Знак на Месечината во картата на раѓање: како да дознаете, карактеристики и повеќе!

  • Споделете Го Ова
Jennifer Sherman

Содржина

Општо значење на Месечината во астрологијата

Ако Сонцето се смета за астро-крал, Месечината може да се нарече кралица на небото, бидејќи нејзината бела и мистериозна фигура служи како инспирација за поети и љубовници од самиот почеток. Ѕвездата што владее ноќе, исто така, се смета за божество и стана извор за создавање календари и земјоделско планирање.

Од појавата на астрологијата, проучувањето на Месечината е едно од главните делови на астралната загатка. Ова се случува затоа што влијанието на Земјата од страна на Месечината отсекогаш ја поттикнувало љубопитноста на човештвото, дури и предизвикувало создавање на легенди и митови.

Меѓутоа, улогата на Месечината во астрлошкото јадро се фокусира на набљудување на влијанијата на нејзината позиција, нејзините промени кај поединци. За астрологијата, Месечината ја врши својата моќ токму во суптилните аспекти на животот, мешајќи ги емоциите и зголемувајќи го интуитивниот потенцијал. Откријте ја моќта на Месечината за астрологијата во оваа статија!

Разбирање на Месечината

Месечината е сателит на Земјата кој е обвиткан во аура на мистерија многу векови, бидејќи изворна инспирација, па дури и посветеност на античките цивилизации. За да го започнете ова патување до Месечината и да дознаете на кои прашања ѕвездата може да одговори, прочитајте подолу.

Месечината или Селена во митологијата

Влијанието на Месечината врз човечкиот живот е од непобитна важност, но надвор од плимата и осеката довербалното е, во овој случај, основна емоционална потреба.

Јаки страни

Токму затоа што се хранат со вести, комуникација и информации, домородците на Месечината во Близнаците се одлични компании за нови програми и излети културни. Секогаш спремни да истражуваат нова тема и да се нурнат во темата, лунарните Близнаци можат да претворат филмска сесија во вистинска лекција на оваа тема.

Оние кои се родени со месечевиот знак Близнаци, исто така, имаат способност да изразат емоции преку зборови и разговори, покрај тоа што има завидна креативна способност. Потребата за новина ги прави оние кои припаѓаат на оваа група во луѓе кои се сè само не монотони, кога е можно повторно да се измислуваат себеси и сопствената реалност.

Слабости

Променливата природа на знакот на месечината кај Близнаците може да стане и слабост доколку не се канализира позитивно. Во тој случај, тие можат да станат немирни, вознемирени и вознемирени луѓе, акумулирајќи ја во себе експанзивната емоционална енергија што им припаѓа. Како резултат на тоа, се појавува лошото расположение на лунарните Близнаци.

Креативната моќ и мноштвото интереси присутни во оваа комбинација може да доведат и до лично незадоволство. Ако не постои добро ниво на самоспознавање, потребата за хранење со новина може да се претвори во непостојаност на интереси и куп проектинедовршени проекти и фрустрирани емоции.

Совети за оние со Месечината во Близнаци

Оние со месечинскиот знак Близнаци имаат неспоредлива динамичност и приспособливост, поради што е интересно да се користат овие способности за ја насочуваат својата енергија кон конструктивни активности. Без разлика дали се опкружувате со луѓе или секогаш учите за нешто ново, душата на оние со Месечината кај Близнаците се утешува со нови стимули.

Со способноста да ги изразите своите емоции преку зборови, тоа може да биде добра вежба на самосвест анализата на овие екстернализација, избегнувајќи го прескокнувањето на фазата на всушност чувствување емоции пред да ги споделите. Бидејќи процесот на индивидуален раст се препорачува кога емоциите се споделуваат, но не се чувствуваат.

Месечината во Рак

Ракот, знакот со кој владее самата Месечина, е најемотивниот од зодијакот. Со себе носи мајчинска и негувачка енергија, поради што е дома кога се наоѓа веднаш до Месечината на астрална карта. Разберете го подобро знакот на Месечината Рак подолу.

Личноста на оние со Месечина во Рак

Ракот е големата „мајка“ на зодијакот, имајќи како една од најголемите вештини за поврзување со емоциите од оние кои го пленат твоето срце. Оние кои го носат месечинскиот знак Рак, исто така, имаат голема наклонетост кон семејството и концептот на дом, поврзани со својот дом и спомените присутни во секојдел од него.

Спомените се уште еден важен дел во сложувалката за рак на Месечината, бидејќи нивните сеќавања носат огромен емотивен набој, правејќи ги овие домородци луѓе кои имаат потешкотии да го пуштат минатото или да заборават на тагата. Тие, исто така, имаат тенденција да бидат интроспективни, да се повлекуваат во длабоките води за да се справат со сопствените емоции.

Јаки страни

Силите страни на овој знак на месечината ја вклучуваат способноста искрено да ги поздравува и третира туѓите емоции. како нивни, да бидат одличен пријател за да побараат совет или евентуално рамо за плачење кога е неопходно да се испуштаат тагите. Кога се чувствуваат ценети, домородците на оваа Месечина имаат неспоредлив заштитен капацитет.

Чувствителните способности се исто така забележителни карактеристики на луѓето кои имаат Месечина во Рак. Дури и ако тие не се луѓе кои не го истражуваат шестото сетило во езотерични или религиозни практики, лунарните Ракови имаат тенденција да го слушаат гласот на интуицијата со одредена фреквенција, бидејќи тие се многу поврзани со внатрешниот универзум.

Слабости

За Ракот, водите од минатото ги движат мелниците. Приврзаноста на оние кои го имаат овој лунарен знак е нешто забележливо на помали и поголеми размери, во зависност од нивото на самоспознавање и самоконтрола. Приврзаноста кон старите незадоволства и огорченоста предизвикана од нив се претвора во вистински отров кој продира во членовитеод оваа група.

Тие можат да бидат и луѓе кои акумулираат материјални добра, кои се обидуваат да избегаат од промените и кои се многу нефлексибилни. Способноста за справување со емоциите, исто така, може да се злоупотреби, бидејќи кога се повредени, домородците на оваа Месечина имаат манипулативна способност, имаат тенденција да работат со туѓите емоции без другите да забележат.

Совети за оние со Месечина во Рак

Оние кои го имаат знакот на Месечината Рак во нивната родна карта имаат тенденција да имаат интензивни и длабоки емоции, дури и ако тоа не го покажуваат експресно. Тенденцијата да се исклучува кога е повреден и да се избегне конфликт на почетокот може да изгледа како добра идеја, но станува проблематичен одбранбен механизам на долг рок.

Подобро да се справите со повредите и да научите да се ослободите од минатото Зад, оние кои ја имаат Месечината во Рак мора да се борат против сопствената акумулирачка природа на емоции и повреди и да научат да ги обработуваат чувствата пред да се удават во сопствените болки. Наоѓање доверлив пријател, па дури и преку терапија, лунарниот Рак може да се отвори.

Месечината во Лав

Управувана од Сонцето, спротивна ѕвезда на Месечината, Лавот е претставата осветленост, интензитет и екстровертност. Овој контраст помеѓу Месечината и силното присуство на Сонцето го прави знакот на Месечината Лав уникатен. Разберете подобро подолу.

Личноста на оние со Месечина во Лав

Лавот најчесто се поврзува со екстровертност идо водечката улога во театарот на животот. Меѓутоа, кога овој знак се наоѓа на Месечината, неговиот потенцијал е насочен кон способноста да го забавува сопствениот социјален круг, честопати барајќи да биде организатор на активности меѓу саканите и избирајќи ја улогата на лидер.

Кога Месечината е поврзана со знакот Лав, емоциите се секогаш во центарот на вниманието, а нејзините домородци имаат голем личен магнетизам, привлекувајќи го вниманието на сите каде и да одат. Емоциите на овој лунарен знак се поврзани со интензитетот на страстите и имаат тенденција да избегнуваат големи лутина, барајќи ја само светлината на позитивните емоции.

Јаки страни

Леонинската лојалност е позната, затоа кога ова знакот се наоѓа веднаш до Месечината, оваа способност се пренесува на полето на емоциите, трансформирајќи го родното место на Месечината во Лав во одличен придружник или пријател долго време. Способноста да се чувствува гордост не е егоцентрирана на оваа Месечина, таа е проширена и на другите.

Бидејќи храната на душата за оние со знакот Месечина во Лав доаѓа од способноста да се забавуваат, таквата активност може и треба да се истражи, носејќи леснотија и радост на секој што ги споделува своите денови со родум од Месечината во Лав. Неговата креативна способност е исто така извонредна, изразувајќи ги емоциите многу пати преку неговите креации.

Слабости

Негативните емоции на луѓето кои имаатЗнакот на Месечината во Лав е директно поврзан со гордоста, да се биде за себе или дека тие се чувствуваат како трети лица. Кога на некој со знакот на Месечината Лав му е повредена гордоста, тие имаат тенденција да го чувствуваат тоа драматично, глумејќи ги своите емоции. Сепак, тие избегнуваат скандали во јавноста.

Гордоста е прашање што може да се појави во повеќе од еден момент од животот на оние кои имаат Месечина во Лав, бидејќи истата карактеристика создава блок во способноста да се биде подреден , често создавајќи проблеми со хиерархиите. Понизноста исто така може да стане важно прашање на кое треба да се работи кај некој со таква астрална комбинација.

Совети за оние со Месечината во Лав

Оние со лунарен знак во Лав треба да внимаваат да ги препознаваат сопствените грешки, а со тоа ја признаваат можноста да не се секогаш супериорни во однос на другите. Гордоста, која исто така може да биде неопходна емоција, кога надвор од контрола станува опасна и има способност да го заслепи дури и чувството за правда присутно кај домородците на оваа Месечина.

Потребата да се драматизираат емоциите е секогаш исто така потреба. прашање на кое треба да се работи за оние кои ја имаат оваа астрална комбинација, бидејќи максимизирањето на емоциите може да има деструктивно влијание врз односите, па дури и да создаде слика за личен недостаток на контрола, нешто што не може да биде позитивно за никого, дури ни за домородци на Месечината во Лав.

Месечината во Девица

Девицата е, одфиксни знаци, најповрзани со чувството за ред. Затоа, нејзината позиција до Месечината укажува на отсуство на емотивен хаос и радост пронајдена во хармонија. За подобро да ги разберете позитивните и негативните аспекти на таквата комбинација, прочитајте подолу!

Личноста на оние со Месечина во Девица

Кој има месечински знак во Девица има тенденција да биде воздржан во изразувањето на емоции, избегнувајќи големи изливи на страст или бес. Оваа позиција, исто така, укажува на личност која секогаш бара совршенство во себе и во другите, и често може да се фрустрира токму поради оваа причина.

Домородците на Месечината во Девица ја изразуваат својата наклонетост кон трети лица преку практични постапки, без разлика дали тоа е правење нивниот живот е полесен или решавање на проблеми кои може да изгледаат нерешливи за обичните смртници кои не се обдарени со такви организациски вештини. Тие имаат тенденција да бидат мрзливи, но овој недостаток не ја поништува присутната наклонетост во нив.

Силни страни

Емоционалната задоволство на оние со месечината Девица лежи во способноста да се организираат и да донесат хармонија во животот, без разлика дали сте вие ​​или оние што ги сакате. Иако нејзините изрази на наклонетост не се величествени, тие се прават со цел да се олесни животот на нејзините наклонетости и да се направи похармоничен, дури и ако тие бараат херкулесни напори.

Додека Месечината во Лав бара вишок емоции, вашата комбинација со знакот Девица среќата ја наоѓа токму воспротивно: едноставност. Да се ​​има организиран и податлив живот е доволно за да се задоволат не-апсурдните потреби на родум од Месечината во Девица.

Слабости

Потрагата по совршенство и емоционална контрола може да биде одлична точка на слабост за оние кои имаат знак на Месечината во Девица. Оваа потреба да се постигне идеализирана визија за хармонија може да доведе до фрустрација со себе и со оние со кои се поврзува, бидејќи предизвикува чувство дека никогаш не е задоволен.

Домородците на оваа Месечина се луѓе кои бараат контрола на ситуацијата и, кога сè ќе добие различен тек од планираното, тие губат контрола и дозволуваат да доминираат деструктивни емоции, како што се незадоволството и прекумерниот стрес. Тешкотиите во препознавање и зборување за вашите недостатоци и изразување емоции исто така може да бидат штетни.

Совети за оние со Месечина во Девица

Кој ја има комбинацијата на Месечината и Девицата во нивната родна карта Натал мора да биде внимавајќи да не падне во замките на самокритичноста и потребата да се контролира себеси и другите. Нивното однесување и барања можат да станат вистински ѕидови изградени во текот на врските, а нивната тешкотија во покажувањето наклонетост ги претвора во санта мраз.

За подобро справување со потребата за контрола, важно е прво да се разбере дека сите поединци имаат право да се несовршени, и сетокму несовршеностите што ги прават единствени. Иако ова е надвор од природата на овој лунарен знак, важно е да се соочиме со сопствените сенки, со цел, оттогаш па натаму, да и се отстапи место на вистинската хармонија, без притисок или страв.

Месечината во Вага

Управен од Венера, знакот Вага наоѓа задоволство во врската, затоа, оние кои го имаат лунарниот знак во Вага, задоволството од емоциите го наоѓаат кај другиот и во односите што ги формираат во текот на животот. Дознајте повеќе за односот на Месечината во Вага подолу.

Личност на оние со Месечината во Вага

Луѓето кои го имаат знакот на Месечината во Вага имаат тенденција да даваат наклонетост и внимание. Тие наоѓаат вистинска храна за душата во врските, без разлика дали се романтични или социјални. Тие се вообичаено харизматични и учтиви, а исто така може да имаат и флертувачка личност, бидејќи Вагата, иако е поврзана со Месечината, е венеријански знак.

Постои вистинска потреба за врски, не нужно во количина, но во квалитет . Бидејќи се внимателни, тие исто така очекуваат и другите кои се поврзани со нив да им возвратат на ова внимание. Домородците на оваа Месечина се чини дека гледаат сè од гледна точка на расудување, однесување кое може да биде штетно кога е погрешно дозирана.

Силни страни

Задоволството на емоциите преку убавината, претходно присутно во Месечината во Бик се повторува до лунарниот знак Вага. овие домородцитие имаат големо ценење за уметноста и наоѓаат задоволство во восхитувањето на убавината, покрај тоа што бараат да ги задржат своите емоции во постојана состојба на хармонија.

Оваа потрага по чувство на мир во односите со другите и со себе прави секој што ја има Месечината во Вага да биде во пријатно друштво, кој ретко ќе се впушти во непотребна конфузија или конфликт. Единствената можност за нарушување на емоциите на родното лице од Месечината Вага е присуството на неправда. Но, дури и во потрагата по правдата, таа ја задржува својата благодат.

Слабости

Желбата да се избегнат конфликти што е можно повеќе и да се потиснат емоциите кои се сметаат за негативни може да се смета за најголема слабост на тие кои го имаат знакот месечина во Вага. Емоциите кои не се изразени завршуваат, со текот на времето, се претвораат во голема снежна топка, која неизбежно ќе го наруши совршениот мир, толку посакуван.

Ова бегство од конфликти може да ја трансформира личноста на родум од Месечината во Вага во неостварлива личност. На полето на врските, оваа карактеристика особено може да биде многу штетна, бидејќи спречува да се случат неопходни дискусии, можеби претворајќи ги во големи нерешливи проблеми.

Совети за оние со Месечина во Вага

Луѓето кои ја имаат Вагата како лунарен знак мора да обрнат внимание на нивните потреби и да се борат против нивната недофатлива природа, барајќи да ги изразат своите чувства.Релевантноста на ѕвездата беше многу поголема во минатото. Неговата претстава во митологијата била преведена во фигура на божица: Селена. Грчките поети ја претставија Селена како самата персонификација на Месечината. За Римјаните, нејзиното име било Луна.

Во Грција, Селена била дел од боговите на Титаните, група божества кои се појавиле пред олимписките богови, со што биле постари од самите богови. Нејзините претстави ја прикажуваат божицата како влече сребрена количка, со која ги носела своите коњи низ небото, откако ги капела во океанот, до следната зора.

Еден од митовите за Селена ја претставува и Божицата како како мајка на Музејот, волшебник и уметник, кој со своите уметнички вештини ќе може да лекува болести. Ова би можело да биде едно од првите референци за врската помеѓу месечината и уметничката инспирација.

Друг пасус го прикажува односот на Селена со нејзиниот љубовник Ендимион, кој побарал од божицата вечен сон, за да остане вечно млад. Со исполнување на неговата желба, Месечината го посетуваше секоја вечер и го покриваше со страсни бакнежи додека неговата љубовница спиеше.

Месечината во астрологијата

За астрологијата, Месечината ги претставува аспектите на исхраната на човечката суштина, и во емотивен, духовен или дури физички аспект. Што се однесува до хранливите материи за душата, можеме да ги разбереме и како главна храна за среќата на секој поединец. Занезадоволство и емоционални пореметувања во моментот кога ќе се појават. На тој начин избегнување на создавање на подоцнежни големи конфликти и можно распаѓање на просперитетни врски.

Потрагата по совршена хармонија во зависност од односите е исто така однесување кое заслужува внимание, бидејќи е прифатливо да се најде задоволство во врските. Сепак, гледањето потреба кај нив може да создаде маѓепсан круг на зависност, секогаш избегнувајќи ја осаменоста, која е неопходна за емоционална зрелост, без разлика на лунарниот знак.

Месечината во Шкорпија

Скорпијата е најтемниот и најдлабокиот знак. Поврзани со мистерија и примарни инстинкти, вашите емоции ги гледаат само оние кои успеваат да навлезат во вашата внатрешност, но тоа не значи дека се помалку интензивни. За да дознаете за знакот на месечината Шкорпија, прочитајте подолу!

Личност на оние со Месечина во Шкорпија

Оние со Месечина во Шкорпија имаат тенденција да се собираат себеси за да ги анализираат грешките направени сами и од други. Довербата на роден во знакот на месечината Шкорпија е тешко да се освои и, откако ќе се скрши, ретко ќе биде иста. Еден од предизвиците присутни кај оваа личност е да ги изрази своите емоции, кои имаат тенденција да останат скриени.

Како знак со кој владее Плутон, Скорпијата носи густа енергија на трансформација и резигнификација и може да се види во морбидни интереси или сексуалноста надмината.На луѓето кои се дел од оваа група, исто така им е многу тешко да ги испорачаат своите емоции во врската, тие се оние кои „доверуваат додека не веруваат“.

Јаки страни

Бидејќи тоа е впечатлива Месечина , лунарниот знак во Шкорпија има слични интензивни квалитети. Неговата магнетна и мистериозна енергија, обвиткана во речиси загадочна атмосфера, поттикнува љубопитни погледи и може да биде разликата во светот на врските. Интензитетот присутен во негативните емоции е присутен и кај позитивните.

Така, оние кои имаат знак на месечината Шкорпија можат да имаат интензивни страсти или голема емотивна посветеност во врските, без разлика дали се љубовни или не. Способноста да се види надвор од изгледот е исто така уште една вештина што треба да се истакне кај овие домородци, кои во себе ја имаат оваа карактеристика да ги кријат емоциите во матните води.

Слабости

Недостигот на простување присутен кај луѓето со знакот на месечината Шкорпија е нешто што во голема мера ги ослабува квалитетите претставени овде. Незадоволството создадено поради губење на довербата, на пример, може да стане отров што секојдневно тече во вените на оние кои имаат таква Месечина.

Бидејќи тие се плашат да се справат со разочарувања, луѓето кои припаѓаат на оваа група имаат тенденција да создадат тврда обвивка, која дури може да стане непробојна, и тие почнуваат да ги кријат своите емоции во неа. стравот одда се биде ранет тогаш станува самата рана, која внатрешно кородира и ги уништува вашите шанси за закрепнување наспроти разочарувањата.

Совети за оние со Месечина во Шкорпија

Кој има Месечина во Шкорпија треба да направи долго вежбање против сопствените сенки и обид за согледување на грешките направени во текот на животот. Оттука, ќе можете да разберете дека има човечност на грешки и простувањето може да ги претвори раните во можности за нови почетоци.

Друга неопходна вежба за оние кои имаат лунарен знак со таква густина е практиката на предавање . Поради страв да не се предадат, домородците на оваа Месечина завршуваат лишувајќи се од наградувачки искуства, па штом стравовите ќе се растворат, се отвора нов универзум на емоции што може да се доживее пред нив.

Месечината во Стрелец

Месечината во Стрелец е една од најоптимистичките и најрадосните верзии на знаците на Месечината. Разберете ја врската на овој динамичен и авантуристички знак со универзумот на лунарните емоции овде!

Личноста на оние со Месечина во Стрелец

Оние со Месечина во Стрелец обично имаат извонредно присуство поради леснотијата и радост со која одзема живот. Емоциите на луѓето со овој знак на Месечината се изразуваат преку хумор и не се држат на товари од минатото или не држат лутина. Тие се луѓе кои секогаш се подготвени за нови емотивни авантури.

TheНовите искуства, било со откритија на нови култури, патувања, па дури и преку студии, се храна за душата на оние кои имаат Месечина во Стрелец. Енергијата на Стрелецот не преживува кога е во кафез, а со тоа создава голема неволја. Луѓето со оваа позиција на Месечината, исто така, имаат тенденција да избегнуваат справување со негативните емоции.

Јаки страни

Оптимизмот и добриот хумор се столбовите на позитивните карактеристики на оние кои го имаат Стрелецот како лунарен знак. Секогаш подготвени да ги ублажат можните тензии присутни во околината, домородците од оваа астрална комбинација обезбедуваат пријатни моменти и многу смеа за оние кои го тргнуваат патувањето покрај нив.

Длабоката потреба за слобода го тера лунарниот Стрелец кон нови откритија, без разлика дали се географски или интелектуални, бидејќи физичките ограничувања стануваат ирелевантни наспроти оптимистичката енергија на Стрелецот.

Спонтани и слободни, домородците на оваа месечина исто така наоѓаат задоволство во активностите на отворено и бегството од рутината, трансформирајќи го животот во голема авантура.

Слаби точки

Поради нивната незаинтересираност за негативни или погусти емоции, луѓето со Месечина во Стрелец бегаат од конфликти, не затоа што се плашат од нив, туку поради не е заинтересиран за губење моменти од животот во кои може да се ужива со страдање.

Значи, тој претпочита да се пошегува за да ја ублажи болката.напнатост, но на овој начин бега од емоциите кои треба да се доживеат и кои се дел од еволуцијата што толку многу ја бара лунарниот Стрелец. Сокривањето на емоциите со самооценувачки шеги или шеги кои се однесуваат на нивното страдање се исто така механизми што ги користат овие домородци.

Совети за оние со Месечина во Стрелец

Луѓето со Месечината Стрелец треба да настојуваат да го задржат оптимизмот и леснотија во животот, сепак, без да заборавиме да се справиме со подлабоките прашања што ја мачат душата. Тие, исто така, имаат тенденција да бидат нефлексибилни, гледајќи ја сопствената вистина како единствен одговор на секоја ситуација. Енергијата на овој знак носи големи, речиси непоколебливи извесности.

За ваквото однесување присутно кај поединците со лунарниот знак Стрелец, потребно е да се работи на самокритичност. Како и развивање на способноста да се видат перспективи различни од сопствените. Оттогаш, станува возможно да се научи дека нефлексибилноста може да се деконструира и да стане само билет на вашето долго патување.

Месечината во Јарец

Практичниот начин на справување со емоциите се преведува суштината на Месечината во Јарец. За подобро да разберете како земниот знак е поврзан со чувствителниот универзум, прочитајте подолу!

Личноста на оние со Месечината во Јарец

Луѓето кои ја имаат Месечината во знакот Јарец имаат тенденција да ги пуштат своите емоции во позадина и фокусирање на објективната страна ипрагматични на постоењето и имаат тенденција да прикажуваат сарказам. Сепак, секој што мисли дека домородците од овој лунарен знак немаат емоции, грешат.

Потребата да се прикаже одговорност и ефикасност присутни во суштината на Јарецот станува причина за надворешното прикривање на емоциите или изразување на треба да се помогне. За оваа група покажувањето емоции може да се сфати и како еден вид слабост, што не е дел од нивните приоритети.

Преку работата, луѓето со месечината во знакот Јарец бараат признание и оттаму ги воспоставуваат своите односи. Веројатно, домородците на оваа Месечина покажуваат наклонетост преку активности направени за други или материјални добра, ретко изразувајќи љубов со големи романтични гестови.

Силни страни

Емоциите на луѓето кои имаат Јарец како вашиот месечински знак се секогаш под очигледна контрола. Енергијата на Јарецот во полето на емоциите ја пренесува идејата за управување со сопствените чувства за да не се преклопуваат со другите аспекти на животот или да станат штетни за себе или за другите.

Кој ја има оваа Месечина на родената карта Натал ретко ќе има драстични промени во расположението или однесувањето, главно со предвидлива и безбедна почва за врски, љубовни или не. Лојалноста е исто така апозитивна карактеристика присутна кај луѓето кои имаат Јарец до Месечината.

Слабости

Поединците кои припаѓаат на групата управувана од знакот Јарец во полето на емоциите се соочуваат со големи тешкотии во изразувањето на емоциите. Без разлика дали се тоа позитивни афективни емоции, како страст или гест на физичка наклонетост, па дури и изразување непријатност и потреба за помош, практично незамисливо за овие домородци.

Со прикажување на овие тешкотии во изразувањето на раните и на радости, луѓето кои имаат знак на Месечината Јарец се борат со внатрешни проблеми, кои се влошуваат со текот на времето бидејќи се акумулираат и никогаш не им се пристапува. Овој тип на однесување може да ги лиши од целосно уживање во врските и искуствата.

Совети за оние со Месечината во Јарец

Оние со знакот на Месечината во Јарец треба да се обидат да се погледнат повнимателно со леснотија , да бидат способни да ги видат сопствените емоции и, оттаму, да бараат да ги деконструираат бариерите изградени околу сопствените емоции. Можноста да се препознае потребата за помош покажува понизност, а не слабост, како што гледа оваа група.

Препознавањето на сопствените слабости е првиот чекор кон еволуцијата како поединци и нивното споделување со луѓето кои се подготвени да понудат помош може да биде можност за учење и растзаедно. Слично на тоа, малку откажување од уздите на контролата може да се покаже како ослободувачки избор.

Месечината во Водолија

Водолија е визионер на зодијакот. Знакот ја претставува технолошката еволуција, потребата од раскинување на традициите и желбата да се истакнете преку оригиналноста. За да разберете како Водолијата се однесува како лунарен знак, прочитајте подолу.

Личност на оние со Месечина во Водолија

Оние кои имаат Водолија како лунарен знак имаат тенденција да се гледаат себеси како различни од другите луѓе со што коегзистира. Тие се луѓе кои и покрај тоа што презентираат независен дискурс, сакаат да бидат прифатени онакви какви што се од средината во која живеат, но немаат намера да се откажат од својата индивидуалност за да го сторат тоа.

Тие имаат поинаква начин на справување со емоциите: преку нивната интелектуализација. Луѓето кои ја имаат Месечината во Водолија имаат тенденција да се идентификуваат со хуманитарни причини или да се чувствуваат одговорни за прашања кои влијаат на големи групи или се идентификуваат со говори кои сакаат да ги деконструираат традициите и традиционалните перцепции.

Предности

Меѓу Јаките страни на луѓето кои ја имаат Водолија како знак на месечината е способноста лесно да ја прифатат сопствената индивидуалност и оригиналност, без да бидат погодени од општествените норми или традиции. Визионерскиот и иновативен профил е исто така сојузник во потрагата по големи промени восоцијални структури.

Во широка смисла, луѓето кои ја имаат Месечината во Водолија се обидуваат да го трансформираат светот, локално или глобално. Бидејќи тие го имаат овој идеализам, тие можат да бидат одлични сојузници за групите во корист на алтруистички каузи, или дури можат да станат претходници на движења кои имаат за цел да го трансформираат општеството.

Слабости

Начинот на справување со емоции на луѓето кои ја имаат оваа Месечина е насочена кон прекинување на емоциите кои се сметаат за застарени. Затоа, чувствата како љубомора или идејата за поседување најчесто ги отфрлаат овие домородци. Така се отвора простор за нова низа можности за врски без врски, кои би можеле да бидат продуктивни.

Меѓутоа, ова идеалистичко емоционално дистанцирање може да се примени како студенило и прекумерна независност може да завршат како отсуство на емоционална одговорност. Бидејќи сите луѓе во општеството не мора да го делат истиот став за емоциите како домородците на Водолија.

Совети за оние со Месечината во Водолија

Неуморната потрага по препознавање на сопствената оригиналност може да стане исцрпувачко патување за луѓето кои ја имаат Водолија како знак на месечината. Исто така, може да генерира конфликти со хиерархиите и да ја стимулира гордоста присутна во нивната личност, благодарение на потребата да се наметне оригиналност на општеството.

За да се обиде да ја заобиколи гордоста,Домородците во Водолија можеби се подготвени да го видат животот од поинаква перспектива од нивната перспектива, во која индивидуалноста, толку посакувана од нив, не е најрелевантното прашање. Така да се даде простор на поголема смисла во визионерското постоење кое припаѓа на лунарниот знак.

Месечината во Риби

Рибите се управувани од Нептун, планетата на мистерии и емоции. За подобро да ја разберете врската помеѓу знакот Риби и полето во кое доминира Месечината, прочитајте подолу!

Личност на оние со Месечина во Риби

Чувствителност на површината на кожата. Луѓето кои го имаат знакот на месечината Риби имаат тенденција да имаат најчувствителен профил, како за сопствените повреди, така и за емоциите што може да ги покажат трети лица. Тие се исто така луѓе кои се поврзани со духовната чувствителност и имаат допрено шесто сетило.

Тие имаат тенденција да бидат емотивни луѓе, лесни за плачење. Сепак, дури и кога се емотивно потресени, тие не ја негираат поддршката на оние кои бараат пријателско рамо.

Домородците на оваа Месечина исто така имаат голема поврзаност со светот на уметноста, особено музиката и можат да видат на тој начин да се изразат превирањата од емоциите што ги чуваат внатре.

Јаки страни

Способноста да се читаат емоциите на луѓето е една од најистакнатите карактеристики на оние кои имаат знак на месечината Риби. Многу пати пораките што се наоѓаат само во гест или поглед сеза подобро да се разбере ова, важно е да се набљудува позицијата на Месечината во матичната родна карта.

Куќата и знакот во кој се наоѓа Месечината на небесната карта на раѓањето на една личност изразува кои активности или однесувања се од суштинско значење за одржување на душата нахранета и, следствено, да нè доближат до среќата. Аспектите претставени со знакот во кој се наоѓа Месечината се навестување за тоа што можеби е потребно за да се балансира душата.

На пример, ако некое лице ја има Месечината поставена во истата куќа како знакот на Стрелец , можно е нејзината потреба да е да патува и да вежба слобода, или дури може да се чувствуваат изнемоштени кога се во средини во кои не можат да го искористат својот добар хумор и оптимизам. За да ја вратите среќата, во овој случај, би било идеално да се бараат овие практики.

Влијанието на Месечината врз знаците

Месечината може да се смета за претстава на женските аспекти за астрологија. Сепак, поимот женственост во астрологијата е многу повеќе поврзан со чувствителниот и мистичен свет отколку со културните елементи кои ја дефинираат женственоста во општеството.

Затоа, Месечината влијае на прашањата за негување на емоциите и на врската што секој човек има со својата чувствителност, било да е тоа начинот на изразување и справување со емоциите или негување на сопствената душа, преку однесување и избори, но може да биде и израз на односот солесно заробени од овие чувствителни домородци и разбирливи од нив, кои ги поздравуваат маките и страдањата на другите.

Начинот на интензивно чувство на емоции може да биде слабост, но е и една од силните страни на оваа група, бидејќи преку сопствените искуства на страдање, се наоѓаат силите да им помогнат на оние кои бараат поддршка.

Чувството за алтруизам е исто така многу присутно кај луѓето со оваа Месечина, кои најчесто се вклучени во причините кои имаат за цел да им помогнат на порциите на населението на кое не им се помага. Силната интуиција што им припаѓа на овие луѓе е исто така една од карактеристиките што помага да се развие единствениот капацитет за емпатија.

Слабости

Поради нивната сонлива личност, поединците кои имаат месечински знак Риби лесно се сметаат за отсутни или неодговорни. Сепак, големото прашање е во согледувањето на разликата помеѓу етеричниот свет и конкретната реалност, а не да се занесат илузии или недостижни соништа.

Големиот предизвик на луѓето кои ја имаат Месечината во Риби е да ја задржат стапалата на земја, фокусирани на секојдневните задачи и потребите на човечкиот живот на практичен и објективен начин, без магла од илузии што лесно се формира од сонливиот и разигран ум под влијание на енергијата на Рибите.

Совети за оние со Месечината во Риби

Луѓето кои имаат чувствителна Месечина воРибите мора да бараат рамнотежа помеѓу двете димензии на кои припаѓаат: онаа на соништата и онаа на реалноста. Сепак, не може да се откаже од ниту еден од нив, бидејќи без ефемерните и возвишени аспекти на светот на соништата, родното лице на оваа Месечина не би можело да поднесе живот.

Меѓутоа, предавање на соништата и илузии, реалноста би станала нарушена. За да се најде рамнотежа, интересно е оваа емоционална енергија да се канализира во пријатни активности, како што се визуелни уметности или свирење на музички инструменти.

Така би се зачувала суштината на душата на Рибите и тоа би било начин на изразување интензивните емоции присутни во оваа група.

Дали е вистина дека Месечината станува очигледна во нашата личност дури кога сме постари?

Присуството на карактеристиките на Месечината во родилната карта може да се почувствува уште од раѓање, не нужно само кога ќе старееме. Тоа е затоа што Месечината е, за астрологијата, областа која го претставува начинот на кој се справуваме со емоциите. Затоа, тој е присутен во животот на секого од нивните први перцепции и односи со светот.

Друга опсервација што треба да се направи е дека лунарниот знак не може да се одвои од другите астрални области, бидејќи сите тие се надополнуваат и ги изразуваат индивидуалностите и сложеноста присутни кај луѓето, од нивното раѓање, преку формирањето на личноста, дозрелост и крај на животот.

аспектите на неопипливиот универзум.

Како да ја откриете вашата Месечина

За да ја откриете вашата Месечина на родилната карта, прво е неопходно да се подготви самата карта. Во моментов, неколку сајтови обезбедуваат механизам во кој е можно да се внесат податоци (датум, време и место на раѓање) и да се добие самата натална астрална карта, која се нарекува така бидејќи го зема предвид небото на денот на раѓањето на личноста. .

Од создавањето на мапата, сега задачата е да се најде симболот на Месечината, кој ја има истата универзална икона во сите извори на карти за раѓање. Со лоцирана Месечината, сега задачата е да се набљудува во кој знак се наоѓа, со што се открива кои карактеристики владеат со емотивната и чувствителна страна на личноста, како и да се разбере што ја храни душата.

Исто така е можно знаејќи во која од 12-те куќи се наоѓа Месечината, што е многу важно за самоспознавање, бидејќи покажува во која област се чувствува нејзиното влијание, бидејќи секоја куќа се осврнува на еден аспект од животот.

Месечината во Овен

Овенот е оган, тој е импулс и пионерски дух, додека Месечината претставува чувствителност. Кога Месечината е во знакот на Овен, тоа е знак дека изразувањето на емоциите и поимот чувствителност нема да бидат толку деликатни. За подобро да разберете, прочитајте подолу.

Личноста на оние со Месечина во Овен

Присуството на Месечината во Овен во анализата на астралната карта укажува на луѓе коиТие имаат интензивна и впечатлива личност. Вашите емоции и желби се јасно изразени и имаат постојан немир. Тие, исто така, можат да искусат емоции како што се вознемиреност и постојана болка во потрага по задоволство.

Оние кои го имаат знакот на месечината во Овен се жестоки, имаат тенденција лесно да ги сфаќаат работите лично и често влегуваат во конфликти. Тие, исто така, секогаш бараат нови желби, а кога ќе победат лесно се досадуваат и заминуваат на нови форми на задоволство. Постојаноста е далеку од луѓето со оваа Месечина, сепак, енергијата е правило.

Јаки страни

Интензитетот и транспарентноста може да се сметаат за позитивни аспекти присутни кај огнените со кои управува оваа Месечина. Кога работите со личност која има знак на месечината во Овен, малку е веројатно дека трети лица ќе доживеат врски што вклучуваат манипулација или затајувачки ставови. За нив сè е јасно, интензивно и вчера!

Тие се длабоки љубовници и енергично ги истражуваат своите емоции. За да ги изразат своите страсти, сакајќи или не, со жар, луѓето кои припаѓаат на оваа група се одлични компании кога ви треба бодрост или енергија на одредена тема, бидејќи нивниот интензитет и чувство на итност се обидуваат брзо и енергично да ги следат желбите.

Слабости

Додека живата енергија на луѓето со знакот на месечината во Овен може да бидеквалитетот да внесе интензитет во односите, исто така може да биде претходник на многу несогласувања и непотребни конфликти. Затоа, препорачливо е да се бара рамнотежа во емоциите, преку медитација или практики за самоспознавање.

Со тенденција да ги преземат работите лично, овие луѓе исто така имаат тенденција да живеат во дефанзива, секогаш подготвени да влезат во конфликт или започнете дебата, дури и ако тоа не е суштинско. Вишокот на замор и конфликти кои ја означуваат траекторијата на поединецот со лунарен знак во Овен може да доведат до губење на конкретни односи и изолација.

Совети за оние со Месечина во Овен

Да оние кои се управувани од Со таков лунарен знак со таков интензитет, важно е да се бара рамнотежа и да се избегне дејствување на импулс. Енергичната и пионерска енергија има тенденција да создаде илузија дека сè треба да се реши или реши набрзина, но најдоброто нешто што треба да направите е да се обидете да размислите за вистинската разлика помеѓу потребите и желбите.

Покрај трчањето далеку од импулсивните ставови, препорачливо е да се потрудите да избегнете конфликти. Знаеме дека таквото енергично влијание на полето на емоции може да го отежне процесот, но препознавањето на сопствените слабости и недостатоци е првиот чекор кон градење на подобрена верзија од себе.

Месечината во Бик

Да го имате знакот на Месечината во Бик може да укаже на благодарност задобри работи во животот, дури и се граничат со хедонизам. Откријте ги силните и слабите страни на луѓето со Месечина во Бик овде!

Личноста на оние со Месечина во Бик

Бикот е првиот знак управуван од елементот земја, па затоа ги носи и карактеристиките на елементот евидентен во неговата енергија. Ценители на уметноста, убавината, задоволствата и удобноста, луѓето кои го имаат лунарниот знак во Бик исто така можат да бидат приврзани и приврзани, секогаш бараат стабилност и блискост.

Како што Месечината е резиденција на чувствителноста, луѓето кои имаат Бикот поврзан со ѕвездата може да биде емотивно повеќе поврзан со убавината и исхраната, во смисла на храна.

Идејата за „ храна за удобност “, храна за удобност, ако лесно се однесува на универзумот на оние кои ја имаат Месечината во Бик. Потрагата по удобност и удобност, сепак, може да генерира љубомора и мрзеливост во односите.

Силни страни

Кој го носи лунарниот знак во Бик при раѓањето табела, лесно е да се демонстрира наклонетост и љубов. Ова се случува затоа што Бикот носи венеранска енергија, управуван од планетата на љубовта. Покажувањето на наклонетост, стабилноста во односите и сигурноста се квалитети присутни кај луѓето кои ја имаат оваа лунарна положба.

Да се ​​дебалансираат емоциите на една личност оа со Месечината во Бик ќе бара многу труд, бидејќи којпоседува оваа комбинација носи аура на спокојство и мекост, секогаш се обидува да избегне конфликти. Знаењето како да уживате во задоволствата на животот е исто така уште една извонредна вештина на луѓето во оваа група, како одлично друштво за моменти на благосостојба.

Слабости

Бидејќи Бикот е фиксен знак, тоа извонредна е и тешкотијата да се справиме со емоционалните промени. Како и приврзаноста кон ситуации и врски кои се веќе познати, што може да пренесе дури и одредено ниво на стагнација или обесхрабрување на луѓето кои имаат подинамична личност.

Токму затоа што тие ја бараат оваа стабилност и емоционална сигурност. луѓето кои имаат лунарен знак управуван од Бик можат да имаат посесивно однесување, избегнувајќи по секоја цена да го изгубат освоеното. Како резултат на тоа, кај оваа личност можат да бидат присутни посесивни инстинкти како што е љубомората.

Како и прекумерен хедонизам, секогаш барајќи задоволство на штета на други прашања кои се подеднакво релевантни за постоењето. Оние со Месечина во Бик може да се препуштат на прекумерна храна, барајќи исхрана на пријатен и удобен начин.

Совети за оние со Месечина во Бик

Кога лунарниот знак е во еден од знаците се поправени, стабилноста може да биде трогателна потреба. Сепак, важно е да научите да се справувате со неизбежните, па дури и неопходните промени кои се јавуваат во животот, без разлика дали заличен раст или врска. Потрагата по удобност не треба да го надмине еволутивниот потенцијал.

Луѓето кои имаат Месечина во Бик мора да се внимаваат себеси за да не ја вршат својата волја на упорен или угнетувачки начин. Покрај барањето да се најде рамнотежа помеѓу способноста за уживање во животните задоволства и справување со најитните прашања, исто така избегнување на мрзеливост, која често може да ги прогонува луѓето од оваа група.

Месечината кај Близнаците

Изразот „да се биде од Месечината“ обично се однесува на некој што има неконстантност во својата личност. Во случај на оние кои имаат Близнаци како месечински знак, оваа идеја може лесно да се примени. Дознајте како да се справите со фазите на променливата Месечина кај Близнаците.

Личност на оние со Месечина во Близнаци

Оние со Месечина во Близнаци секогаш бараат нов проект во кој ќе истражуваат. Новитетите и динамиката се главните хранливи состојки за душата на оние кои ја имаат оваа комбинација во својата натална карта. Тие се комуникативни луѓе, кои имаат потреба да бидат во постојан контакт со светот и луѓето, изразувајќи ги своите емоции преку разговор и екстернализација.

Шармот и харизмата се карактеристики присутни кај оние кои го носат овој лунарен знак. Секогаш информирани и поврзани, домородците имаат различни интереси и сакаат да ги интелектуализираат интеракциите и односите, а исто така може да бидат привлечени од менталните аспекти во односите. интеракцијата

Како експерт во областа на соништата, духовноста и езотеризмот, посветен сум да им помагам на другите да го најдат значењето во нивните соништа. Соништата се моќна алатка за разбирање на нашите потсвесни умови и можат да понудат вредни сознанија за нашиот секојдневен живот. Моето патување во светот на соништата и духовноста започна пред повеќе од 20 години, и оттогаш интензивно студирав на овие области. Јас сум страстен да го споделам моето знаење со другите и да им помагам да се поврзат со нивното духовно јас.