Уран во Шкорпија значи: во карта на раѓање, ретрограден и многу повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Што значи Уран во Шкорпија?

Планетите имаат големо влијание врз знаците на зодијакот. На секој од нив му требаат неколку години за да го заврши својот циклус на минување низ знак, а Уран е еден од нив. Оваа ѕвезда влијае на начинот на кој наметнатите идеологии и парадигми се разбиваат низ генерациите.

Со ова, ако се каже дека Уран е во Шкорпија значи дека во моментот на раѓање на родното лице од овој знак, ѕвездата била во транзиција период . Така, Уран почнува да влијае на диференцираните карактеристики кои можат да ги трансформираат особините на личноста на личноста Шкорпија. За да дознаете повеќе, погледнете ја следната статија!

Значењето на Уран

Уран е седмата планета во Сончевиот систем, секогаш сметајќи од растојанието на планетите во однос на Сонцето. Името Уран и е доделено на планетата од нејзиното откривање во 1781 година и се однесува на името на грчко-римскиот бог кој го претставувал небото.

Откријте ги особеностите на оваа планета во митологијата, астрологијата и како таа се менува и ги преобразува луѓето родени во знакот на Шкорпија!

Уран во митологијата

Според грчката митологија, Уран бил божеството кое го персонифицирало небото. Тој беше спонтано создаден од Гаја (божица на Земјата) и се ожени со неа. И двајцата биле предци на повеќето грчки богови, бидејќи од оваа заедница би биле родени: шесте титани, тритеКога човекот од Уран во Шкорпија верува и има почит кон некого, тој е најдоброто друштво што можете да го имате. Ако знаете како да се справите со силна личност, ќе ви биде лесно да се приклучите на групата луѓе што ги сака една Шкорпија. Тој ќе се посвети на телото и душата, со чувствителност и лојалност на оваа интеракција.

Познати личности со Уран во Шкорпија

Подолу погледнете ја листата на познати личности кои го делат влијанието на Уран во 8-та куќа на Шкорпија:

• Рајан Рејнолдс: канадски актер со седиште во САД. Роден: 23.10.1976

• Пауло Густаво: бразилски хуморист. Роден: 30.10.1978

• Лазаро Рамос: бразилски актер и водител. Роден: 01.11.1978

• Рајан Гослинг: канадски актер. Роден: 11.12.1980

• Дани Калабреса: бразилски комичар и водител. Родена: 11.12.1981

• Карла Перез: бразилска танчерка и водителка. Раѓање: 16.11.1977

Последниот премин на Уран во Шкорпија

Дознајте сè за последниот премин на планетата Уран преку знакот Скорпија во зодијакот. Запознајте го вкупниот период (почеток и крај), на кои трендови влијаеле, како се однесувала генерацијата управувана од овој јазол, нејзините предизвици и сите настани кои го одбележале овој момент. Продолжете да читате и продлабочете го вашето знаење!

Колку траеше последниот премин на Уран во Шкорпија

Планетата Уран трае,отприлика, 7 години до крајот на секој хороскопски знак. Во Шкорпија, последниот премин на Уран се случи од 1975 до 1981 година. Куќата каде што се наоѓа Уран во картата на раѓање на една личност, влијае на нивните карактеристики, менувајќи ја нивната личност и нивното однесување.

Кога Уран повторно ќе биде во Шкорпија

Имајќи предвид дека планетата поминува приближно 7 години во секој знак од зодијакот, следниот премин на Уран во Шкорпија треба да се случи од 2059 година.

Генерацијата на Уран во Шкорпија

Помеѓу годините од 1975 до 1981 година, многу теми кои беа категоризирани како табуа почнаа да се доведуваат во прашање од општеството, како што е, на пример, психоанализата. Општеството почна со помали предрасуди да разговара за важноста на терапии, кои дотогаш беа предмет признати само за луѓето на кои им треба длабок медицински третман.

Овој контекст ја покажува трансформирачката и силна вокација на комбинацијата помеѓу Уран и Скорпија . Дополнително, го објаснува акцентот на самоспознанието, латентен елемент на овој период.

Општо земено, генерацијата родена под влијание на Уран во Шкорпија имала тенденција да ги преиспитува своите односи, нивните емоции и духовни теми. Ова е уште еден специфичен лик на Уран во Шкорпија: чувствителност, многу присутен елемент во оваа комбинација полна со чувства иемоција.

Предизвиците на родените со Уран во Шкорпија

Луѓето родени со Уран во Шкорпија имаат рамнотежа како главен предизвик. Скорпијата, како што знаеме, има силна личност и е предизвикана да заземе поуранска поза, поизбалансирана помеѓу крајностите и отворена за она што можат да го понудат.

Друг предизвик е поврзан со задржувањето на негативните аспекти . Глупавото држење не е добар додаток на вашите социјални аспекти. Медитацијата или интеракцијата со релаксирачка музика може да го ублажат овој аспект.

Конечно, Скорпиите треба да внимаваат честите пребарувања за промени, всушност, да бидат соодветни и екстремните полови на особини на Скорпијата да не се нагласат негативно.

Настаните што го одбележаа преминот на Уран во Шкорпија

Интервалот помеѓу годините 1975 и 1981 година беше период кој служеше за воведување на чувството на вознемиреност во општеството за иднината и револуционерни ставови за темите кои, во на одреден начин, претставуваше табу, како што се сексуалноста, семејниот живот, духовноста и смртта.

Тоа беше исто така време кога имаше силен импулс да се доживее слободата од контролната страна на владата, синдикатите и класи со поголема куповна моќ. На многу длабоки нивоа тоа беа моменти на провокација и рушење на наметнатите границипо конвенции.

Зошто Уран може да биде влијателна ѕвезда во Шкорпија?

Уран е топла, електрична планета со интензивни, револуционерни и трансформирачки вибрации. Под нејзино влијание, домородците на Шкорпија чувствуваат импулс да ги поништат сите бариери во животот, да ги заборават границите на времето и просторот, да се одвојат од корените кои можеби ги задржуваат.

Иако Шкорпијата има одреден конзервативен квалитет, вашата природа е немирен, љубопитен и обновувачки. Така овој знак нуди поволни услови за силно да се појават Уран и неговите карактеристики. Уран доаѓа да им користи на Скорпиите со своите вибрации, што носи неограничени научни и интелектуални можности, а исто така ја поттикнува желбата за совршенство.

Киклопи, шесте титаниди и трите хекатонхири. Иако, за време на хеленистичкиот период, улогата од голема важност не му се припишувала на Уран, неговата фигура била обожувана низ Античка Грција, бидејќи Хесиод бил наведен како господар на универзумот.

Уран во астрологијата

Во астрологијата, Уран се смета за генерациска планета, односно со многу големи орбити, кои траат многу години во секој знак и, на тој начин, е поврзан со прашања кои го вклучуваат колективот, а кои влијаат на цели генерации. Каде и да се најде во картата на раѓање, тоа укажува на уникатни искуства и последователно привлекува напнатост и вознемиреност.

Уран возвишен кај Шкорпија

Присуството на Уран во Шкорпија претставува поединци кои добро се справуваат со промените , бидејќи и планетата и знакот имаат природа поврзана со моќта на трансформација. Тие имаат тенденција да бидат луѓе со силна личност и многу уникатни идеи, особено за теми кои се сметаат за табу, како што се смртта, семејството, љубовта и сексот.

Тоа е планета позната по тоа што влијае врз создавањето на уникатност, помагајќи да се скрши стандардни модели на однесување . Продолжете да читате и дознајте повеќе за оваа планета и сите трансформации што таа ги предизвикува кај домородците на Шкорпија.

Карактеристиките на оние родени со Уран во Шкорпија

Интелигентни и динамични, оние родени со Уран во Шкорпијазрачи сензуалност и шарм. Тие се немирни луѓе и треба постојано да се прилагодуваат во сите сектори од животот, но тие ги прифаќаат овие предизвици и бараат да ги контролираат телото и умот за да ги надминат предизвиците.

Преминот на Уран во Шкорпија, исто така, носи како силна карактеристика голема способност да се интересира за уникатни искуства и, следствено, кои вклучуваат напнатост и предизвикуваат анксиозност. Овие чувства често се неопходни за да се избегне затворање и сместување.

За да се дешифрираат влијанијата на Уран, најважно е да се разбере контекстот во кој е израсната Шкорпијата, со кои идеи се идентификувала неговата генерација и како може да се ослободи од застарени општествени норми. Планетата Уран ѝ ја наметнува на Скорпијата важноста на слободата и како таа може повторно да го измисли животот кога тој станува вообичаен и стагнира. Видете повеќе подолу!

Позитивните аспекти на Уран во Шкорпија

Ќе сфатите дека домородците од Уран во Шкорпија се луѓе способни да размислуваат и да направат големи промени во различни области од животот, вклучувајќи го и внатрешниот сектори. Односно, Скорпиите можат да променат многу внатрешно и да станат многу различни од она што биле порано. Уран ја дели со Скорпијата мудрост да постигне, всушност, промени на подобро.

Постои, исто така, како позитивен аспект, развој на истражувачки вештини со поголемидлабочина. Во време на големи научни откритија, Уран носи асинхрона асоцијација, односно тој е планета која помага во прекинот на ритамот, воспоставувајќи нов север што треба да се следи.

Скорпијата, сама по себе, веќе е постојано погрешно разбрани од општеството кога станува збор за теми сфатени како табу. Како што Уран се справува со новото, со нетрадиционалното, тој завршува и ја доставува оваа карактеристика и на Скорпијата, која позитивно ќе бара иновации.

Негативните аспекти на Уран во Шкорпија

Поради на влијанието на Уран во Шкорпија, домородците можат да имаат одмазднички, бунтовнички, па дури понекогаш и насилен став или со интензивна потреба да се променат, а тоа понекогаш може да ги направи непријатни. Илузијата за поседување (поседување и контролирање) може да тече кај Скорпијата, што негативно го води до себична поза.

Уран во Шкорпија му помага на домородецот во револуционерен став и држење, но исто така неопходно е да се внимава на постојана потрага по промени, бидејќи тоа може да доведе и до конструктивни и деструктивни промени.

Што да очекувате од оние со Уран во комбинација Шкорпија

Секако, Скорпиите имаат личност на крајности т.е. , сè или ништо. Кога, во синергија со Уран, Шкорпијата ќе го доживее предизвикот да стане поурамнотежена и да размислува за крајности за да ги преземе неговитеодлуките и дефинирајте ги нивните избори.

Покрај тоа, влијанието на Уран ја прави Скорпијата почувствителна, интелигентна, многу динамична и со дарба да развива повеќекратно знаење во различни области. Тие се харизматични луѓе со висока моќ на лично освојување.

Меѓу главните предизвици за роден во Уран во Шкорпија е потребата да се бара емоционална рамнотежа, како и да се избегнат негативни чувства полни со повредени во однос на други. Ако сте или познавате некој со Уран во Шкорпија, обрнете внимание на овие детали и подобро ќе ги разберете вашите влијанија.

Интеракцијата на Уран во Шкорпија во астралната карта

Во астролошката карта, планетата Уран во Шкорпија носи интензитет, поттикната од потребата за драстични промени. Домородецот постојано се соочува со барања кои бараат од него да ги сруши бариерите и да се збрка со својата сегашна структура.

Уран сè уште предлага во Скорпијата повремени моменти на интроспекција и други истражувања на сексуалноста на невообичаени начини, покрај поголемата желба за ослободете ги луѓето од нивните стравови и турнете ги надвор од нивните граници. Обично, тие наоѓаат интелигентни и конструктивни решенија за да ги надминат емоционалните тензии во текот на нивниот живот.

Тоа исто така може да влијае на поголема лична потреба да се биде на власт или да се има контрола над работите, особено ако Уран прави спој со Сонцето, Месечината или срединатаНебото. Тоа е енергија што треба добро да се насочи за да може да им помогне на домородците во големи дела. Следете го!

Уран во заљубениот Шкорпија

Веќе знаеме дека Уран во Шкорпија носи чувствителност, повеќекратни вештини и смелост како главни карактеристики, но исто така помага да се развие сила и неуморна енергија за длабока промена . Скорпијата нема да се плаши или да се плаши да започне врска од нула, доколку е потребно.

Мора да бидете свесни за импулсивноста наспроти конфликтите. Обрнете внимание на чекорите што сакате да ги следите во љубовта и одберете да еволуирате само кога сте свесни и зрели, без да ве понесе емоциите. Во спротивно, тие можат да се однесуваат грубо или грубо, плашејќи го партнерот.

Меѓутоа, со толку страст и интензитет, во тековните врски, Шкорпијата воопшто ќе се однесува доста креативно. Во сексот ќе уживате во многу интензивни и пријатни искуства за двајца.

Уран во Шкорпија на работа

Уран во Шкорпија влијае на тенденцијата за обновување и барање постојани промени. Затоа, Шкорпијата под влијание на Уран ќе има, во својот професионален живот, студиозна личност, ќе бара постојано знаење за да генерира можности за избор и исто така ќе ја презентира истата карактеристика во односите и односите со луѓето во неговиот секојдневен живот. .работен ден.

За финансиите, луѓето со кои владее Уран во Шкорпија имаат тенденција да бидат многу штедливи. Ова го објаснува, на пример, фактот дека тие секогаш размислуваат за иднината и штедат пари. Откако ќе се вметнат во некоја област или кариера, тие се добри во решавањето проблеми користејќи креативност.

Уран во Шкорпија и семејството

Позитивната страна на Уран во Шкорпија се открива и во семејниот аспект и вљубен во семејството. Во семејството се создаваат силни врски и секогаш ќе се засноваат на почит и разбирање. Вреди да се запамети дека, Шкорпијата е заробена од довербата и, ако дури и во семејството, оваа вредност е скршена, тешко дека ќе се врати со него.

Уран во Шкорпија и пријателите

кругот на воспоставени пријателства за луѓето родени под распоредот на Уран во Шкорпија има тенденција да биде непредвидлив. Оваа планета во Шкорпија го подобрува чувството за грижа и внимание во однос на другиот. Како резултат на тоа, тие имаат тенденција да имаат малку големи пријатели, а исто така, поради тешкотии во простувањето, може да завршат со откажување или раскинување на некои пријателства.

Уран во Шкорпија и рутина

Секојдневниот живот, родениот Уран во Шкорпија е многу посветен на својата работа, сака да биде фокусиран на неговите активности и ја цени продуктивноста. Како знак на Воден елемент, Скорпијата е мистериозна и има порезервиран профил.Уран влијае така што вашата рутина исто така е исполнета со откритија и постојана мотивација кон новото.

Уран ретрограден во Шкорпија

Во своето ретроградно движење, Уран предизвикува Шкорпија да доживее тешкотии во способноста да се изрази вашите емоции и идеи. Покрај тоа, на Скорпијата ќе и биде потешко да се посвети на некои важни активности и/или обврски.

Меѓутоа, вкусот за промена ќе ја наведе Скорпијата, дури и под влијание на ретроградниот Уран, да испроба смели експерименти, чии последиците може да бидат непредвидливи. Но, во секој случај, тие ќе се покажат како здрави за развојот на Скорпијата.

Уран во 8-та куќа: куќата со која владее Шкорпија

Родниот од Шкорпија управувана од Уран во 8-та куќа обично има посебен талент и чувствителност за истражување на духовноста и мистериите на светот. Тој, исто така, има голем интерес за љубопитни и антички знаења, како што се историјата или документарните филмови.

Во неговите студии, тој може да ги истакне областите на психологијата, полицискиот иследник, научниот истражувач и астрологијата. Има тенденција добро да се справува со моментите на криза и вежба прагматизам.

Како можни дисхармонични аспекти на Уран во 8-та куќа, можно е да се забележи тешкотијата во целосното прилагодување на општеството и малку рамнодушната личност во врските и долгите страсти кои не сеиновативен.

Личноста на родените со Уран во Шкорпија

Нема збор што подобро ја дефинира Скорпијата со влијание на Уран отколку промената. Домородците од оваа раскрсница се немирни и постојано загрижени за трансформацијата што можат да ја предизвикаат и водат. Како резултат на тоа, личноста на родените со Уран во Шкорпија е динамична, ќе поминува низ подеми и падови, но секогаш ќе се обновува. Проверете!

Жената од Уран во Шкорпија

Жените со кои владее Уран имаат тенденција да бидат интелигентни и, во исто време, интроспективни и мистериозни. Покрај тоа, тие се одлични во анализата на универзумот во кој се вметнати. Тие немаат интерес да се усогласат со туѓите стандарди и се трудат максимално да изненадат.

Сепак, во оваа перспектива, домородците на Уран во Шкорпија се емотивно интуитивни и знаат како точно да зборуваат за чувствата и намерите. Покрај тоа што се сигурни во себе, тие имаат голема моќ да се стават на врвот поради нивната силна личност и став.

Човекот од Уран во Шкорпија

Морате да бидете многу внимателни да се справуваат со мажи родени на Уран во Шкорпија, како и со експлозивен темперамент, кога се во моменти на голем притисок, па дури и бес, тие можат да бидат агресивни. Особено кога некој ќе ви ја скрши довербата.

Вистина е и спротивното.

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.