Llojet e Pomba Gira: njihni karakteristikat dhe si manifestohen ato!

  • Shperndaje Kete
Jennifer Sherman

A i njihni llojet e Pomba Gira?

Pomba Gira është një prishje e termit Bongbogirá, që në gjuhën bantu, e folur në Angola, do të thotë Exu. Këtu, në Umbanda dhe Candomblé braziliane, ky term është i kufizuar në exus femra.

Arsyeja e shëndoshë e lidh gabimisht Pombas Gira-n vetëm me shpirtrat e prostitutave. Po, mes këtyre subjekteve ka nga ata që kanë qenë prostituta në jetë, por jo të gjithë. Shpirtrat e grave që bëhen Pombas Gira kryenin aktivitetet nga më të ndryshmet në jetë.

Pjesërisht, kjo lidhje është për shkak të demonizimit të grave të lira seksualisht nga krishterimi, duke e afruar atë me atë që përfaqëson Lilith: një grua e fuqishme. , i pavarur dhe jo i nënshtruar ndaj vullnetit mashkullor. Dhi i fajit perfekt për të gjitha të këqijat e një bote macho.

Për të zbërthyer këto koncepte dhe për të mësuar më shumë rreth llojeve të Pomba Gira dhe manifestimeve të tyre, lexoni këtë artikull!

Entiteti Pomba Gira

Ka disa lloje të Pomba Gira. Shumë prej tyre kanë emra të ngjashëm, gjë që përfundon duke ngatërruar njerëzit e rinj në fetë Umbanda dhe Candomblé. Por edhe brenda këtyre, përkufizimi i Pomba Gira mund të jetë i ndryshëm nga një rresht në tjetrin. Më pas, shikoni historinë e saj, karakteristikat e saj dhe format e manifestimit që ka Pomba Gira!

Historia

Raportet e para gojore u shfaqën nëfillim të shekullit XIX, por mungojnë të dhënat historike të besueshme për të përcaktuar me saktësi kohën e shfaqjes së tij. Legjendat dhe historitë pas Pomba Gira ndryshojnë nga një falangë në tjetrën, por një tipar i përbashkët në to janë pasionet dërrmuese, të cilat shpesh sfidonin traditat e kohës.

Megjithëse çdo entitet ka një të ndryshme Historia, energjitë që ato mbartin janë të ngjashme me njëra-tjetrën dhe kjo është ajo që i përcakton ata si Pomba Gira e së njëjtës falangë. Në përgjithësi, ato janë entitete që veprojnë në anën e majtë, midis dritës dhe hijeve, si mbrojtës dhe mbrojtës.

Karakteristikat

Pombas Gira i njeh thellë pasionet njerëzore, duke ndihmuar romancat e ndërsjella, por që, për ndonjë arsye, mos punoni. Ata gjithashtu punojnë duke pastruar energjitë negative, duke mbrojtur mediumet e tyre ose të mishëruarit për të cilët kanë një prirje.

Ato përfaqësohen nga imazhet e grave të bukura me fustane të gjata ose funde rrethore në nuancat e kuqe dhe të zezë, shpesh duke mbajtur tifozët dhe gota me pije. Në konsultimet e tyre, ata janë gjithmonë të sinqertë dhe mesazhet e tyre janë të lehta për t'u kuptuar, duke e motivuar konsulentin të veprojë dhe të ndjekë qëllimet e tyre ose të heqë dorë nga ajo që vonon evolucionin e tyre.

Ofertat e tij të preferuara janë qirinjtë, shampanja, vera, cigare, trëndafila të kuq, ushqime dhe bizhuteri, të cilat duhet të pozicionohenUdhëkryq në formë T-je ose me karakteristikën që kërkon.

Një pikë tjetër e rëndësishme në lidhje me ofertat është se ato duhet të kërkohen nga subjekti, përveçse janë interesante për të pasur mbikëqyrjen e një babai ose një nëne. e shenjtorit. Bërja e një oferte të pabazë mund të jetë më shumë një pengesë sesa një ndihmë.

Disa prezantime

Pombas Gira besohet se kanë qenë gra që kanë vuajtur shumë ose që kanë shkaktuar vuajtje në jetë. Kur pa trup, ata kthehen si Pombas Gira, fushat e punës së të cilit shpesh lidhen me këto vuajtje dhe historinë e tyre në jetë, pikërisht në mënyrë që ato të evoluojnë shpirtërisht.

Çdo entitet ka veçoritë e veta, por të gjitha janë të forta dhe të pavarura gra, duke frymëzuar mediumet tuaja që të jenë të njëjtë.

A është e rrezikshme Pomba Gira?

Pombas Gira janë entitete të lidhura me mbrojtjen dhe hapjen e shtigjeve, por janë në evolucion të vazhdueshëm, ashtu si ne. Brenda hierarkisë së entiteteve në Umbanda, ka entitete më të evoluara që udhëheqin legjionet - këto quhen Entitete të kurorëzuara dhe të pagëzuara. Por ka edhe nga ata që veprojnë drejtpërdrejt në terreiros dhe me shpirtra të tjerë në nivele më të ulëta të evolucionit.

Ndër shpirtrat më pak të shkolluar janë quiumbas, të quajtur edhe rabo-de-encruza, të cilët pranojnë çdo lloj detyre. duke përfshirë ato që do të dëmtojnë dikë.

Nëse një personkërkoni të keqen e dikujt tjetër ose ndikoni në vullnetin tuaj të lirë, një Pomba Gira nga hierarkitë më të larta do të refuzojë të përmbushë kërkesën tuaj. Problemi është se quiumbas shpesh e paraqesin veten si Pombas-gira (dhe entitete të tjera Umbanda dhe Candomblé) dhe u përgjigjen këtyre llojeve të kërkesave.

Shumica e njerëzve kërkojnë Pombas Gira për të zgjidhur çështjet në zonën romantike. por disa kërkojnë edhe sukses në biznes apo studime. Të tjerët, më keqdashës, kërkojnë Pomba Giras për të kryer hakmarrje ose lidhje personale.

Pra, arrihet në përfundimin se një Pomba Gira nuk është e rrezikshme, problemi qëndron në kërkesat që të mishëruarit çojnë në terreiro, që përfundojnë duke rënë në veshët e quiumbas. Disa terreiros madje refuzojnë të kryejnë magji.

Si manifestohet Pomba Gira?

Sapo Pomba Gira zbret në medium, ajo shpërthen duke qeshur dhe fillon të kërcejë. E qeshura është një mënyrë për të mbajtur larg nga mjedisi energjitë e këqija. Kur qëndron pa lëvizur, ajo mban gjithmonë një gotë pije ose një cigare, me njërën dorë në bel dhe tjetrën duke mbajtur skajin e skajit të saj. Ngjyrat që e përfaqësojnë atë janë e zeza dhe e kuqe dhe mund të ketë variacione të tilla si vjollca dhe ari.

Llojet kryesore të Pomba Gira

Pomba Gira e të njëjtit lloj mund të kenë të ndryshme tregime, pasi ata ishin njerëz të ndryshëm në jetë. Por, në astral, ata punojnë për të njëjtin objektiv dhe ështëkjo është ajo që i vendos ata në të njëjtën falangë. Më poshtë, shihni disa nga llojet më të njohura të Pomba Gira!

Maria Padilha

Mbretëresha e udhëkryqeve dhe kabareteve, Pombas Gira nën komandën e Maria Padilha punon në të gjitha fushat e mishërimit: shëndeti , dashuria, puna dhe hapja e shtigjeve. I pëlqen shampanja, cigaret ose puro, trëndafilat e kuq, pëlhura dhe bizhuteri të bukura dhe qirinjtë. Ngjyrat e saj janë e kuqja dhe e zeza.

Një nga historitë më të njohura që përfshin Maria Padilha është se ajo do të kishte qenë mbretëresha Maria de Padilha, fillimisht e dashura e Dom Pedro de Castile, me të cilin u martua pas vdekjes së Doña. Blanca de Bourbon. Kjo entitet njihet si Maria Padilha e Kastiljes.

Maria Mulambo

Disa gabimisht mendojnë se Maria Mulambo jeton në plehra. Ky pëllumb i lezetshëm punon vetëm me plehrat astrale, me energjinë negative të mjediseve dhe atyre që e kërkojnë, por nuk jeton në mbeturina. Përkundrazi, i pëlqen luksi dhe shkëlqimi.

Ajo është elegante dhe e qetë kur flet, por performanca e saj është e fortë dhe e fortë. Ajo i shtyn ata që e kërkojnë në bamirësi, duke qenë shumë e sjellshme.

Maria Mulambo punon me pastrimin shpirtëror, duke zhbërë magjinë e keqe dhe duke hapur shtigje. Ajo gjithashtu funksionon në shëndet dhe dashuri. Gjatë konsultimeve me të, ajo jep këshilla për momentin që pacienti jeton, duke e motivuar atë të mos heqë dorë nga qëllimet e tij, përveç nësese kjo është e dëmshme për të ose për të tjerët.

Ajo përfaqësohet e veshur me rroba të zeza dhe ari. Ajo ka një preferencë për verën roze, Martini të kuq, shampanjë dhe pije të tjera freskuese. Simbolet e saj janë macet e zeza, tridentët dhe kama.

Sete Encruzilhadas

Pomba Gira Sete Encruzilhadas punon me njerëz që vuajnë nga gënjeshtra dhe padrejtësia, të këqija të mëdha që kanë ndikuar në mishërimet e këtij entiteti . Përfaqësohet duke përdorur nuancat e kuqe, vjollcë dhe të zezë, duke mbajtur kamë, brisqe ose treshen me shtatë cepa. Asaj i pëlqen uiski, farofa dhe gjelat luftarake.

Historia e saj e jetës është se Sete Encruzilhadas ishte një kurtezane me të cilën një mbret francez ra në dashuri, duke e bërë mbretëreshë. Vite më vonë, ai ndërroi jetë dhe Sete Encruzilhadas e gjeti veten të rrethuar nga qëllime të rreme. Mbretëresha u këshillua të martohej përsëri, gjë që ajo bëri. Menjëherë pas martesës së re, mbreti i ri e helmoi atë.

E humbur në harresë, ajo u gjet nga mbreti i vjetër dhe të dy filluan të punonin në astral, duke u njohur dhe emëruar si Lordët e udhëkryqeve. Kur mbreti vrasës vdiq, ai u çua para Pomba Gira Sete Encruzilhadas, i cili e dënoi atë t'i shërbente asaj për pjesën tjetër të përjetësisë. Kjo është historia e Rainha das Sete Encruzilhadas.

Shtatë funde

E relaksuar dhe e buzëqeshur, ajo e ka këtë emër sepse shumë nga legjendat dhe tregimet e saj kanë shtatë funde. Ajo ështëpërfaqësonte veshur shtatë funde të mbivendosura, përveç një gjerdani me të njëjtin numër kthesash. Ajo pëlqen shampanjën dhe rrobat e kuqe.

Sete Saias punon në problemet që lidhen me dashurinë, punën, shëndetin dhe paratë, duke punuar si në planin fizik ashtu edhe në atë shpirtëror.

Vajza

Pombas Gira Menina janë fëmijë që kanë ndërruar jetë para moshës 14-vjeçare dhe që mbrojnë vajzat që vuajnë nga abuzimi apo dhuna seksuale. Ata janë shumë punëtorë dhe përgjigjen gjithmonë kur i thërrasin.

Përfaqësohen me rroba të kuqe, të zeza dhe të verdha, të veshur me puro dhe duke pirë shampanjë pa alkool.

Cigan në rrugë

Dashamirëse e lirisë, Pomba Gira Gypsy da Estrada i urren burgjet e dashurisë, duke qenë një ent që ndihmon njerëzit që janë në këto situata ose që vuajnë dhunën në familje, veçanërisht gratë. Ajo vepron kryesisht në dashuri, joshje dhe vetëvlerësim.

Ajo ka dhuntinë e mprehtësisë dhe shpesh e transferon atë tek mediumet e saj. Ajo përfaqësohet me rroba të kuqe dhe ari, vathë rrathë, shall në kokë, bizhuteri dhe artikuj të tjerë që i referohen kulturës cigane.

Rosa Negra

Rosa Negra punon kudo ku mund të lulëzojnë trëndafilat, si në fusha, korije, udhëkryq e pyje. Ajo akuzon ata që bëjnë kamxhik ose kurorëshkelës, duke zhbërë magjitë e lidhura me seksualitetin. Ky pëllumb i lezetshëm ështëi portretizuar i veshur me fustane krejtësisht të zeza ose duke përzier të zezën me të kuqe.

Rosa Caveira

Një nga karakteristikat mbresëlënëse të Pombas Gira në falangën e Rosa Caveira janë konsultimet e tyre drejtpërsëdrejti, duke qenë i cilësuar si i vrazhdë nga disa njerëz. Fusha e saj kryesore e veprimit është me të padrejtët dhe me kapjen e shpirtrave të këqij, duke i lënë në burgje, derisa të kuptojnë se çfarë është e drejtë.

Ajo është shumë e rreptë me mediumet e saj, duke qenë po aq bujare, kur ata ndjekin rrugën që u tregon Rosa Caveira. Ngjyrat e saj janë të zeza, të kuqe dhe vjollcë.

Mbretëresha e Varrezave

Pëllumbi i lezetshëm Mbretëresha e Varrezave mund të gjendet në trotuaret e varrezave në netët me hënë të plotë. Ofertat e tyre lihen në porta ose në kryqe në varreza. Zakonisht, ajo portretizohet si një grua me rroba të kuqe dhe ari, e ulur në një fron të stolisur me kafka.

Pomba Gira das Almas

Atributi kryesor i Pomba Gira das Almas është të ndihmojë shpirtrat pa trup që mbeten të lidhur me përvojën e tyre trupore – domethënë që janë afër të afërmve dhe miqve ose në vende ku shkonin dikur, si shtëpitë e tyre, vendet e punës ose të kohës së lirë. Por ndihmon edhe ata shpirtra që enden përreth, të humbur. Ajo përfaqësohet me rroba të lehta, të zeza ose të bardha.

Si mund ta di nëse kam Pomba Gira?

Nëse ndërmjetësi juaj po shfaqet,Disa nga shenjat që tregojnë praninë e një pëllumbi të lezetshëm në jetën tuaj është një perceptim më i madh i dëshirave që nuk i keni pasur më parë. Mbani në mend simbolet që përfaqësojnë Pomba Gira dhe ofertat e tyre të preferuara, pasi ju mund të ndani këtë shije të përbashkët.

Mënyra më e lehtë për të zbuluar nëse keni një Pomba Gira është të pyesni gjatë një konsultimi. në terreiro , duke i kërkuar entitetit t'ju tregojë për këtë.

Por nëse jeni të interesuar të përmirësoni ndërmjetësimin tuaj ose të thelloheni në fe, mund të punoni në një Umbanda ose Candomblé terreiro. Nëse jeni një medium që mishëron, entitetet që ju shoqërojnë do t'ju mishërojnë. Në atë moment, Pai ose Mãe de santo do të dijë llojin e entitetit, emrin e tij dhe në cilën falangë funksionon.

Nëse keni një Pomba Gira, është një ide e mirë të zhvilloni marrëdhënien tuaj me të , pasi kush kujdeset për Pomba Gira e tij shpërblehet, duke marrë shëndet, mbrojtje, prosperitet dhe mirëkuptim.

Si ekspert në fushën e ëndrrave, spiritualitetit dhe ezoterizmit, jam i përkushtuar t'i ndihmoj të tjerët të gjejnë kuptimin në ëndrrat e tyre. Ëndrrat janë një mjet i fuqishëm për të kuptuar mendjet tona nënndërgjegjeshëm dhe mund të ofrojnë njohuri të vlefshme në jetën tonë të përditshme. Udhëtimi im në botën e ëndrrave dhe shpirtërore filloi më shumë se 20 vjet më parë, dhe që atëherë unë kam studiuar gjerësisht në këto fusha. Unë jam i pasionuar për të ndarë njohuritë e mia me të tjerët dhe për t'i ndihmuar ata të lidhen me veten e tyre shpirtërore.