.

Но, за да успее ова, овој родител треба да бара луѓе кои се поцврсти и да покажат многу повеќе, бидејќи тие можат да завршат како поединци со ограничени активности во тој поглед . Кога се заљубуваат, Вагите имаат тенденција да создаваат некои љубовни мелодрами.

Ако успеат да најдат партнер подготвен да се соочи со животот, овие луѓе сигурно ќе веруваат дека ја нашле љубовта на својот живот и имаат тенденција да се венчаат рано. . Бидејќи сакаат трајни врски, тие ќе направат се за да го негуваат ова чувство до крајот на животот.

директни колку што можат.

Спорот за влијание може да биде многу присутна карактеристика во личноста на овие домородци, кои ќе треба да се справат со војната меѓу Марс и Вага за да одлучат кој ќе биде поприсутен во нивните ставови .

Марс во митологијата

Марс е син на Јупитер и Јунона, познат како Арес во грчката митологија. За разлика од неговата сестра Минерва, која беше олицетворение на праведна војна и дипломатија, Марс беше познат како бог на крвавата војна. Нејзините најголеми карактеристики се агресивноста и насилството.

Фигурата што го претставува Марс е онаа на воин. Неговата слика е обично придружена со воени копја и штит во рацете. Една од најголемите сили на овој бог беше дестабилизацијата и уништувањето.

Марс во астрологијата

Поврзана со машката сексуалност, оваа планета претставува сила и храброст во астрологијата. Тој е херојот кој се бори да стекне автономија и секогаш бара конкуренција и лидерство.

Влијанието на оваа планета е толку силно врз нејзините домородци што може да се опише како сила која ги тера овие луѓе да успеат да добијат надвор од местото. Затоа им функционира како главен поттик за да можат да ја бараат долгоочекуваната победа.

Карактеристики на Вагата

Управувана од Венера, добро познатата божица на љубовта, Вагата е знак кој ја цени убавината и врските. Луѓеод овој знак имаат поголема тенденција да ги фокусираат своите мисли на нивните врски. Сепак, тие обично не инвестираат во страшни страсти, туку стабилни љубови.

За луѓето од Вага, зборот има многу поголема вредност од кој било став. Она што им се кажува на домородците од овој знак е фиксирано во меморијата и тие ќе го паметат засекогаш. Потрагата по рамнотежа е постојана во животот на Вагите, кои имаат за цел да ги постигнат своите цели на најдобар начин.

Позитивни тенденции на Марс во Вага

Во потрага по се што е убави во животот, овие личности имаат тенденција да се изразуваат според овој критериум, користејќи ја убавината за да комуницираат со светот во кој живеат. Затоа, овие домородци имаат многу силна склоност и развиена способност за уметност и танц.

Целиот начин на кој овие луѓе се однесуваат пред светот има многу добро програмирана пресметка така што тие се покажуваат како прецизни и со рамнотежа. Целта е да се натера светот да ги види со завидна елеганција.

Сето ова се должи на фактот дека Вагата има многу силно влијание во оваа комбинација и овој знак е познат по тоа што ги концентрира своите енергии и ги вложува своите напори во убави нешта и кои те задоволуваат во таа смисла. Затоа, тие секогаш треба да го зачуваат изгледот за да се осигураат дека светот ги гледа позитивно.

Вкус за убавото

Со влијание наВагата, староседелецот кој ја има оваа комбинација ќе има поголема ценење за убавините на животот. Со која владее планетата Венера, Вагата може да се опише како еден вид Афродита.

Вашиот фокус и енергија ќе бидат насочени кон убавините на животот. Вниманието на овие домородци ќе падне на се што прави да се чувствуваат пред најубавите работи на светот. Така, вообичаено е овие луѓе да навлезат во уметничкиот свет токму поради оваа желба за убавина.

Романтизам

Во нивните врски, овој родител обично е полн со шарм и романтизам. Тие се луѓе кои бараат трајни врски, најчесто, и не се склони кон големи разорни страсти.

Кога се заинтересирани за некого, овие домородци ќе го применат целиот свој шарм во пракса, така што нивниот предмет на сакам да се забележи интересот. Тие негуваат врски во кои нивните партнери постојано се фалат и сакаат да бараат сериозни партнерства. Ова ги тера овие луѓе, понекогаш, да се венчаат рано.

Деликатес

Овие луѓе генерално се многу префинети и љубезни во своите постапки. Тие се исклучително љубезни и го ценат овој вид на однос со другите луѓе околу нив. На овој начин, деликатноста е дел од личноста на домородецот со Марс во Вага.

Генерално, овие луѓе настојуваат да дејствуваат со поголема рамнотежа и не сакаат да запаѓаат вопровокации кои би можеле да го загрозат ова педантно култивирано однесување. Овој начин на постапување со луѓето е нешто што овие домородци многу го ценат.

Сензуалност

Бидејќи оваа комбинација покажува голем дел од влијанието на Вагата, која сака да биде во центарот на вниманието и има карактеристики многу фокусирани на сензуалноста и сексуалноста, овие домородци се обидуваат да ги освојат своите партнери користејќи ги овие трикови за да ги заведат.

Генерално, луѓето кои имаат Марс во Вага се оние кои се познати по тоа што се заљубуваат на прв поглед. партнери. И бидејќи тие се луѓе со мала акција, генерално, тие завршуваат со користење на нивните алатки само кога имаат можност да го сторат тоа.

Негативни трендови на Марс во Вага

Еден еден од најголемите проблеми за овој домородец е соочувањето со животните стресни моменти. Кога се чувствуваат под притисок од овие ситуации, луѓето кои имаат Марс во Вага имаат тенденција да се стресуваат многу и на крајот ги принудуваат луѓето околу нив да го следат само она во што веруваат, ставајќи го тоа како вистинска работа.

Во овие ситуации на тензија, овие поединци можат да заборават на секаква дипломатија што ја имале. Тие создаваат непотребни конфликти, го губат умот и започнуваат бескрајни расправии. Соочени со момент на стрес, тие имаат тенденција да се однесуваат со сарказам и цинизам.

Потреба за одобрување

Самопотврдување предопштеството е една од најкомплицираните карактеристики со кои треба да се справи овој домородец. Тоа е затоа што овие луѓе живеат во средината на тензијата да мораат да му докажат на светот дека се способни за нешто и дека навистина можат да ги постигнат своите цели, дури и ако никој не се сомневал во тоа.

Соочени со ова, овие домородци ќе се борат за да добијат одобрение од оние околу нив и да се погрижат да бидат добро прифатени во што и да сакаат да прават. Ова може да биде пат на страдање за Вагите.

Тепачки и конфликти

Бидејќи Марс го претставува Богот на војната, а Вагите сакаат да ги задоволат сите, почетниот конфликт ќе биде со самите нив. Но, пред светот, овој роден крај може да доживее толку голема неодлучност пред она што треба да го направи што може да настанат тепачки од сосема случајни ситуации.

Дури и со сета потрага на Вагата за рамнотежа, неосновани дискусии и борби бескрајни патеки ќе бидат присутни на патот на овие домородци. Циничните ставови за одбрана може да завршат со предизвикување чувство на провокација кај другите луѓе, што секако ќе доведе до уште поголема борба.

Барајте емоционална удобност

Луѓето кои имаат Марс во Вага имаат многу голема способност веднаш да се впуштите во трајни и сериозни врски. Поради ова, вообичаено е овие врски да завршат во брак, дури и во младоста.домородци.

Поради ова овие луѓе бараат партнери кои имаат поголем став во врската и кои ја преземаат контролата врз ситуациите. Во многу случаи, тие дури можат да се откажат еден со друг за да можат нивните партнери да добијат поголема важност.

Страст на прв поглед

Овие домородци имаат многу силна тенденција да се заљубуваат на прв поглед. Бидејќи убавината е најголемата почетна привлечност за Вагите, не е невообичаено тие да се заљубат само со неколку размени на погледи.

Ова може да биде и доволна причина овие луѓе лесно да се разочараат. Причината зошто тие рано преземаат посериозни обврски е поврзана со фактот што Вагите веруваат дека брзо ја запознаваат личноста со која сакаат да го поминат остатокот од својот живот.

Дуалност

промената на мислењето и неодлучноста за Вагите е нешто многу вообичаено. Оваа карактеристика се демонстрира во различни постапки на луѓето со Марс во Вага. Ако во еден момент таа личност сака нешто, таа е целосно фокусирана на тоа, но во друг момент, повеќе не се сеќава.

Почетниот ентузијазам и возбуда се многу вообичаени за Вагите. Меѓутоа, со текот на времето, тој може да сфати дека не беше се тоа и се смирува, оставајќи го зад себе она што некогаш му беше најголем предмет на желба.

Нефлексибилност

Колку што Знакот Вага има неодлучностмногу присутен во нивното однесување, комбинацијата со Марс може да го подобри однесувањето со кое е тешко да се справите. Овие домородци, кога ќе утврдат дека сакаат нешто еднонасочно, не сакаат да се враќаат назад.

Промената на мислењето обично е нешто што доаѓа само од тој домородец и на никаков начин нема надворешно влијание. Затоа, тие можат да се сметаат за тврдоглави луѓе. Кога не сакаат да слушнат мислење, овие домородци воопшто нема да го прифатат.

Марс во Вага во различни области на животот

Марс, познат како Бог на војна, сака акција и често може да смета на импулсивно однесување. Така, тој дејствува затоа што верува дека треба да дејствува. Во меѓувреме, Вагата се стреми кон рамнотежа и се обидува да ги разбере причините зошто треба да направи нешто или не.

Со промислени и хармонични постапки, знакот Вага треба да се соочи со импулсивните карактеристики на Марс во оваа комбинација, кои ќе направи со што да води вистинска војна. На планетата Марс не е сè изгубено: во зависност од тоа со кого комуницира, неговото однесување може да стане малку поумерено.

Колку што во некои области карактеристиките на Марс и Вага се далеку една од друга, двете ќе предизвикаат некои добри влијанија еден врз друг. Вагата ја цени правдата во своите постапки и Марс може да го поттикне тоа, со оглед на ваквото чувство, домородецотсе бунтуваат и бараат да ги решат потенцијалните проблеми на неправдата.

Во љубовта

Во нивните односи, овие домородци се обидуваат да ги следат многу директно. Сакаат длабоки, просветителски разговори и никако не го оставаат кажаното. Начинот на постапување со нивните партнери е многу објективен.

Доколку повеќе не се подготвени да останат во врска, овие домородци наскоро ќе им кажат на своите партнери дека не сакаат да ја водат врската понатаму и претпочитаат за да избегнат какви било заплетки што може да се појават, предизвикуваат многу поголеми проблеми.

Во професијата

Бидејќи тие се природно многу харизматични луѓе, Вагите ги користат симпатиите и дипломатијата што им се заеднички за да можат да се истакнат и да ги освојат добрите односи со сите околу нив, избегнувајќи конфликти.

Колку што можат да го изгубат умот во моменти на стрес, поради влијанието на Марс, овие домородци набрзо го наоѓаат својот пат и се снаоѓаат да ги надминат конфликтните ситуации во работната средина за да ги извршуваат своите обврски на најдобар можен начин.

Малку повеќе за Марс во Вага

Ова е корисна комбинација за планетата Марс, која е полна со импулсивност, гнев и агресивност. Бидејќи овој Бог на војната не може лесно да ги контролира своите најпримитивни емоции, Вагата ќе му ја донесе оваа придобивка во животот на овој домородец, правејќи го помирен.

Ова може да биде

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.