Значењето на 8-та куќа: за астрологија, карти за раѓање и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Општо значење на 8-та куќа на астралната карта

8-мата куќа се смета за една од најинтензивните меѓу 12-те од зодијакот. Ова се случува поради темите на кои се занимава, а кои вклучуваат секс, окултизам, зависности, смрт и трансформации кои се случуваат во текот на животот.

Оваа куќа е поврзана со знакот Скорпија и затоа има силна емоционални аспекти. Во оваа смисла, на сексот се гледа како на речиси мистично искуство, а исто така и како на нешто трансформативно.

Така, овие и други карактеристики на 8-та куќа ќе бидат разгледани во текот на статијата. За да дознаете повеќе за тоа, продолжете да ја читате статијата и најдете интересни точки за куќата.

8-ма куќа и нејзините влијанија

Темите присутни во 8-мата куќа имаат голем психолошки набој. Таа се смета за претставник на најинтимните врски, а исто така и на емоционалните трансформации кои произлегуваат од овие врски.

Затоа, целата посветеност што одреден родител ја презема во 7-мата куќа станува опиплива во 8-та куќа. пријавени искуства во овој дел од Астралната карта направи домородците да бараат повеќе и да бидат дел од нешто што е поголемо од нивното постоење.

8-мата куќа ќе биде разгледана подетално, имајќи го предвид начинот на кој таа се соочува со различни типови на врски. За да дознаете повеќе за тоа, продолжете да ја читате статијата.

Авалкани разговори. Нивните желби се изразуваат преку комуникација и домородецот претпочита да има ментални врски со потенцијалните партнери.

Рак

Знакот Рак има чувствителност како дефинирачка карактеристика. На овој начин, смртта на најблиските е перспектива што го потресува домородецот. Со оглед на тоа што ова е една од темите на 8-мата куќа, кога е присутно влијанието на Ракот, открива личност со тешкотии во менувањето и прифаќањето на настаните.

Во однос на сексот, овој знак претпочита партнери за кои се чувствуваат наклонетост и не многу љубител на случајни врски. Исто така, вреди да се спомене дека кога се во прашање финансиските ресурси, Ракот најпрво мисли на општото добро.

Лав

Знакот Лав ги гледа промените како позитивни сè додека тие можат да се спроведат за да се задоволи сопственото его. Така, доколку направат простор овој знак да се чувствува горди на себе, ќе бидат многу добро примени. Кога е сместен во 8-та куќа, Лавот чувствува потреба да биде запаметен и секогаш сака да освојува повеќе слави.

Можно е да се истакне дека во однос на сексуалноста, знакот сака да биде забележан и треба да биде пофален . Прави се за да му угоди. Истото важи и за другите области од вашиот живот, а Лавот ги споделува своите ресурси за да се грижи за луѓето што ги сака.

Девица

За Девицата, дури и кога е ставена во 8-та куќа, треба да се направат променисе случи на практичен начин. Затоа, тие се директно поврзани со рутината, работата и здравјето. Така, луѓето со оваа поставеност сакаат да ги подобруваат овие полиња на животот и веруваат дека секогаш можат да бидат пофункционални.

Кога станува збор за сексуалноста, Девицата е знак кој претпочита да биде во чисти и организирани простори, но без многу екстраваганција околу неа. Тие имаат тенденција да бидат одлични деловни партнери.

Вага

Вагата е знак фокусиран на дружељубивост, па дури и позициониран во 8-та куќа, не ја губи оваа карактеристика. Нивните промени доаѓаат од меѓусебниот контакт и ефикасно учат преку разговори.

Кога станува збор за сексуалниот живот, Вагите уживаат во емоционална вклученост и комуникација. Така, треба да чувствувате дека на двете страни им е удобно да се движат напред. Не сака ништо премногу интензивно и има предност за лесна и привлечна клима. Во финансиите делува дипломатски.

Шкорпија

Шкорпијата е знакот на 8-та куќа.Затоа нивните енергии се доста слични и имаат ист интензитет. Кога ќе се случи ова поставување, тоа функционира како начин на барање промени, така што личноста станува помалку наелектризирана од емоционална гледна точка.

Сексуално, Скорпијата зависи од другите карактеристики на табелата што треба да се анализираат. Сепак, постои можностдека домородецот со овој знак во 8-ма куќа сака насилство во овие прилики. Во однос на партнерствата, тој претпочита да ги држи во тајност своите средства.

Стрелец

Знакот Стрелец е многу отворен за трансформации, што значи дека неговото сместување во 8-та куќа генерира луѓе кои ја разбираат потребата за промена. Голем дел од ова е поврзано со нивниот оптимистички поглед на животот.

Во сексуалноста, Стрелецот е исто така подготвен да живее нови искуства и сака да има секс на необични места. Ова се случува затоа што овој знак има авантуристички дух и сака да чувствува како адреналинот им тече низ вените. Треба да бидете внимателни со финансиите бидејќи на крајот може да трошите премногу.

Јарец

Ставувањето на Јарецот во 8-та куќа обично не е многу позитивно. Овој знак не сака промени и претпочита да ги прави своите професионални движења за воздигнување без да биде прекинат, бидејќи тоа има тенденција да предизвика неколку негативни реакции.

Можно е Јарецот да стане конзервативен во сексот и да биде многу критичен. Така, преферираат партнери кои имаат исти амбиции. Нивниот фокус е работата и затоа имаат тенденција да бидат одлични партнери бидејќи знаат како да се справат со овие прашања на стабилен и постојан начин.

Водолија

Знакот Водолија сака се да се прави според нивниот вкус. Затоа, трансформациите не се лесни затие. Меѓу субјектите на 8-мата куќа кои најмногу го будат неговиот интерес е смртта, која кај Водолијата буди речиси научна љубопитност.

На полето на сексуалноста, знакот е фокусиран на рушење на табуата. Затоа, секогаш барате да пробувате нови работи за да го диверзифицирате вашиот сексуален живот. Конечно, кога станува збор за финансиите, Водолијата има тенденција да презема премногу ризици.

Риби

Рибите немаат способност кога станува збор за справување со смртта и непредвидените настани во животот. Неговите емоции доаѓаат до израз и тој има тенденција да се чувствува преоптоварено. На овој начин, зависностите, на кои се однесува и 8-та куќа, се појавуваат во животот на домородецот како пат за бегство од реалноста.

Вашата сексуалност се доживува како речиси духовно искуство: задоволството на Рибите не е само во месо, но и во врска со другиот. Што се однесува до парите, имате тенденција да бидете непрактични и премногу сонувате.

Планетите во 8-та куќа

Во астрологијата и во астралната карта, планетите кои се позиционирани во 8-та куќа работат како начин за обезбедување пристап до длабоки разбирања за флуидноста на животот и телесните аспекти на една личност. Затоа, ова е интензивна куќа која зборува за теми кои може да се сметаат за табу.

Не е невообичаено влијанието на одредена планета на крајот да открие голем дел од психолошките аспекти на домородците. Когасместена во 8-та куќа, сексуалноста станува тема која се повторува и фетишите и преференциите можат јасно да се појават. За да дознаете повеќе за ова, продолжете со читање и откријте го влијанието на секоја планета.

Месечина

Месечината во 8-та куќа открива чувствителни луѓе со силна интуиција. Тие се способни да разберат сè што им се случува на другите и имаат тенденција да се чувствуваат ранливи во нивните односи кога чувствуваат дека нивната интимност е премногу изложена на другите. Затоа, тие многу ја ценат емотивната врска со партнерот.

За оние со ваква поставеност, сексот е интензивно физичко и емоционално искуство. Сепак, вреди да се напомене дека оние кои ја имаат Месечината во 8-та куќа треба да внимаваат на своите афективни искуства од минатото за да не дозволат да се мешаат во сегашноста.

Меркур

Меркур во 8-та куќа гарантира истражувачки и злонамерен ум за домородците со оваа поставеност. Покрај тоа, таа открива луѓе заинтересирани за теми поврзани со окултизмот, психологијата и сексот. Оваа конфигурација има голема моќ на убедување и е способна да заведува користејќи го својот интелект.

Од сексуална гледна точка, таа секогаш е подготвена да зборува за своите желби и фантазии. Така, можеби ќе ви се допадне работи како секс по телефон или дури и виртуелен секс. Покрај тоа, еротската литература може да биде присутна кај васживот.

Венера

Сместувањето на Венера во 8-та куќа открива луѓе со силна сензуалност. Сексот, моќта и парите се неразделни за нив. На овој начин, нивните врски се зајакнуваат со размислување за тоа како една област може да помогне на другата да напредува. Тие се заводливи луѓе и силно поврзани со оние што ги сакаат.

Кога се зборува за секс, тој работи како термометар за врската: ако нешто не е во ред со партнерот, оние кои ја имаат Венера во 8-ма куќа ќе забележат токму во тоа време. Вреди да се спомене, конечно, дека овие луѓе сакаат да им се додворуваат.

Сонце

Присуството на Сонцето во 8-та куќа е моќно бидејќи обезбедува магнетизам. Така, оние со оваа поставеност секогаш бараат интензитет во нивните животи и уживаат во споделувањето длабоки чувства со луѓето со кои се вклучени.

Покрај тоа, присуството на Сонцето во оваа куќа открива луѓе со чувствителност и многу остра интуиција, но на кои можеби им е тешко да зборуваат за она што го чувствуваат. Имаат природа која сака да доминира, провоцира и контролира. Ова особено се манифестира во сексот и домородците се љубители на игрите на заведување.

Марс

Сензуалноста и емоционалното мајсторство се извонредни карактеристики за оние со Марс во 8-та куќа. Покрај тоа, домородците со оваа астролошка поставеност имаат храброст и конкурентност како дел од нивнатаприродата дури и кога станува збор за желбата.

Генерално, тие имаат тенденција да ги следат своите инстинкти и не се предаваат лесно на љубовта. Поради асоцијацијата што ја прават помеѓу сексот и моќта, можно е да се однесуваат на манипулативен начин и да ги претворат своите врски во вистински расправии.

Јупитер

Јупитер во 8-та куќа открива личност со интензивен сексуален апетит, особено за луѓе со егзотични карактеристики и за странци. Тие имаат желба да запознаат други места покрај луѓето што ги сакаат и може дури и да уживаат во сексот на јавни или необични места.

Друг аспект што вреди да се спомене е дека за време на нивните патувања, домородците со Јупитер во куќата 8 бараат да се однесуваат на жител на секое место каде што поминуваат. Затоа, тие трошат многу пари на работи поврзани со еротиката и се редовни клиенти на секс-шопови и ноќни клубови.

Сатурн

Кога е сместен во 8-та куќа, Сатурн открива роден човек на кој му треба долго време да се предаде на љубовта. Сепак, имате големи шанси да се заљубите во некого и да воспоставите трајна врска. Покрај тоа, поставувањето покажува луѓе кои имаат тенденција да бидат сексуално потиснати.

Ова е особено точно поради срамот што овие домородци го чувствуваат за сексуалноста. Но, штом ќе почнат да откриваат што им се допаѓа, искуството станува се поинтензивно иодземаат се повеќе и повеќе од вашиот живот.

Уран

Уран во 8-та куќа ги прави домородците да ги ослободат луѓето од сексуална гледна точка. Сепак, тие можат да поминат низ низа раскинувања во текот на нивниот живот. Обично ги привлекуваат мистерии и се љубопитни. Неговата ексцентрична природа може да го натера да се чувствува склон да открива нови сексуални активности.

Покрај тоа, поставеноста открива луѓе кои не сакаат прикажување на љубомора и немаат интерес за безлични врски. Учат од ударите што ги трпат, но тоа трае само за момент бидејќи брзо забораваат.

Нептун

Сместувањето на Нептун во 8-та куќа зборува за магнетна, сонлива и многу чувствителна личност. За неа сексуалноста е придружена со карактеристики како идеализација и романтизам. На овој начин нивните односи се обележани со очекувања за речиси духовни искуства со нивните партнери.

Оние кои го имаат Нептун во 8-мата куќа имаат тенденција да се заљубуваат многу лесно. Така, треба да бидете внимателни со вашите врски, особено да не ги претворате во вентили за бегство за секојдневните проблеми.

Плутон

Луѓето кои го имаат Плутон во 8-ма куќа имаат зголемена сексуалност. Еротизмот е постојано присуство во нивните животи и на крајот може да станат опседнати со темитедискутирани од 8-та куќа.Тие имаат многу одлучна природа, храбри се и интуитивни.

Покрај тоа, нивните постапки се мотивирани од инстинкти. Плутон во 8-мата куќа открива и личност која може да стане манипулативна и да прибегне кон игри на заведување за да го стори тоа. Тие се способни да се трансформираат себеси и секогаш учат од минатите искуства.

Земја

Присуството на Земјата во 8-мата куќа зборува за сите предизвици што се случувале во текот на животот и открива многу повеќе за смртта отколку за сексуалноста, како и за другите планети. Затоа, таа нагласува дека најважно е патувањето и предизвиците кои се појавуваат на патот.

Покрај тоа, Земјата во 8-мата куќа зборува за важноста да научите да живеете со одвоеност за да се трансформирате себеси . Начинот да го направите ова би бил да ја научите суштината на сите нешта.

Северен јазол

Присуството на Северниот јазол во 8-мата куќа открива личност на која имало силно влијание од семејството и материјални врски. Затоа, голем дел од неговиот живот е посветен на овие аспекти, а сега родениот без те е во стагнација кога се во прашање неговите лични односи.

Можно е да е заробен во различни ситуации во кои би не како работа што сте ја земале само затоа што платата била добра. Меѓутоа, чувството на задушување се влошува како што напредува возраста и тоа го спречувароден да ги спроведе своите најдлабоки желби во пракса.

Јужен јазол

Јужниот јазол во 8-та куќа открива личност на која и требаат цврсти финансиски основи за безбедно да го помине својот пат. Ова се случува затоа што домородецот не мисли само на себе, туку и на сите околу него. На овој начин, вашите чувства не се единствените кои се земаат во предвид.

Покрај тоа, сместувањето во 8-та куќа ги прави домородците заинтересирани за скриени работи. Вклучувајќи, шансите да завршат да ја преземат оваа љубопитност напред и да станат студиозни се многу големи.

Зошто Casa 8 се смета за „Куќата на туѓите добра“?

8-мата куќа директно зборува за тоа како одредена личност има врска со другите. Меѓутоа, односите за кои станува збор се анализирани на длабоко и емотивно поврзано ниво што може да биде застрашувачко.

Како таква, таа се нарекува „Куќата на туѓите добра“ токму затоа што ја одразува ситуацијата во која родното е во социјална интеракција. Дополнително, 8-мата куќа се занимава и со прашања поврзани со парите и како некој одлучува да ги користи нивните заеднички ресурси кога тоа е неопходно.

Вреди да се спомене дека ова се смета за една од најпредизвикувачките куќи токму затоа што изложува што е скриено и што на многу луѓе можеби им е срамно.

8-ма куќа

Осмата куќа често се нарекува и „Куќа на сексот“. Така, таа се толкува како простор за продлабочување на односите и општествените интеракции воопшто. Таа зборува за аспектите што овие ситуации можат да ги претпостават и за потенцијалот на односите на поединецот.

Покрај тоа, таа работи како порта за инвестиции и бизнис, одговорна за управувањето со прашањата поврзани со парите и наследството на секоја . Вреди да се спомене дека 8-мата куќа се смета и за безбедна куќа на здравјето.

Наследства, брак и работа во 8-ма куќа

8-мата куќа се занимава со посветени и длабоки врски. Тие функционираат како договори и, во случај на бракови, го надминуваат она што е кажано во традиционалните завети. Затоа, овие односи откриваат вистински спојувања меѓу поединците преку култивирана интимност.

Покрај тоа, финансиските прашања, со наследството, се присутни во оваа куќа поради неговата природа поврзана со смртта. Друг аспект што вреди да се спомене во однос на опсегот на 8-та куќа е присуството на прашања поврзани со работата и партнерствата, кои се насочени кон зголемување на моќта.

Влијанието на асоцијациите со Шкорпија и Плутон

Плутон е владејачката планета на Шкорпија, знак за кој се смета дека ја зазема 8-та куќа. .На овој начин неговите карактеристики стануваат уште понагласени, што ќе влијае на низа прашања во животот на поединецот.

На почетокот, вреди да се спомене дека интересот за мистерии станува уште поогорчен. На овој начин, можно е присуството на Плутон и Скорпија во 8-мата куќа да ги натера домородците да се заинтересираат за проучување на окултното.

8-мата куќа и сексуалната природа

8-мата куќа е Позната како „Куќа на сексот“. Сепак, ова искуство овде може да се појави на сосема различни начини. Иако зборува за длабоки врски и сексот се перципира како спој меѓу двајца луѓе, постојат некои необични аспекти кои можат да се појават и да станат вознемирувачки.

Во оваа смисла, 8-мата куќа зборува и за фетиши и ексцентрични преференции. Поради воочената интимност со сексот во оваа куќа, овие субјекти наоѓаат простор да се појават, дури и ако луѓето се срамат да го признаат своето постоење.

Минати и сегашни односи

Можно е да се каже дека односот помеѓу 8-мата куќа и нејзините минати врски е сложен. Ова се случува затоа што тие продолжуваат да одекнуваат во сегашноста и може значително да влијаат на начинот на кој домородците се справуваат со нивните прашања.

На пример, во зависност од планетата што влијае на куќата, може да сугерира предавство во претходните моменти. Така, стравот од поминувањеова повторно го тера домородецот да се обиде да заземе позиција на контрола, што е карактеристично за Скорпијата, знакот што владее со 8-мата куќа.

Детските прашања во 8-мата куќа

Обично се појавуваат проблеми во детството во 4-та куќа, која зборува за семејството и е заповедана од знакот Рак. Сепак, некои аспекти, особено оние поврзани со траума, може да се појават во 8-та куќа. Како и со другите точки поврзани со оваа куќа, нема да биде лесно да се справиме со ова.

Со оглед на ова сценарио, тоа е можно е карактеристиките на Скорпијата, како недовербата, да станат уште поочигледни и да опишуваат многу силно влијание врз домородецот, кој нема да се чувствува склон да верува на никого околу него.

8-ма куќа и односот со астралната рамнина

Поврзаноста помеѓу 8-та куќа и астралната рамнина се случува поради фактот што оваа куќа се осврнува на теми поврзани со смртта и се занимава со окултни прашања. Затоа, нормално е дека луѓето под негово влијание, покрај тоа што треба да се справат со нивните демони, кои вклучуваат алчност и себичност, исто така се чувствуваат привлечни кон работи кои го надминуваат материјалниот план.

Така, животот после смртта, Астралната рамнина и идејата за реинкарнација се многу привлечни за оние под влијание на оваа куќа и можат да завршат да станат предмет на проучување.

Куќи, групирања и класификации на картатаАстрално

При раѓањето на одредена личност, небото се дели на 12 дела. Астрологијата ги нарекува куќи. Затоа, секоја од поделбите се однесува на одредена област од животот и го добива директното влијание на знакот, неговиот станар во моментот на раѓање.

Така, во Астралната карта има неколку куќи групирани заедно. Тие имаат различни типови и можат да се класифицираат врз основа на елементи и карактеристики поврзани со поврзаниот знак. За илустрација, може да се спомене 1-та куќа, која е зафатена од Овен и оган, поради што зборува за изразот на секој поединец. Овие детали ќе се дискутираат подолу. Продолжете со читање за да дознаете повеќе.

Астролошките куќи

Астролошките куќи ги претставуваат поделбите на небото при раѓање и вкупно 12. Тие се поврзани со знаците на зодијакот и служат за одредување на однесувањето на една личност во различни области различни од вашиот живот.

Можно е и да се наведе дека куќите се поврзани со елементите на знаците, така што нивното влијание се чувствува во значењата што му се припишуваат на секој од нив, а исто така и во поделбите присутни во Астрална карта, направена низ квадранти и групирани околу елементите вода, земја, воздух и оган.

Хемисферите и квадрантите

Химисферите се идентификувани од набљудувањето на Астралната карта. Сепак, заза да се одредат, потребно е картата да биде превртена. На тој начин северот би се наоѓал во долната половина, а југот во горната половина. Истокот и западот, исто така, би биле обратни.

Што се однесува до квадрантите, можно е да се каже дека тие се поделби во групи од рамки и определени според положбата на секоја куќа во Астралната карта. Затоа, 7-мата, 8-мата и 9-тата куќа го формираат истиот квадрант. Во меѓувреме, 4-та, 5-та и 6-та куќа формираат друга.

Трет квадрант: Куќите од 7 до 9

Куќите од 7 до 9 се присутни во третиот квадрант на Астралната карта. Така, тие се наоѓаат помеѓу опаѓачкиот знак (7) и средното небо (9) на даден домородец. Бидејќи повеќето од планетите на една личност се присутни во овој квадрант, тој има тенденција да биде јавен и емоционално зависен.

Затоа, квадрантот открива домородец кој сака да наоѓа партнери и да успее благодарение на неговите врски. Покрај тоа, тој е некој кој лесно се движи низ различни општествени простори и сака да работи во тим.

Аголни, последователни и кадентни куќи

Можно е да се каже дека астрологијата има три вида куќи: аголни, суцедентни и кадентни. Тие се користат за да претставуваат различни страни на личноста на поединецот, без разлика дали се зборува за неговиот приватен или јавен живот.

Така, можно е да се каже дека следните куќи успеваатстабилизирајте ја енергијата создадена од аголните куќи. Поради ова, планетите кои се присутни во 2-та, 5-та, 8-та и 11-та куќа имаат помалку енергија, но сепак имаат одредено влијание. Личност со многу планети во овие куќи станува нефлексибилна.

Последователни куќи 2, 5, 8 и 11

Следните куќи се оние што доаѓаат по аголните куќи во Астралната карта. Важно е да се напомене дека иако нивните бројки се фиксни - 2, 5, 8 и 11 - не постои фиксен знак за секој од нив. Сè зависи од небото во моментот на раѓање на одредена личност.

Според хиерархијата на моќта, 11-тата куќа би била најмоќна меѓу наследниците, потоа 5-та и 2-та. најмалку влијателен меѓу нив поради неговата поврзаност со смртта и други негативни аспекти од животот на една личност.

Елементите на Куќите

Во однос на елементите, може да се каже дека куќите на зодијакот следат потполно исто како и знаците: вода, земја, оган и воздух. На овој начин се групираат околу нив по тројца. Значи, куќите со кои владее огнената стихија би биле 1, 5 и 9.

Има уште други точки во кои куќите се условени од елементите. Сепак, вреди да се спомене дека тоа што одредена куќа припаѓа на елементот огнот не го спречува домородецот со оваа поставеност да има присутна трага од земја на тој простор на неговата карта.Астрално.

Водните куќи: 4, 8 и 12

Водните куќи одговараат на знаците кои припаѓаат на овие елементи. Така, четвртата куќа, која се однесува на семејството, е поврзана со Рак. 8-мата куќа, која зборува за секс и смрт, има директна врска со Скорпијата. Конечно, 12-та куќа е куќата на Рибите и се осврнува на смислата на животот.

Можно е да се каже дека трите куќи, кога се заедно, се нарекуваат Троица на медицинската сестра или психичко тројство. Сите тие се занимаваат со прашања поврзани со минатото и нивните одговори на ситуации се засноваат на инстинкти.

Знаците во 8-та куќа

Интересно е да се забележи дека секој знак може да се појави во 8-та куќа на Астралната карта, без оглед на нејзината поврзаност со Шкорпија. Тоа зависи само од конфигурацијата на небото во моментот на раѓање. Така, секој од нив ќе има различно влијание врз домородците во зависност од другите позиции на табелата.

Значи, кој знак ја зазема 8-та куќа може значително да го промени начинот на кој луѓето се соочуваат со смртта и вашите најдлабоки врски. Може да го смени и начинот на кој ги изразуваат работите од кои се срамат. Следно, некои аспекти поврзани со 8-та куќа ќе бидат детално разгледани. За да дознаете повеќе, продолжете со читање на статијата.

Овен

Штом Овен ќе се појави во 8-та куќа, промените имаат тенденција да се случуваат со забрзана стапка. Можно едека домородецот почнува да менува неколку работи во исто време и сепак не е задоволен од резултатите од овој обид.

Понатаму, друга точка на влијание е сексуалноста. Кога Овенот е позициониран во 8-та куќа, домородецот има тенденција да има повеќе партнери и секогаш презема иницијатива во сексот бидејќи чувствува итност да се поврзе на овој начин. Вашите ресурси се споделуваат импулсивно и тоа предизвикува конфузија.

Бик

Бикот во 8-мата куќа е во тешкотии. Ова е знак кој бара стабилност по секоја цена и не сака да се занимава со неочекувани настани, нешто што е јасно присутно во темите на оваа куќа.

Кога станува збор за сексот, астролошкото поставување ги фаворизира пациентот и вклучени односи. Бикот е знак кој претпочита да работи со сетилата првенствено преку допир и се чувствува поудобно во луксузни контексти. Конечно, тој не сака да ги дели своите пари и има репутација на скржавец.

Близнаци

Близнаците се многу течен знак. Оваа способност значи дека нејзиното присуство во 8-та куќа не предизвикува толку голема нестабилност. На крајот на краиштата, трансформациите ќе бидат подобро менаџирани и Близнаците ќе го направат домородецот да може рационално да ги согледа.

Вреди да се спомене дека кога станува збор за сексот, родениот Близнак е љубопитен. Исто така, тој сака да ги користи своите зборови и е вешт

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.