Çfarë është guri i Shigjetarit? Zbuloni si të keni fat në këtë shenjë!

  • Shperndaje Kete
Jennifer Sherman

A e dini se çfarë janë gurët e Shigjetarit?

Gurët për shenjën e Shigjetarit janë: Bruz, Topaz Blu, Safir, Ametist, Rubin, Syri i Tigrit, Beryl, Lapis Lazuli, Citrine, Zirkon dhe Sodalit.

Secili. njëri prej tyre lidhet me kalimin e Diellit në shenjën e Shigjetarit dhe, për këtë arsye, konsiderohen gurë të lindjes. Kur përdoren nga Shigjetarët, ato përmirësojnë karakteristikat e tyre pozitive dhe neutralizojnë karakteristikat e tyre negative, duke promovuar ekuilibrin dhe mirëqenien.

Në këtë artikull do të mësoni kuptimet e të gjithë gurëve të shenjtë për Shigjetarin, me këshilla se si për t'i përdorur ato. Ne zgjedhim gurë që janë të lehtë për t'u gjetur, kështu që ju mund të përfitoni nga energjitë e tyre sa më shpejt të jetë e mundur.

Në rastin e gurëve të çmuar si Sapphire dhe Ruby, ju mund t'i zëvendësoni lehtësisht me versionet e tyre të papërpunuara që kanë çmime të përballueshme . Bëhuni gati për të nisur një udhëtim të pastër kristal, destinacioni i të cilit është një jetë më e plotë dhe më e ekuilibruar.

Gurët e lindjes së Shigjetarit!

Gurët e lindjes të Shigjetarit simbolizojnë optimizmin, idealizmin, spiritualitetin, bujarinë dhe fatin. Siç do të tregojmë, përdorimi i tyre do të balancojë energjitë, zgjimin e potencialeve dhe lidhjen e vendasve të kësaj shenje me misionin e tyre për ta bërë planetin një vend më të mirë.

Turquoise

Turquoise është një kristal i energjisë femërore , i lidhur kryesisht mekohë.

Zgjidhni ato sipas nevojave tuaja, por sigurohuni që të përdorni intuitën tuaj gjatë procesit të përzgjedhjes.

Mos përdorni shumë gurë në të njëjtën kohë, megjithatë, pasi janë më efektive kur përdoret pasi na duhet të ndryshojmë diçka në jetën tonë. Një hap në një kohë është këshilla më e rëndësishme për evolucionin. Besoni Universit, ndiqni intuitën tuaj dhe nuk mund të gaboni.

element uji. Është thelbësore të balanconi gjendjen shpirtërore të Shigjetarit, duke sjellë paqen dhe qetësimin e mendjes.

Mbajeni gjithmonë me vete nëse doni të balanconi emocionet tuaja dhe të zvogëloni efektin e stresit dhe ankthit. Ngjyra e bruzës përdoret gjithashtu për të akorduar Shigjetarin me planin shpirtëror, duke zgjuar besimin e tyre dhe duke përmirësuar marrëdhëniet e tyre me hyjnoren.

Përveç kësaj, ajo tërheq fat dhe zgjon dashurinë dhe sjell shpresë, duke shfaqur një botë më të mirë për të cilën Shigjetari e aspiron aq shumë. Përdoreni gjithashtu për të larguar energjitë negative, mundësisht në formën e një unaze.

Topaz blu

Topazi blu është një gur qetësues, i cili promovon shërimin dhe rimbush energjitë e përdoruesve të tij. Rrit fatin e Shigjetarit, duke i përafruar me energjitë e dashurisë, paqes dhe bujarisë.

Është një kristal që zgjon autenticitetin dhe ndihmon në marrjen e mençurisë për të marrë vendime të bazuara në arsye, në vend të emocioneve nga nxehtësia. të momentit. Kjo aftësi është thelbësore për balancimin e energjisë së Shigjetarit, pasi ata priren të veprojnë sipas asaj që ndjejnë.

Përdorni një Topaz Blu sa herë që dëshironi të përmirësoni aftësitë tuaja të komunikimit. Kjo do t'ju ndihmojë të zgjidhni fjalët e duhura dhe t'ju pengojë të lëndoni njerëzit me to.

Safiri

Safiri konsiderohet si guri i mençurisë. Ajo i ndihmon Shigjetarët të veprojnë në mënyrë racionale për t'u përballur me tëkërkesat e përditshme. Sa herë që keni nevojë të përmirësoni përqendrimin, vendoseni në çakrën e syrit të tretë, që ndodhet midis vetullave. Kjo do të qetësojë zhurmën mendore dhe do t'ju përshtatë me intuitën tuaj.

Safiri tregohet gjithashtu për të na lidhur me hyjnoren, duke favorizuar profecinë dhe spiritualitetin. Ajo u përdor nga grekët e lashtë në Orakullin e Delfit për këtë qëllim. I përdorur si hajmali, ky gur mbron nga çdo e keqe, duke thyer mallkimet dhe duke zhbërë magjitë.

Ametisti

Ametisti është një lloj kuarci me ngjyrë vjollce ose livande. Fuqitë e tij janë të lidhura me shndërrimin e energjive, qetësisë, mençurisë dhe ekuilibrit. Për të zhvilluar optimizmin tipik të Shigjetarit, vishni një varëse me këtë gur pranë zemrës. Kjo gjithashtu do të reduktojë stresin, ankthin dhe do të lehtësojë tensionet e përditshme.

Nëse doni të pastroni atmosferën tuaj dhe të sillni harmoni, shtoni atë në ujin tuaj të banjës. Ametisti ka një energji vjollce që na lidh me intuitën tonë. Meqenëse Shigjetarët janë të lidhur me besimin, ju mund ta përdorni atë për të hyrë në gjendje më të thella të meditimit dhe për të kontaktuar mentorët tuaj shpirtërorë dhe për të marrë përgjigjet që ju nevojiten.

Ruby

Ruby është një kristal energjia e të cilit është lidhur me Marsin dhe elementin e zjarrit. Përdoret për të zgjuar energjinë mashkullore, Animus. Kur përdoret nga Shigjetarët,Rubi sjell motivim dhe bën që qëllimet tuaja të bazohen në realitet në vend të fantazisë.

Flaka e kuqe e kuqe e Rubit sjell gjithashtu besim, lumturi dhe zgjon energjinë e spontanitetit, kaq thelbësore për vendasit e kësaj shenje. Për të përfituar nga potenciali i plotë i këtij kristali, përdorni atë si një xhevahir ose aksesor.

Meqenëse është një gur i çmuar dhe i shtrenjtë, mund ta zëvendësoni me versionin e tij të papërpunuar, të blerë lehtësisht në dyqane të specializuara me një çmim i ulët, shumë i arritshëm.

Syri i Tigrit

Syri i Tigrit është një kristal i drejtuar nga dielli dhe elementi i zjarrit. Rrezet e saj të arta tërheqin pasuri, prosperitet, sukses dhe zgjojnë udhëheqjen. Lëreni një kristal të vogël në portofolin tuaj për këtë qëllim.

Energjia e tij sjell qartësi mendore tek Shigjetarët, duke i mbrojtur ata nga situata të rrezikshme, në të cilat ndodhen ndonjëherë. Ndihmon gjithashtu në vendimmarrje, zgjidhje objektive të problemeve.

Është një kristal thelbësor për këdo që kërkon motivim dhe guxim për të arritur qëllimet e tij të jetës. I përdorur si varëse, largon zilinë dhe syrin e keq, duke qenë mjaft efektiv kundër mallkimeve. Për më tepër, i vendos këmbët e mbajtësit në tokë, duke neutralizuar natyrën e tyre idealiste.

Beryl

Berili është një kristal i verdhë i lidhur me guximin. Ai zgjon energjinë e shtrirë të Shigjetarit, duke nxjerrë zjarrin tipik të kësaj shenje. Ajo balancon çakrat dheai rikthen energjinë e Shigjetarit, veçanërisht në periudha stresi intensiv.

Nëse keni një temperament të guximshëm dhe të pamatur, shmangni këtë kristal, pasi ai do t'i fuqizojë këto energji, duke shkaktuar çekuilibër.

Berilet. gjenden në ngjyra të tjera, me akuamarin dhe morganitin, versionet e tij të kaltërosh dhe rozë, përkatësisht, më të njohurit. Për njerëzit impulsivë, Aquamarine është forma më e theksuar e Berilit.

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli është një kristal i fuqishëm i përdorur që nga Egjipti i lashtë. Ngjyra e saj blu qiellore të lidh me mendjen, duke vendosur një urë me hyjnoren. Pikat e arta që gjenden në sipërfaqen e tij janë fragmente të piritit, të lidhura me Diellin dhe prosperitetin.

Është një gur i lidhur me mençurinë dhe intelektin. Meqenëse Shigjetarët janë shumë shoqërues, Lapis Lazuli ju lidh me zërin tuaj të brendshëm, duke zgjuar intuitën tuaj dhe duke sjellë ekuilibër në natyrën tuaj komunikuese, e cila, kur është e pabalancuar, mund t'ju sjellë në telashe.

Ky kristal i fuqishëm ju bën gjithashtu të reflektoni në misionin e jetës suaj dhe sjell një nivel të vetëdijes dhe pranisë thelbësore për të gjetur qëllimin tuaj në udhëtimin tuaj dhe për të transformuar botën.

Citrine

Citrine është një lloj kuarci, ngjyra e të cilit i ngjan një tymi kuarci, por me një ton shampanjë dhe sundimtari i tij planetar është Dielli. Shpesh gjendet në ngjyratë verdhë, portokalli ose me tone të arta, por këto forma, në fakt, prodhohen artificialisht.

Citrinat sjellin energji pozitive, lumturi dhe gëzim tipike për shenjën e Shigjetarit. Kur vishet si varëse, largon bllokimet e energjisë, largon negativitetin dhe zhvillon shkëlqimin personal. Është një gur që stimulon fat dhe prosperitet. Duhet të përdoret brenda një portofol ose çantë për të tërhequr begati.

Zirkoni

Zirkoni është një kristal i sunduar nga Jupiteri. Ajo sjell paqe dhe mbrojtje, si dhe shoqërohet me bukurinë e brendshme. Shigjetarët janë natyrshëm aventurierë dhe për këtë arsye, të kesh një zirkon gjithmonë në dorë do t'ju shpëtojë nga rreziqet dhe aksidentet, pasi është një gur mbrojtës. Kjo karakteristikë do të garantojë mbrojtje fizike dhe shpirtërore.

Përveç kësaj, Zirkoni stimulon humor të mirë dhe është në linjë me energjinë e prosperitetit shërues. Mund të përdoret për të larguar stresin, zemërimin dhe ankthin dhe është jashtëzakonisht efektiv në qetësimin e mendjes dhe trupit të njerëzve hiperaktivë. Meqenëse Shigjetarët mund të jenë impulsivë, Zirkoni do të sigurojë që impulset e tyre të kontrollohen.

Sodalite

Sodaliti stimulon të menduarit racional dhe përqendrimin. Për këtë arsye, konsiderohet si guri i mendjes. I përdorur si një hajmali, ai vendos një urë midis intuitës dhe racionalitetit, duke sjellë ekuilibër në këto zona kaq të rëndësishme për ata që kanë lindur nënshenjë e Shigjetarit.

Duhet të përdoret për të ndihmuar kujtesën, veçanërisht gjatë stresit intensiv. Nëse keni një tendencë për t'u thënë "të vërteta" të tjerëve, përdorni atë për të gjetur mënyrën më të përshtatshme për të shprehur fakte ose opinione.

Meqenëse është një kristal me dridhje të lartë, ai stimulon gjendje të thella meditimi, duke lidhur Shigjetarët me mentorët e tyre dhe zhvillimin shpirtëror, një fushë shumë e rëndësishme për këtë shenjë.

Informacione të tjera rreth shenjës së Shigjetarit

Shigjetari është sundimtar i shtëpisë së nëntë të zodiakut dhe përbën një treshe elementare me shenjat e Dashi dhe Luani. Është një shenjë e cilësisë së ndryshueshme, pasi ndodh në fund të pranverës. Siç do të tregojmë, ajo shoqërohet edhe me planetë, lule dhe ngjyra specifike. Shikoni.

Simboli dhe data

Simboli astrologjik për Shigjetarin është një centaur. Glifi i tij zodiak përfaqëson një hark dhe shigjetë të përdorur nga kjo figurë.

Në mitologjinë greke, plejada e Shigjetarit lidhet me centaurin Chiron, mentorin e Akilit, heroit të Luftës së Trojës. Si një centaur, Shigjetari është gjysmë njeri dhe gjysmë kalë. Nëpërmjet këtij kombinimi, ai vendos një lidhje midis formave tokësore dhe qiellore të inteligjencës.

Datat kur dielli kalon transit përmes shenjës së Shigjetarit ndodhin midis 22 nëntorit dhe 21 dhjetorit, dhe për këtë arsye nëse keni ditëlindjen në këtëperiudha, do të thotë që Shigjetari është shenja juaj e Diellit.

Elementi dhe Planeti sundues

Shigjetari sundohet nga elementi i Zjarrit. Zjarri simbolizon kreativitetin, spontanitetin, frymëzimin dhe pasionet e mëdha. Prandaj, Shigjetarët priren të jenë emocionues, impulsivë dhe nxitës.

Zjarri ka energji mashkullore dhe është në gjendje të ndriçojë errësirën. Ai shpesh admirohet për fuqinë e tij transformuese dhe pastruese, por mund të ketë frikë edhe për potencialin e tij shkatërrues. Shigjetari mbyll ciklin e zjarrit të zodiakut dhe natyra e këtij elementi në shtëpinë e Shigjetarit është e ndryshueshme.

Sundimtari planetar i Shigjetarit është Jupiteri, planeti i lidhur me besimin, pozitivitetin dhe optimizmin. Ai përfaqëson zgjerimin dhe mënyrën se si do të shprehet besimi juaj.

Lulet dhe ngjyrat

Shigjetari është i lidhur me të gjitha lulet e sunduara nga Jupiteri dhe elementi i Zjarrit. Normalisht, lulet e kësaj shenje kanë ngjyra të forta, me tone që i referohen elementit që e drejton atë dhe lidhen me periudhën e tranzicionit mes pranverës dhe verës.

Lulet më të përshtatshme për Shigjetarin janë: goja e luanit, Gjembak, Karafil, Krizantemë, Luleradhiqe, Hibiscus, Lulëkuqe, Protea dhe Bozhure. Për të përfituar nga energjitë e këtyre luleve, përdorni ato në aranzhime natyrale ose mbillni në shtëpi.

Mund t'i digjni edhe në formën e temjanit. Ngjyrat astrale të Shigjetarit janë: e verdha, portokallia dhee kuqe. Përdorini sa herë që keni nevojë për të rritur energjinë e kësaj shenje.

Shigjetari në grafikun e lindjes

Shigjetari në tabelën e lindjes sjell optimizëm, i lidhur zakonisht me kërkimin e lirisë. Shigjetarët janë të drejtpërdrejtë dhe pozitivë dhe shpesh kanë një prirje të natyrshme për të qenë shumë të sinqertë, duke zbuluar një gjuhë të mprehtë që mund t'i futë në telashe.

Përveç kësaj, është shenjë e kuriozitetit dhe për këtë arsye të lindurit nën këtë shenjë zakonisht eksplorojnë botën rreth tyre. Ata janë shpesh altruistë, të lidhur me idealet humanitare për të përmirësuar botën.

Nëse jeni Shigjetar, prireni të shqetësoheni me tema të tilla si idealizmi, zgjerimi i ndërgjegjes, filozofia dhe feja. Ndershmëria, humori i mirë dhe parimet morale janë karakteristika të jashtëzakonshme që janë pjesë e personalitetit tuaj.

Si mund të ndihmojë përdorimi i gurëve me fat të Shigjetarit?

Përdorimi i gurëve me fat të Shigjetarit do të zhvillojë optimizmin dhe humorin aq karakteristik për këtë shenjë. Për më tepër, ato do t'ju ndihmojnë të intensifikoni karakteristikat pozitive të shenjës suaj dhe të neutralizoni karakteristikat e saj negative, drejt një cilësie më të mirë jete.

Siç tregojmë në këtë artikull, çdo gur është në linjë me energji dhe kuptime specifike. duke sjellë fat, duke zmbrapsur ose tërhequr atë që dëshironi. Meqenëse ato kanë energji të ndryshme, nëse dëshironi, mund të përdorni më shumë se një gur në të njëjtën kohë.

Si ekspert në fushën e ëndrrave, spiritualitetit dhe ezoterizmit, jam i përkushtuar t'i ndihmoj të tjerët të gjejnë kuptimin në ëndrrat e tyre. Ëndrrat janë një mjet i fuqishëm për të kuptuar mendjet tona nënndërgjegjeshëm dhe mund të ofrojnë njohuri të vlefshme në jetën tonë të përditshme. Udhëtimi im në botën e ëndrrave dhe shpirtërore filloi më shumë se 20 vjet më parë, dhe që atëherë unë kam studiuar gjerësisht në këto fusha. Unë jam i pasionuar për të ndarë njohuritë e mia me të tjerët dhe për t'i ndihmuar ata të lidhen me veten e tyre shpirtërore.